رایانه و اطلاعات

رایانه ,و علم اطلاعات برای دانشجویان و دانش شناسان و دانش پژوهان دانشگاه علوم پزشکی تهران

رایانه و اطلاعات

رایانه ,و علم اطلاعات برای دانشجویان و دانش شناسان و دانش پژوهان دانشگاه علوم پزشکی تهران

پرسش های تشریحی کامپیوتر ۱۳۸۸

 لطفابه پنج پرسش پاسخ دهید.

 

-رابطه بین موشک های اسپاتنیک و اینترنت را تحلیل کنید.

2-موتورجستجوگر چیست وچگونه کار می کند؟

3-انواع جستجو در وب رابررسی نمایید. بنویسید چرا ابر جستجو گرها یا موتورهای فراجستجو ایجاد شدند؟

4-کدامیک ازموتورهای جستجوی یاهو (yahoo.com) یا گوگل(google.com)  کاربر بیشتری دارد؟توضیح دهیدچرا؟

5-  یکی از دوموضوع کوکی ها(cookies)یا ارگونومی کار با کامپیوتر را تعریف کنید.

6- نظرتان درباره  اینترنت چیست و آینده را چگونه می بینید؟ 

۷- ترجمه انگلیسی عبارت فرانسوی زیر را باکمک یکی از موتورهای جستجوگر بیابید: 

le livre est sur la table.

نظرات 176 + ارسال نظر
فرزانه کیانیان هوشبری۸۷ شنبه 26 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 02:11 ب.ظ

گوگل را می‌توان یک انقلاب‌گر بزرگ نامید که بسیار جاه‌طلب و حریص است ولی یاهو تا از پیشرفت کاری مطمئن نباشد آن را آغاز نمی‌کند و به همین علت معمولاً یاهو پس از مدتی خدماتی را ارائه می‌کند ولی با امکانات جدید و قابل‌قبول چیزی که در ۳۶۰ و فلیکر بیشتر مشخص است. جاه‌طلبی‌های گوگل نه‌تنها یاهو بلکه همگان را به تحرک واداشته است و نمونه‌ی بارز این حرف ارائه‌ی سرویس ایمیل با حجم بالا بود که تا قبل از آن حتی برای کاربرانی که سالیانه مبالغ زیادی پرداخت می‌کردند رویایی بیش نبود و ترس از اشغال زیاد فضا همواره مانعی برای سرویس‌های میل بود ولی گوگل این ترس را برای همیشه از بین برد تا جایی که امروزه سرویس‌های ایمیل اعم از کوچک و بزرگ فضاهای زیادی از چند صد مگابایت تا چند گیگابایت را ارائه می‌کنند.
انقلاب دیگر گوگل ایجاد بخش‌های متفاوت برای جستجوی تصاویر، گروهها و ... بود که تا قبل از آن دسترسی به این ویژگی‌ها به این صورت متفاوت ممکن نبود ولی گوگل با ایجاد چنین بخش‌هایی انقلابی ایجاد کرد که بیشتر موتورهای جستجو حتی آن‌هایی که نه‌چندان معروف هستند امروزه بخش‌های مجزایی برای جستجوی تصاویر و ... دارند.
یاهو سازنده‌ی خوبی نیست ولی مجموعه‌ای از امکانات خوب را گرد آورده است ولی گوگل همیشه به استقلال و ایجاد بهترین‌ها اندیشیده است هر چند سیاست‌های جدید گوگل در خرید شرکت‌ها و نرم‌افزارهای همانند پیکاسا یا Google Earth ممکن است این تصور را ایجاد کند که گوگل به زودی شبیه به یاهو می‌شود ولی تفاوت‌های گوگل از جمله احترام گذاشتن به نیاز کاربران با ایجاد خدمات ۱۰۰% رایگان و این که همیشه دنبال انحصار است ممکن است این شرکت را شبیه به مایکروسافت کند منتها با روش کار کاربرپسندانه‌تر و به مراتب بهتر.
به هر حال باید منتظر بود و دید این رقابت‌ها تا کجا ادامه خواهند داشت؟!

سارا نجفی پازوکی و سمیه نجاتی فر هو شنبه 26 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 02:09 ب.ظ


در حالی که موتورهای جستجو هم‌اکنون به یک ابزار بسیار مهم کاربران اینترنت بدل شده‌اند، این تنها کاربران نبوده که از جستجوگرهای اینترنتی سود می‌برند و به طور مثال موتور جستجوی "گوگل" با هر بار جستجوی یک کلید واژه توسط هر کاربر، به حدود ‪ ۱۲‬سنت درآمد دست پیدا می‌کند.

به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران ، از ایرنا، رقم مذکور زمانی قابل توجه می‌شود که بدانیم تنها در ماه ژانویه کاربران آمریکایی اینترنت ‪ ۲/۷‬میلیارد جستجوی اینترنت را توسط "گوگل" انجام داده‌اند.

بررسی‌های انجام گرفته نشان می‌دهد تعداد جستجوهای اینترنتی صورت گرفته با موتورهای جستجو در ژانویه سال جاری در مقایسه با ژانویه سال گذشته ‪۳۹‬ درصد افزایش یافته و این امر نشان می‌دهد که جستجوگرهای اینترنتی با زندگی روزمره کاربران اینترنت اجین شده‌اند.

به گفته "کین کاسار" محقق شرکت تحقیقات اینترنتی "نیلسن/ نت ریتینگز" که آمار فوق را جمع‌آوری کرده‌است، موتورهای جستجوی برتر نظیر "گوگل"، "یاهو"، "ام اس ان" و "ای او ال" دیگر در زمینه تعداد نتایج استخراج شده در هر جستجوی کاربران با یکدیگر رقابت نمی‌کنند بلکه در حال حاضر ارتباط مطالب استخراج شده از اینترنت با کلید واژه‌های درخواستی کاربران دارای اهمیت بیشتری است و اغلب کاربران در ‪ ۵‬نتیجه ابتدایی که یک موتور جستجو در ازای هر کلید واژه به نمایش درمی‌آورد، بدانچه در جستجویش بوده‌اند دست می‌یابند.

از سوی دیگر شرکتهای دارای موتورهای جستجو نیز با جلب تعداد بیشتری از کاربران به سوی خدمات خود، درآمد ناشی از جلب آگهی‌های اینترنتی را برای خود افزایش می‌دهند.

