رایانه و علم اطلاعات

رایانه ,و علم اطلاعات و ادبیات و شعر برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران (Computer, and information science, and literature and poetry for Tehran University of Medical Sciences)

رایانه و علم اطلاعات

رایانه ,و علم اطلاعات و ادبیات و شعر برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران (Computer, and information science, and literature and poetry for Tehran University of Medical Sciences)

گوگل google

گوگل google

مقدمه:ازسال 1998سرگئی برلین و لری پیج گوگل را تاسیس کردند.دبرلین  در روسیه متولد شده پسر استاد آمار است و مادرش هم برای ناسا کار می‌کند . والدین لری پیج هر دو معلم رایانه هستند.   راز موفقیت گوگل که آن را محبوب‌ترین موتور جست‌وجو در جهان ساخته است، درک این موضوع است که بی‌نظمی در اینترنت یک نظم ضمنی ریاضی دارد. لری پیج و سرگئی برلین با شمارش، تنظیم و ارزیابی ساختارهای ارتباطی توانستند نتایج جست‌وجو را به هم مربوط و نزدیک کنند، کاری که هیچ موتور جست‌وجوی دیگری نتوانسته بود انجام دهد.

دانیل سولیوان، دبیر خبرنامه صنعتی آنلاین، گوگل را در صدر بهترین موتورهای جست‌وجو قرار داده است، پس از گوگل، یاهو (yahoo)، اسک (ASK) و MSN مایکروسافت در رتبه‌های دوم تا چهارم قرار دارند. تعداد بازدیدکننده‌های گوگل به‌طور نسبی هر ماه نسبت به سال گذشته در همان ماه افزایش پیدا می‌کنند.

گوگل یک ژانر تبلیغاتی جدید و کارا به‌نام "پرداخت به ازای هر کلیک" ابداع کرده است. گوگل یک متن کوچک تبلیغاتی روی صفحه های نتایج جست‌وجو قرار داده است، اما آگهی‌دهندگان فقط زمانی پول برای آن پرداخت می‌کنند که بازدیدکنندگان و کاربران اینترنتی به‌طور حتم روی آن متن کلیک کرده باشند و وارد آدرس آن‌ها شده باشند. این سیستم روی صفحه های نتایج جست‌وجو تا به‌حال خوب کار کرده و نیمی از درآمد گوگل را تامین کرده است، زیرا کلمات اصلی کاربران به گوگل اجازه می‌دهد تا آگهی‌های مناسب و مربوط به آن را روی صفحه قرار دهد.

گوگل نه تنها باید معنی تک تک کلمات جستجو شده را درک کند، که ارتباط بین این کلمات با دیگر کلمات و ویژگی آن کلمات را به عنوان یک شیئ در صفحه های وب نیز باید برای گوگل روشن شود. برای نمونه صفحه هایی که عبارت جستجو را به صورت پررنگ (bold) یا در گوشه بالا سمت راست نشان می‌دهند در لیست نتایج گوگل بالاتر از صفحه هایی قرار خواهند گرفت که به آن اندازه ، کلمه کلیدی را نمایان نکرده است.

گوگل هنوز یک محصول دارد و آن موتور جستجویش است . افراد برای جستجو در وب به گوگل سر می زنند، و هدف اصلی از صفحه های اینترنتی این پایگاه آن است که مطمئن شود که کاربرانش از جستجو دور نیافتاده اند. گوگل آنچه را که مردم مایل نیستند ، به آن ها نشان نمی دهد، چون در دراز مدت باعث شکست تجاری آن ها خواهد شد.

گوگل روزانه به بیش از100 میلیون تقاضای جستجو پاسخ می دهد. کلمه گوگل برگرفته شده ازکلمه Googlo است که به معنی عدد یک وصدصفر جلوی آن است. عدد یک وصدصفر جلوی آن درواقع نوعی شعار است که گوگل قصد دارد تا سرویس ها واهداف واطلاع رسانی واطلاعات خود راتا این مقدار دردنیای اینترنت گسترش دهد.

جستجو در گوگل (google)

اینترنت تکنولوژی مرزناشناسی است که هر لحظه بر وسعت آن افزوده می شود. هم اکنون میلیاردها سایت بر روی این شبکه وجود دارد و هر 5 ثانیه نیز یک سایت به آن افزوده می شود. این دنیای مجازی آنقدر بزرگ شده است که دیگر کاربران بدون استفاده از موتورهای جستجو قادر به بهره مندی از آن نیستند، و بدین ترتیب روز به روز اهمیت استفاده از موتورهای جستجو بارزتر می گردد. اما همان اندازه که این موتورها مفید هستند درصورت ناآشنا بودن با نحوه درست کار با آنها می توانند خسته کننده هم باشند.

امروزه موتورهای جستجوی زیادی بر روی شبکه وب فعال هستند که هر یک الگوریتم جستجوی خاص خود را دارند و به نحوی به جستجوی سایتهای موردنظر شما می پردازند. اما یکی از پرکاربردترین و مفیدترین موتورهای جستجو گوگل به آدرس  http://www.google.com است. جستجوگری که با پشتیبانی از زبانهای متنوع دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کرده است.  شاید  پشتیبانی از زبان فارسی است که در میان ایرانیان نیز از اقبال خوبی برخوردار شده است.

برای جستجو نمودن یک موضوع در گوگل کافی است که چند کلمه توصیفی و اصلی موضوع را در نوار مربوطه تایپ نمائید و سپس کلید Enter را فشار دهید و یا اینکه روی دکمة Search که در جلوی نوار جستجو تعبیه شده است کلیک نمائید، تا به لیستی از وب سایتهای مرتبط با موضوع دست یابید.  

 

از آنجائیکه گوگل وب سایتهایی را لیست می کند که «همه» کلمات مورد جستجوی شما در آن باشند لذا بایستی سعی کنید تا در نوار جستجو، کلماتی را وارد کنید که اساسی تر هستند و از وارد کردن کلمات اضافی بپرهیزید تا نتایج جستجو به آنچه که شما می خواهید نزدیکتر باشند.  

 

نظرات 2 + ارسال نظر
علی حسین زاده چهارشنبه 13 آذر‌ماه سال 1387 ساعت 12:28 ب.ظ http://bestantivirus.blogsky.com

سلام
در ضمن می تونی از مطالب وبلاگم - از هرکدومش که خوشت اومد- توی وبلاگت اضافه کنی.
وبلاگت هم خیلی جالبه

علی حسین زاده چهارشنبه 13 آذر‌ماه سال 1387 ساعت 12:24 ب.ظ http://bestantivirus.blogsky.com

سلام
با تشکر از لطفتون. من هم وبلاگتون رو لینک کردم

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.