این درست همان علتی است که شرکتهای اینترنتی بزرگ تلاش می‌کنند خدمات اینترنتی خود را روز به روز متنوع‌تر کرده و شرکتهای کوچک معرفی‌کننده خدمات جدید را خریداری کنند زیرا ارائه خدمات بیشتر و بهتر به مفهوم جلب کاربران بیشتر به وب سایتهای خود و در نتیجه افزایش قابل توجه درآمدهای حاصل از جلب آگهی‌های اینترنتی خواهد بود.

آخرین آمارهای جمع‌آوری شده نشان می‌دهد در حال حاضر حدود ‪ ۴۰‬درصد از جستجوهای صورت گرفته در اینترنت به کمک موتور جستجوی "گوگل"، ‪ ۲۹/۵‬درصد توسط موتور جستجوی "یاهو"، ‪ ۲۴/۳‬درصد توسط موتور جستجوی "ام اس ان"، ‪ ۸/۵‬درصد به کمک موتور جستجوی "ای او ال" و درنهایت ‪ ۶/۳‬درصد از جستجوی‌های صورت گرفته در اینترنت نیز به کمک موتور جستجوی "اسک" انجام می‌پذیرند.

برخورداری ‪ ۴۰‬درصد سهم بازار تمامی جستجوهای صورت گرفته در اینترنت توسط گوگل به معنای بازدید ماهیانه میلیاردها کاربر از تبلیغات اینترنتی ارائه شده در لابه‌لای نتایج جستجوهای این شرکت است و همین خیل عظیم کاربران بازدیدکننده سبب می‌شود که درآمد "گوگل" از تبلیغات اینترنتی به سرعت رشد کرده و به میزانی برسد که هم‌اکنون به صورت میانگین هر بار جستجو با موتور جستجوی "گوگل"، حدود ‪ ۱۲‬سنت درآمد برای این شرکت به ارمغان میاورد.

سمیه زیدابادی نژاد-مهمان رادیوتراپ دوشنبه 21 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 08:22 ق.ظ



اینترنت و آینده روانپزشکی, /نویسنده : میلتون پ.هوانگ، نورمن ای. آلسی؛ مترجم: علی ایرانی.





جواب۶-

اینترنت، یک منبع رو به گسترش ارتباطات است که تاثیر آن بر پزشکی آغاز شده و پیش بینی می شود بر روانپزشکی نیز تاثیر زیادی بگذارد. از این رو آگاهی روانپزشکان از مفاهیم اساسی و چهارچوب نظری آن ضروری به نظر می رسد. در این نوشتار با استفاده از یک الگوی چهار لایه، اجزاء اینترنت و چگونگی کار این اجزاء با هم برای ایجاد ارتباط توضیح داده می شود. برخی از کاربردهای عملی این الگو، کاربردهای بالقوه اینترنت در آینده و برخی از مشکلاتی که استفاده از آن بوجود خواهد آورد، تشریح می شود. از چهار لایه یاد شده، سه لایه پایینی در برگیرنده سخت افزارها و روشهای ارسال اطلاعات است. لایه چهارم به تعاملهای انسانی مربوط می شود. اینترنت امکانات بالقوه زیادی برای آموزش روانپزشکی، مراقبت بالینی، پژوهش و اجرا دارد، اما در رابطه با چشمداشتهای شخصی و سازمانی انعطاف پذیری بیشتری لازم است. این تغییرات به سرعت، پراکندگی حجم، خصوصی بودن و دوام اطلاعات مربوط می شود. رشد اینترنت و فن آوریهای خبررسانی وابسته به آن اجتناب ناپذیر است و کاربردهای فنی و اجتماعی متفاوتی دارد. ما روانپزشکان باید همچنان انتقال دهندگان موثر اطلاعات باقی بمانیم و با مهارتها و نقشهای نوین، به وظیفه شغلی خود به بهترین شیوع عمل کنیم و خود را با یک دنیای متغیر سازگار کنیم

سمیه زیدابادی نژاد-مهمان رادیوتراپ دوشنبه 21 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 08:17 ق.ظ

جواب۱-دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

سمیه زیدابادی نژاد-مهمان رادیوتراپ دوشنبه 21 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 08:14 ق.ظ

جواب۴- ایسنا- آمارها نشان داد که گوگل، برترین موتور جست وجو در میان موتورهای جست وجوی مهم اینترنتی در ماه نوامبر بوده اند. بر اساس آمار شرکت آمار و تحقیقات اینترنتی کام اسکار، در حدود 9/5 میلیارد جست وجوی کلیدی در آمریکا در طی ماه نوامبر از طریق گوگل انجام گرفت و این موتور جست وجو 6/58 درصد از سهم بازار جست وجو را به خود اختصاص داد. سایت های یاهو با 4/22 درصد، رتبه ی دوم و به دنبال آن سایت های مایکروسافت با 9/8 درصد و ASK network با 6/4 درصد قرار گرفتند. شبکه ی تایم وارنر نیز 5/4 درصد از سهم این بازار را به خود اختصاص داد. بر اساس گزارش کام اسکار، کاربران آمریکایی طی ماه نوامبر، ده میلیارد جست وجو در موتورهای جست وجوی مهم انجام دادند که پنج درصد کمتر از ماه اکتبر بود. در ماه نوامبر 3/7 میلیارد جست وجو در جهان از طریق گوگل، 4/2 میلیارد جست وجو در یاهو، 984 میلیون جست وجو در مایکروسافت و 838 میلیون جست وجو در شبکه ی تایم وارنر انجام گرفت. همچنین در نتیجه انجام جست وجو برای خریدهای تعطیلات، جست وجو برای سایت های eBay و آمازون نیز افزایش یافت.

سحر گودرزی ـ نگار شاهدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:56 ق.ظ

۶)از دور، اینترنت شبیه یک ابزار دلخواه به‌نظر می‌آید که هرکس هرطور که می‌خواهد آن را به‌کار می‌برد. این استفاده‌ها در زمینه‌های مختلف صورت می‌گیرد و در عین اینکه نیازهای مختلف زندگی روزمره مردم را مرتفع می‌سازد، در یک فضای مجازی کلی و گسترده انجام می‌شود. بازیگران این عرصه از سواد رسانه‌ای فوق‌العاده بالایی برخوردارند و با اینترنت بزرگ شده‌اند. هر یک از این بازیگران می‌توانند نفشه ویژه خود را برای حاکمیت اینترنت طراحی کنند.

‌چنانچه‌اینترنت‌در آینده‌به‌کانون‌جهانی‌دادوستد تبدیل‌شود، آن‌گاه‌چه‌سرنوشتی‌در انتظار میلیون‌ها نفری‌خواهد بود که‌اتصال‌به‌اینترنت‌برای‌آنان‌امکان‌پذیر نیست؟ شاید هرگز نتوانیم‌پاسخ‌این‌سؤال‌را به‌دست‌آوریم. دگرگونی‌یک‌شبکه‌اسرارآمیز دولتی‌و نفوذ آن‌در سیستم‌ارتباطات‌جهانی و تبادل‌اطلاعات‌و بازارهای‌تجاری اینترنت‌را به‌عنوان‌سرچشمه‌و مظهر شکافی‌عظیم‌بین‌کشورهای‌صنعتی‌و در حال‌توسعه‌مطرح‌ساخته‌است. اصطلاح‌شکاف‌دیجیتالی صورت‌مختصر و کوتاه‌ شده‌ای‌برای‌بیان‌نابرابری‌های‌بین‌المللی‌در زمینه‌دسترسی‌به‌فناوری‌اطلاعات‌و ارتباطات‌تلقی‌می‌شود. به‌عبارت‌دیگر می‌توان‌گفت‌تا اندازه‌ای‌شکاف‌مذکور نشانه‌ای‌از تهدید قدرت‌های‌نیرومندی‌است‌که‌جهان‌را در قرن‌بیست‌ویکم‌به‌پاره‌های‌نابرابر از نظر دسترسی‌به‌اطلاعات‌تقسیم‌می‌کنند. برخی‌استدلال‌می‌کنند نیروهای‌مذکور موجب‌شده‌اند اغلب‌ملل‌جهان‌در دام‌عقب‌ماندگی‌دایمی‌گرفتار شوند. همچنین‌کشمکش‌ها و درگیری‌های‌منطقه‌ای‌می‌تواند روحیه‌هر ملتی‌را تضعیف‌کرده‌و دچار گرفتاری‌های‌فراوان‌کند.

‌هرچند شواهدی‌دال‌بر نقض‌عملکرد جهانی‌در خصوص‌دسترسی‌به‌فناوری‌اطلاعات‌و ارتباطات‌وجود دارد، اما برخی‌ناظران‌از اینترنت‌به‌عنوان‌عامل‌بالقوه‌ای‌برای‌نجات‌مردم‌عقب‌مانده‌جهان‌نام‌می‌برند. این‌قبیل‌ناظران‌خوش‌بین‌استدلال‌می‌کنند شیوه‌اقتصاد جهانی‌به‌گونه‌ای‌تغییر یافته‌که‌باعث‌ایجاد فرصت‌های‌جدیدی‌برای‌تولید ثروت‌شده ‌است، اما برای‌بهره‌برداری‌از فرصت‌های‌مذکور چاره‌ای‌جز استفاده‌از شبکه‌جهانی‌اینترنت‌وجود ندارد.

ارتباط‌با شبکه‌جهانی‌اینترنت‌در اغلب‌مناطق‌جهان‌کاری‌بس‌دشوار است. در حالی‌که‌ساکنان‌نیویورک‌در اندیشه‌ارتقای سیستم‌ارتباط‌با اینترنت‌از طریق‌تلفن‌های‌متعارف‌به‌سیستم‌پهن‌باند هستند، بیشتر ساکنان‌کشورهای‌در حال‌توسعه‌هرگز صدای‌بوق‌آزاد تلفن‌را نشنیده‌اند؛ چه‌برسد به‌اینکه‌از ماوس‌یا موتور جست‌وجوگر اینترنتی‌استفاده‌کنند. ‌دسترسی‌میلیون‌ها نفر از ساکنان‌کشورهای‌یاد شده‌به‌اینترنت می‌تواند به‌ طرق‌مختلف‌موجب‌بهبود زندگی‌آنان‌شود. اما به‌نظر می‌رسد تحقق‌این‌امر کار دشوار و طاقت‌فرسایی باشد. ‌با این‌همه، تعداد کسانی‌که‌این‌چالش‌را پذیرفته‌اند روزبه‌روز در حال‌افزایش‌است. این‌کارآفرینان‌فعال‌برای‌پیشبرد اهدافشان‌که‌مبتنی‌بر عدالت‌و انصاف‌در زمینه‌برنامه‌های‌جهانی‌گسترش‌قدرت‌استفاده‌از اینترنت‌برای‌تمامی‌ملل‌دنیاست، از هیچ‌گونه‌کمک‌مالی‌و حمایت‌معنوی‌مضایقه‌ندارند. اما با این‌حال‌هیچ‌یک‌از افراد مذکور‌توقع‌ایجاد یک‌مدینه‌فاضله‌را نیز در سر نمی‌پرورانند. در بیشتر موارد اقدامات‌انجام‌شده‌هیچ‌گونه‌سود مادی‌برای‌آن‌ها دربر ندارد. آن‌ها فقط‌به‌تحقق‌اهداف خود می‌اندیشند.


آینده اینترنت
صدها کارشناس و متخصصی که در زمینه اینترنت و راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی فعالیت دارند، دور هم جمع شدند و با بررسی‌های خود روی 742 نفر که از کشورهای مختلف جمع شده بودند،‌سعی کردند تا تاثیر اینترنت را در زندگی اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی جوامع در سال 2020 پیش‌بینی کنند. این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام شده بود و هر کدام از این بخش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای را به‌دنبال داشت که در زیر آن‌ها را مرور می‌کنیم:

• توسعه شبکه جهانی: بسیاری از مردم معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی به‌راحتی می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک از خطوط پرسرعت اینترنت استفاده کنند. این ابزار به همه کمک خواهد کرد تا رقابت‌های بین‌المللی خود را با موفقیت به پایان برسانند و بتوانند با ایجاد فرصت‌های فراوان برای خود، سود اقتصادی بیشتری را به‌دست آورند. تعداد کمی از افراد همچنان با تردید به آینده اینترنت نگاه می‌کنند و معتقدند که سیاست‌گذاری‌های کلان ممکن است نتایج خوبی را در توسعه همه‌جانبه اینترنت برجای نگذارد و باعث شود منافعی که آن‌ها هم‌اکنون از اینترنت به‌دست می‌آورند به‌خطر بیفتد.

• کنترل آینده فناوری به‌وسیله انسان‌ها: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 میلادی کنترل فناوری همچنان در دستان توانمند انسان‌ها باقی خواهد ماند. در این میان برخی نگران آن هستند که پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی ممکن است منجر به ساخت ماشین‌هایی شود که دیگر انسان نتواند آن‌ها را کنترل کند. در این میان برخی افراد هم می‌گویند، کسانی که کنترل و هدایت فناوری را به عهده دارند ممکن است این کار را به‌صورت نادرست انجام دهند و باعث بروز خسارات فراوانی شوند.

• شفافیت‌سازی و پنهان‌کاری: امروزه مشخص شده که افراد با اعلام اطلاعات بیشتر در مورد خود مزایای فراوانی را به‌دست می‌آورند و به همین خاطر سعی می‌کنند که کمتر به پنهان‌کاری یا انتشار اطلاعات نادرست دست بزنند. آن دسته از افرادی که در این مطالعات شرکت کرده بودند نظرات خود را تاثیر اینترنت برای بهبود وضعیت زندگی در جهان تا سال 2020 اعلام کردند و در پایان مشخص شد، 46 درصد مردم معتقدند که شفاف‌سازی اطلاعات از سوی مردم، سازمان‌ها و مراکز مسؤول می‌تواند نتایج بهتری را برای ارتقای سطح کیفی زندگی تا سال 2020 برجای بگذارد که البته 49 درصد هم با این گفته‌ها مخالف بوده‌اند.

• تاثیر اینترنت در بروز جنگ و خشونت: اگرچه مسؤولان می‌کوشند تا اینترنت و مزایای آن را به‌صورت عادلانه بین همه مردم تقسیم کنند، تعداد قابل توجهی از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 همچنان بخش زیادی از مردم به شبکه جهانی اینترنت دسترسی نخواهند داشت که مهم‌ترین عامل به‌وجود آورنده این امر مشکلات اقتصادی است. گفته می‌شود،‌وجود تفاوت‌های فرهنگی، عدم تطابق برخی جوامع با ساختارهای مدرن زندگی و ادامه یافتن جرم و جنایت در بعضی کشورهای دنیا باعث می‌شود تا همه مردم نتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که اینترنت و فضاهای مجازی موجبات جنایات و خشونت‌ها را بیشتر می‌کند،‌برخی دیگر می‌گویند که اختلافات بین مذهب‌ها، مشکلات اقتصادی و سیاسی مهم‌ترین عواملی هستند که درگیری‌ها و نزاع‌های سال 2020 را باعث می‌شوند.

• معتادان اینترنتی: بسیاری از کسانی که امکان اتصال به اینترنت برای آن‌ها وجود دارد، تا سال 2020 زمان بیشتری را به استفاده از اینترنت اختصاص می‌دهند تا از این طریق بتوانند به کسب مهارت و حرفه به‌خصوصی بپردازند. این امر که علاوه بر افزایش ارتباطات میان‌فردی میزان تولید محصولات مختلف را بالا می‌برد، باعث خواهد شد معتادان اینترنتی هم به‌وجود آیند و مشکلات فراوانی را ایجاد کنند.

• کاربران همچنان معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی زبان انگلیسی باید زبان رسمی اینترنت محسوب شود تا مردم با هر زبان و فرهنگی که هستند به‌سادگی بتوانند با این جامعه مجازی ارتباط برقرار کنند. بسیاری از مردم بر این باورند که تفاوت میان زبان‌ها در آینده مشکلاتی را برای اینترنت به‌وجود نخواهد آورد و این در حالی است که بیشتر کاربران جهانی برای تطابق خود با دنیای اینترنت می‌کوشند تا زبان انگلیسی را بیاموزند.

اثرات اینترنت در سال 2020
تا سال 2020 جنبه‌های مختلف اینترنت تکمیل خواهد شد و کاربران با پرداخت هزینه کم خواهند توانست از خدمات شبکه‌های بی‌سیم بهره‌مند شوند.

جهان در آن زمان به یک شبکه بزرگ اقتصادی و اجتماعی تبدیل خواهد شد که مردم در آن می‌توانند به‌صورت چهره‌به‌چره به زبان انگلیسی با هم صحبت کنند.

در سال 2020 کنترل برخی کارها نظیر نظارت بر پروژه‌ها، برقراری امنیت جهانی و راه‌اندازی سیستم‌های جدید ارتباطی از اختیار انسان‌ها خارج خواهد شد.

شفاف‌سازی باعث ایجاد دنیایی بهتر خواهد شد و مردم هرگونه اطلاعات را در مورد خود منتشر کرده و اطلاعات مورد نیازشان را به‌دست می‌آورند.

دنیای مجازی اینترنت فرصت‌های بیشتری را نسبت به دنیای حقیقی برای افزایش تولید و بهره‌وری ایجاد خواهد کرد.

اینترنت به‌قدری توسعه‌خواهد یافت که همه می‌توانند از آن استفاده کنند و با تضمین بیشتر در جهت رسیدن به موفقیت گام بردارند.

اینترنت II

فناوری امروز اینترنت با مشکلات متعددی مواجه است و موانع زیادی در سر راه توسعه سیستم فعلی وجود دارد. بسیاری از کاربران دارای ارتباطات Dial up کند هستند و گفته می‌شود که آدرس‌های اینترنت اکنون رو به اتمام است. قابلیت‌های اینترنتII که در سال 1998 معرفی شد، اولین قدم در تجربه اینترنت نسل بعد است. این پدیده حاصل تلاش دسته‎جمعی دولت آمریکا، دانشکده‎ها و دانشگاه‌ها بوده و شرکت‌های خصوصی مانند لوسنت، سیسکو و لورتل نیز در آن دخیل بوده‌اند.

اینترنت کنونی از پروتکل IPv4 استفاده می‎کند که بیش از 20 سال عمر دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان این پروتکل به آخر عمر خود رسیده است. یک مشکل عمده، تعداد محدود آدرس‌های IPv4 جهت پشتیبانی از اینترنت کنونی و اینترنت آینده است. پدیده اینترنتII یا Grid Technology پدیده‎ای است که به‌عنوان جایگزین اینترنت در جهان غرب شناخته شده و کشورهای پیشرفته آن‌را به‌عنوان بزرگ‎ترین اتفاق در 20 سال گذشته شناخته‎اند. اینترنتII با برخورداری از بهترین و سریع‎ترین امکانات جست‌وجو، ‌سرعت بسیار بالا و داشتن امکانات قوی برای هر نوع تحقیق جایگزین به‌حق اینترنت در پنج سال آینده پیش‎بینی شده است. فناوری Grid مجموعه‎ای از نرم‎افزارها، سخت‎افزارها و جریان‎های اطلاع‎رسانی است که به کاربر کمک می‎کند از بانک‌های اطلاعاتی پراکنده استفاده کامل و هم‎زمان داشته باشد. از سال 1996 اینترنتII ارتباطات بسیار سریعی را برای دانشکده‎ها فراهم کرد که هدف آن توسعه کاربردهای پیشرفت فناوری‌های وابسته به شبکه، ایجاد اینترنت آینده و ایجاد ارتباطی قوی و پرسرعت بین مراکز آموزشی، صنعتی و دولتی بود. در حال حاضر ایجاد قابلیت عظیم شبکه‎ای جهت پژوهش و توسعه، امکان آزمودن محصولات فیبری و روترها و ایجاد سرویس‌های جدید شبکه و نرم‎افزارهای مربوط به اینترنت استاندارد مهم‌ترین اهدافی هستند که ‌اینترنتII به‌واسطه آن راه‌اندازی شده است.

تفاوت اصلی بین اینترنت استاندارد و اینترنتII در تعداد کاربران آن‌هاست. شبکه امروزی اینترنتII دارای سه میلیون کاربر است و در مقابل اینترنت استاندارد از صدها میلیون کاربر پشتیبانی می‎کند. حداقل سرعت ارتباط اینترنتII معادل 155 مگابیت بر ثانیه است. اینترنت استاندارد در مقابل فناوری Grid از لحاظ یافتن اطلاعات و جست‌وجو منبعی سطحی محسوب می‎شود، در حالی که Grid توانایی جست‌وجو تا آخرین رده رشته‎ها را به شکل کاملا عمیق دارد. از طریق Grid می‎توان تعداد زیادی از بانک‌های اطلاعاتی را در یک لحظه به شکل عمیق جست‌وجو کرده و نتیجه را به‌جای اطلاعات به‌صورت دانش و مدیریت علمی تهیه کرد و بهترین مسیرها را نشان داد. استفاده از اینترنت استاندارد تنها از قدرت پردازش کامپیوتر شخص برخوردار است.

برخی کاربردهای تجربی قابل انجام با استفاده از فناوری اینترنتII شامل موارد زیر می‌شوند:

• پزشکی: تصویربرداری سه‎بعدی از مغز و معاینه تخصصی پزشکی از راه دور.

• فناوری‌‎های سرگرمی: ارایه تصاویر ویدئویی پیشرفته دیجیتال به‌صورت ارتباط دوطرفه.

• آموزش از راه دور: ایجاد امکانات آموزشی زیاد بین دو موسسه به لحاظ جغرافیایی دور از هم و برهم‌کنش بلادرنگ بین دانشجویان و استادان.

• اخترشناسی: کنترل تلسکوپ از راه دور و مشاهده اطلاعات دریافت ‎شده از طریق تلسکوپ.

به‌طور کلی ارتباط دوطرفه از راه دور یکی از ویژگی‌های کلیدی اینترنتII است و این ابزار را به یک رسانه آموزشی بسیار قدرتمند تبدیل می‌کند و برای سازمان‌ها و موسسات تحقیقاتی، سازمان‌های انرژی اتمی، بخش‌های مرتبط با فیزیک، شیمی و زیست‎شناسی بسیار کارایی دارد.

اعتیاد اینترنتی

از آنجایی که ورود به هزاره سوم میزان دسترسی مردم به اینترنت را تا چند برابر افزایش داده و بر این اساس پیش‌بینی می‌کنند که تعداد کاربران اینترنتی در سال 2020 تا چندین برابر نسبت به آمارهای کنونی افزایش می‌یابد، کارشناسان از هم‌اکنون نگران مشکلی به نام اعتیاد اینترنتی هستند. این اختلال که هم‌اکنون خود را در حجم کوچک‌تری نمایان کرده، تا آن زمان می‌تواند نتایج زیان‌بار فراوانی را به‌دنبال داشته باشد. شانه‌های اعتیاد به اینترنت ممکن است همیشه در اولین مصاحبه درمانی خود را بروز ندهند. از این‌رو مهم است که درمان‌کنندگان به‌طور مستمر برای تشخیص اعتیاد به اینترنت افراد را معاینه کنند. اعتیاد به اینترنت ممکن است نوعی عکس‌العمل و یا واکنش باشد که محرک آن را یک وضعیت ناخوشایند در زندگی فرد تشکیل دهد. خاستگاه‌های اعتیاد به اینترنت را می‌توان در چهار محرک یافت که باید مورد تشخیص قرار گیرند.

این چهار محرک شامل کاربردها، احساسات، شناخت‌ها و حوادث زندگی می‌شوند. به‌طور کلی اینترنت اصطلاحی است که کاربردهای زیادی را به‌صورت آنلاین دربر می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به شبکه گسترده جهانی، تالارهای گفت‌وگو، بازی های دوسویه(interactive)، گروه‌های خبری و موتورهای جست‌وجوگر اشاره کرد. به‌طور معمول معتادان اینترنتی به یکی از موارد یاد شده اعتیاد پیدا می‌کنند و همان مورد محرکی می‌شود تا افراد از اینترنت به‌صورت افراطی استفاده کنند.

سحرگودرزی -نگارشاهدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:54 ق.ظ

آینده اینترنت
صدها کارشناس و متخصصی که در زمینه اینترنت و راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی فعالیت دارند، دور هم جمع شدند و با بررسی‌های خود روی 742 نفر که از کشورهای مختلف جمع شده بودند،‌سعی کردند تا تاثیر اینترنت را در زندگی اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی جوامع در سال 2020 پیش‌بینی کنند. این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام شده بود و هر کدام از این بخش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای را به‌دنبال داشت که در زیر آن‌ها را مرور می‌کنیم:

• توسعه شبکه جهانی: بسیاری از مردم معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی به‌راحتی می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک از خطوط پرسرعت اینترنت استفاده کنند. این ابزار به همه کمک خواهد کرد تا رقابت‌های بین‌المللی خود را با موفقیت به پایان برسانند و بتوانند با ایجاد فرصت‌های فراوان برای خود، سود اقتصادی بیشتری را به‌دست آورند. تعداد کمی از افراد همچنان با تردید به آینده اینترنت نگاه می‌کنند و معتقدند که سیاست‌گذاری‌های کلان ممکن است نتایج خوبی را در توسعه همه‌جانبه اینترنت برجای نگذارد و باعث شود منافعی که آن‌ها هم‌اکنون از اینترنت به‌دست می‌آورند به‌خطر بیفتد.

• کنترل آینده فناوری به‌وسیله انسان‌ها: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 میلادی کنترل فناوری همچنان در دستان توانمند انسان‌ها باقی خواهد ماند. در این میان برخی نگران آن هستند که پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی ممکن است منجر به ساخت ماشین‌هایی شود که دیگر انسان نتواند آن‌ها را کنترل کند. در این میان برخی افراد هم می‌گویند، کسانی که کنترل و هدایت فناوری را به عهده دارند ممکن است این کار را به‌صورت نادرست انجام دهند و باعث بروز خسارات فراوانی شوند.

• شفافیت‌سازی و پنهان‌کاری: امروزه مشخص شده که افراد با اعلام اطلاعات بیشتر در مورد خود مزایای فراوانی را به‌دست می‌آورند و به همین خاطر سعی می‌کنند که کمتر به پنهان‌کاری یا انتشار اطلاعات نادرست دست بزنند. آن دسته از افرادی که در این مطالعات شرکت کرده بودند نظرات خود را تاثیر اینترنت برای بهبود وضعیت زندگی در جهان تا سال 2020 اعلام کردند و در پایان مشخص شد، 46 درصد مردم معتقدند که شفاف‌سازی اطلاعات از سوی مردم، سازمان‌ها و مراکز مسؤول می‌تواند نتایج بهتری را برای ارتقای سطح کیفی زندگی تا سال 2020 برجای بگذارد که البته 49 درصد هم با این گفته‌ها مخالف بوده‌اند.

• تاثیر اینترنت در بروز جنگ و خشونت: اگرچه مسؤولان می‌کوشند تا اینترنت و مزایای آن را به‌صورت عادلانه بین همه مردم تقسیم کنند، تعداد قابل توجهی از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 همچنان بخش زیادی از مردم به شبکه جهانی اینترنت دسترسی نخواهند داشت که مهم‌ترین عامل به‌وجود آورنده این امر مشکلات اقتصادی است. گفته می‌شود،‌وجود تفاوت‌های فرهنگی، عدم تطابق برخی جوامع با ساختارهای مدرن زندگی و ادامه یافتن جرم و جنایت در بعضی کشورهای دنیا باعث می‌شود تا همه مردم نتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که اینترنت و فضاهای مجازی موجبات جنایات و خشونت‌ها را بیشتر می‌کند،‌برخی دیگر می‌گویند که اختلافات بین مذهب‌ها، مشکلات اقتصادی و سیاسی مهم‌ترین عواملی هستند که درگیری‌ها و نزاع‌های سال 2020 را باعث می‌شوند.

• معتادان اینترنتی: بسیاری از کسانی که امکان اتصال به اینترنت برای آن‌ها وجود دارد، تا سال 2020 زمان بیشتری را به استفاده از اینترنت اختصاص می‌دهند تا از این طریق بتوانند به کسب مهارت و حرفه به‌خصوصی بپردازند. این امر که علاوه بر افزایش ارتباطات میان‌فردی میزان تولید محصولات مختلف را بالا می‌برد، باعث خواهد شد معتادان اینترنتی هم به‌وجود آیند و مشکلات فراوانی را ایجاد کنند.

• کاربران همچنان معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی زبان انگلیسی باید زبان رسمی اینترنت محسوب شود تا مردم با هر زبان و فرهنگی که هستند به‌سادگی بتوانند با این جامعه مجازی ارتباط برقرار کنند. بسیاری از مردم بر این باورند که تفاوت میان زبان‌ها در آینده مشکلاتی را برای اینترنت به‌وجود نخواهد آورد و این در حالی است که بیشتر کاربران جهانی برای تطابق خود با دنیای اینترنت می‌کوشند تا زبان انگلیسی را بیاموزند.

اثرات اینترنت در سال 2020
تا سال 2020 جنبه‌های مختلف اینترنت تکمیل خواهد شد و کاربران با پرداخت هزینه کم خواهند توانست از خدمات شبکه‌های بی‌سیم بهره‌مند شوند.

جهان در آن زمان به یک شبکه بزرگ اقتصادی و اجتماعی تبدیل خواهد شد که مردم در آن می‌توانند به‌صورت چهره‌به‌چره به زبان انگلیسی با هم صحبت کنند.

در سال 2020 کنترل برخی کارها نظیر نظارت بر پروژه‌ها، برقراری امنیت جهانی و راه‌اندازی سیستم‌های جدید ارتباطی از اختیار انسان‌ها خارج خواهد شد.

شفاف‌سازی باعث ایجاد دنیایی بهتر خواهد شد و مردم هرگونه اطلاعات را در مورد خود منتشر کرده و اطلاعات مورد نیازشان را به‌دست می‌آورند.

دنیای اینترنت هر روز با نوآوری جدیدی به سوی تکامل خود پیش می رود به طوری که در روزهای اخیر یک محقق دانشگاه هاروارد با معرفی موتور جستجوی هوشمندی که می تواند به سئوالات جستجوکننده ها پاسخهای دقیق بدهد انقلابی جدید را برای دنیای وب رقم زد.
دنیای مجازی اینترنت فرصت‌های بیشتری را نسبت به دنیای حقیقی برای افزایش تولید و بهره‌وری ایجاد خواهد کرد.

اینترنت به‌قدری توسعه‌خواهد یافت که همه می‌توانند از آن استفاده کنند و با تضمین بیشتر در جهت رسیدن به موفقیت گام بردارند.

اینترنت II

فناوری امروز اینترنت با مشکلات متعددی مواجه است و موانع زیادی در سر راه توسعه سیستم فعلی وجود دارد. بسیاری از کاربران دارای ارتباطات Dial up کند هستند و گفته می‌شود که آدرس‌های اینترنت اکنون رو به اتمام است. قابلیت‌های اینترنتII که در سال 1998 معرفی شد، اولین قدم در تجربه اینترنت نسل بعد است. این پدیده حاصل تلاش دسته‎جمعی دولت آمریکا، دانشکده‎ها و دانشگاه‌ها بوده و شرکت‌های خصوصی مانند لوسنت، سیسکو و لورتل نیز در آن دخیل بوده‌اند.

اینترنت کنونی از پروتکل IPv4 استفاده می‎کند که بیش از 20 سال عمر دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان این پروتکل به آخر عمر خود رسیده است. یک مشکل عمده، تعداد محدود آدرس‌های IPv4 جهت پشتیبانی از اینترنت کنونی و اینترنت آینده است. پدیده اینترنتII یا Grid Technology پدیده‎ای است که به‌عنوان جایگزین اینترنت در جهان غرب شناخته شده و کشورهای پیشرفته آن‌را به‌عنوان بزرگ‎ترین اتفاق در 20 سال گذشته شناخته‎اند. اینترنتII با برخورداری از بهترین و سریع‎ترین امکانات جست‌وجو، ‌سرعت بسیار بالا و داشتن امکانات قوی برای هر نوع تحقیق جایگزین به‌حق اینترنت در پنج سال آینده پیش‎بینی شده است. فناوری Grid مجموعه‎ای از نرم‎افزارها، سخت‎افزارها و جریان‎های اطلاع‎رسانی است که به کاربر کمک می‎کند از بانک‌های اطلاعاتی پراکنده استفاده کامل و هم‎زمان داشته باشد. از سال 1996 اینترنتII ارتباطات بسیار سریعی را برای دانشکده‎ها فراهم کرد که هدف آن توسعه کاربردهای پیشرفت فناوری‌های وابسته به شبکه، ایجاد اینترنت آینده و ایجاد ارتباطی قوی و پرسرعت بین مراکز آموزشی، صنعتی و دولتی بود. در حال حاضر ایجاد قابلیت عظیم شبکه‎ای جهت پژوهش و توسعه، امکان آزمودن محصولات فیبری و روترها و ایجاد سرویس‌های جدید شبکه و نرم‎افزارهای مربوط به اینترنت استاندارد مهم‌ترین اهدافی هستند که ‌اینترنتII به‌واسطه آن راه‌اندازی شده است.

تفاوت اصلی بین اینترنت استاندارد و اینترنتII در تعداد کاربران آن‌هاست. شبکه امروزی اینترنتII دارای سه میلیون کاربر است و در مقابل اینترنت استاندارد از صدها میلیون کاربر پشتیبانی می‎کند. حداقل سرعت ارتباط اینترنتII معادل 155 مگابیت بر ثانیه است. اینترنت استاندارد در مقابل فناوری Grid از لحاظ یافتن اطلاعات و جست‌وجو منبعی سطحی محسوب می‎شود، در حالی که Grid توانایی جست‌وجو تا آخرین رده رشته‎ها را به شکل کاملا عمیق دارد. از طریق Grid می‎توان تعداد زیادی از بانک‌های اطلاعاتی را در یک لحظه به شکل عمیق جست‌وجو کرده و نتیجه را به‌جای اطلاعات به‌صورت دانش و مدیریت علمی تهیه کرد و بهترین مسیرها را نشان داد. استفاده از اینترنت استاندارد تنها از قدرت پردازش کامپیوتر شخص برخوردار است.

برخی کاربردهای تجربی قابل انجام با استفاده از فناوری اینترنتII شامل موارد زیر می‌شوند:

• پزشکی: تصویربرداری سه‎بعدی از مغز و معاینه تخصصی پزشکی از راه دور.

• فناوری‌‎های سرگرمی: ارایه تصاویر ویدئویی پیشرفته دیجیتال به‌صورت ارتباط دوطرفه.

• آموزش از راه دور: ایجاد امکانات آموزشی زیاد بین دو موسسه به لحاظ جغرافیایی دور از هم و برهم‌کنش بلادرنگ بین دانشجویان و استادان.

• اخترشناسی: کنترل تلسکوپ از راه دور و مشاهده اطلاعات دریافت ‎شده از طریق تلسکوپ.

به‌طور کلی ارتباط دوطرفه از راه دور یکی از ویژگی‌های کلیدی اینترنتII است و این ابزار را به یک رسانه آموزشی بسیار قدرتمند تبدیل می‌کند و برای سازمان‌ها و موسسات تحقیقاتی، سازمان‌های انرژی اتمی، بخش‌های مرتبط با فیزیک، شیمی و زیست‎شناسی بسیار کارایی دارد.

اعتیاد اینترنتی

از آنجایی که ورود به هزاره سوم میزان دسترسی مردم به اینترنت را تا چند برابر افزایش داده و بر این اساس پیش‌بینی می‌کنند که تعداد کاربران اینترنتی در سال 2020 تا چندین برابر نسبت به آمارهای کنونی افزایش می‌یابد، کارشناسان از هم‌اکنون نگران مشکلی به نام اعتیاد اینترنتی هستند. این اختلال که هم‌اکنون خود را در حجم کوچک‌تری نمایان کرده، تا آن زمان می‌تواند نتایج زیان‌بار فراوانی را به‌دنبال داشته باشد. شانه‌های اعتیاد به اینترنت ممکن است همیشه در اولین مصاحبه درمانی خود را بروز ندهند. از این‌رو مهم است که درمان‌کنندگان به‌طور مستمر برای تشخیص اعتیاد به اینترنت افراد را معاینه کنند. اعتیاد به اینترنت ممکن است نوعی عکس‌العمل و یا واکنش باشد که محرک آن را یک وضعیت ناخوشایند در زندگی فرد تشکیل دهد. خاستگاه‌های اعتیاد به اینترنت را می‌توان در چهار محرک یافت که باید مورد تشخیص قرار گیرند.

این چهار محرک شامل کاربردها، احساسات، شناخت‌ها و حوادث زندگی می‌شوند. به‌طور کلی اینترنت اصطلاحی است که کاربردهای زیادی را به‌صورت آنلاین دربر می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به شبکه گسترده جهانی، تالارهای گفت‌وگو، بازی های دوسویه(interactive)، گروه‌های خبری و موتورهای جست‌وجوگر اشاره کرد. به‌طور معمول معتادان اینترنتی به یکی از موارد یاد شده اعتیاد پیدا می‌کنند و همان مورد محرکی می‌شود تا افراد از اینترنت به‌صورت افراطی استفاده کنند.



زرندی و رحیمی-مدیریت-روزانه چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:53 ق.ظ

جواب سئوال ۶:
اینترنت یک منبع خوب برای دستیابی به اطلاعات استو ویژگیهای منحصر به فرد بودن -روز امد بودن-رایگان بودن-سهولت جستجو و بازیابی اطلاعات - دسترسی به اطلاعات چند رسانه ای باعث استفاده بیشتر از ان شده است.
رشد روزافزون اطلاعات موجود در سایتها و ساده تر شدن استفاده از اینترنت موجب افزایش روزافرون کاربران ان شده است.
وقتی میبینیم در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل امده است مطمئنا دشوار خواهد بود که اینده ی ان را پیش بینی کنیم.طبق نظر کارشناسان ماهانه ۱۰٪ به تعداد کاربران اینترنت افزوده میشود.
به طور قطع در سالهای اینده تحولات شگرفی را در زمینه ی شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود.
آینده اینترنت
صدها کارشناس و متخصصی که در زمینه اینترنت و راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی فعالیت دارند، دور هم جمع شدند و با بررسی‌های خود روی 742 نفر که از کشورهای مختلف جمع شده بودند،‌سعی کردند تا تاثیر اینترنت را در زندگی اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی جوامع در سال 2020 پیش‌بینی کنند. این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام شده بود و هر کدام از این بخش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای را به‌دنبال داشت که در زیر آن‌ها را مرور می‌کنیم:

• توسعه شبکه جهانی: بسیاری از مردم معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی به‌راحتی می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک از خطوط پرسرعت اینترنت استفاده کنند. این ابزار به همه کمک خواهد کرد تا رقابت‌های بین‌المللی خود را با موفقیت به پایان برسانند و بتوانند با ایجاد فرصت‌های فراوان برای خود، سود اقتصادی بیشتری را به‌دست آورند. تعداد کمی از افراد همچنان با تردید به آینده اینترنت نگاه می‌کنند و معتقدند که سیاست‌گذاری‌های کلان ممکن است نتایج خوبی را در توسعه همه‌جانبه اینترنت برجای نگذارد و باعث شود منافعی که آن‌ها هم‌اکنون از اینترنت به‌دست می‌آورند به‌خطر بیفتد.

• کنترل آینده فناوری به‌وسیله انسان‌ها: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 میلادی کنترل فناوری همچنان در دستان توانمند انسان‌ها باقی خواهد ماند. در این میان برخی نگران آن هستند که پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی ممکن است منجر به ساخت ماشین‌هایی شود که دیگر انسان نتواند آن‌ها را کنترل کند. در این میان برخی افراد هم می‌گویند، کسانی که کنترل و هدایت فناوری را به عهده دارند ممکن است این کار را به‌صورت نادرست انجام دهند و باعث بروز خسارات فراوانی شوند.

علی اصغر حیدری -ساره محمدی املشی-مد چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:49 ق.ظ

شبکه گسترده ای از اطلاعات است که روزانه تعداد زیادی از کاربران به ان رجوع میکنند و اطلاعات لازمه را کسب میکنند.انها میتوانند حجم زیادی از اطلاعات را در زمان اندک و براحتی بدست بوقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.

یاورند و در همه زمینه ها اطلاعات لازم و کافی وجود دارد.

مرضیه آطاهریان -مدیریت ۸۶ چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:48 ق.ظ

۶- اینترنت شبکه ای بسیار گسترده ای از اطلاعات است که روزانه تعداد بسیاری از کاربران به آن رجوع می کنند و می توانند مطالب مورد نظرشان را جستجو کنند .
در اینترنت اطلاعات بسیاری در زمینه های مختلف وجود دارد و ما می توانیم در یک لحظه به حجم عظیمی از اطلاعات گوناگون دست یابیم و در یک جمله روش بسیار ساده ای برای جستجوی اطلاعات و یافتن آن ها می باشد.
وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



آرش شیردل -همایونی -مجید حیدری مدیر چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:47 ق.ظ

جواب۶: به طور قطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه ی شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود که بوسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا می کند در کنار این شانس توسط اینترنت خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهیم داشت.با توجه به پیشرفت های اخیر انتظار می رود که اینترنت جزیی از زندگی همه ی انسان ها شود.

سحرگودرزی ـنگار شاهدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:46 ق.ظ

۴)
- به دلیل اینکه گوگل مناسبترین نتایج جستجو را سریع و مقدم تحویل میدهد، پوشش دهى اطلاعات در وب خواستار یک جستجو گر ممتاز براى اطلاعات قابل دسترسى است. بدون یک ابزار جستجوى قدرتمند، پیدا کردن یک وب سایت خاص اگر غیر ممکن نباشد خیلى سخت است.


2- گوگل نظم را به وب میاورد. گوگل طراحى شده است تا ترتیب را در هرج و مرج اطلاعاتى بوجود آورد. این چیزى است که یک سرویس جستجو باید ارایه کند.


3- گوگل کاربران را قارد میسازد تا بیش از 1 بیلیون URL را جستجو کنند ، فهرست گوگل، که شامل بیش از 1 بیلیون URL است، در نوع خود اولین است و مجوعه اى از جامع ترین صفحات وب را در اینترنت ارایه میکند.


4- گوگل فقط صفحاتى را که محتوى موضوع شما هستند را بر میگرداند


5- نا متشابه با ماشینهاى جستجوى دیگر، گوگل نتایجى را تولید میکند که درخور با موضوع جستجوى شما باشد،


6- گوگل مکان موضوعات جستجوى شما را در صفحه بر جسته میکند.


7- گوگل فقط محتوى نتایج موضوعات جستجویى شما نیست، بلکه گوگل آن نتایج را در صفحه خود تجزیه و تحلیل نیز میکند. برخلاف بسیارى از سایتهاى جستجو گر، گوگل براى نتایج جستجو هاى خود الویت قایل میشود. ما به نتایج جستجوى شما توجه میکنیم و سعى داریم تا جهت صرف وقت کمتر، نزدیکترین نتیجه را براى شما فراهم سازیم.


8- گوگل یک پیش نگرى مناسب را ارایه میدهد.

موتور جستجوگر google کاربرد بیشتری دارد زیرا به نیازهای عمده ی کاربران توجه بیشتری نموده وامکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهدو در بیشتر موارد search های تخصصی تری ارایه میدهد
گوگل سرعت بهتر و دقیقتر
کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17 گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.
http://images.google.com
تصویر یاب گوگل. یکی از پر استفاده ترین موتور های جستجوگر تصویر در اینترنت . این سیستم نیز فارسی شده است و زبان فارسی را ساپورت میکند.
http://video.google.com
جستجوگر فایلهای ویدیویی گوگل (جستجوی برنامه های TV ) و همچنین فیلمهای سینمایی.این سرویس هم به تازگی فارسی شده
http://scholar.google.com
جستجوگر مقالات علمی گوگل . نسخه بتا ... برای جستجوی مقالات علمی میتوانید از این جستجوگر استفاده و سریعتر به نتیجه مورد نظر خود برسید. این جستجوگر قابلیتهای بسیار زیادی دارد .
www.google.com/options/specialsearches.html
جستجوی ویژه گوگل. با استفاده از این قسمت میتوانید جستجوی خود را به موضوعاتی از قبیل : BSD, Appleو Microsoft محدود کنید.
http://directory.google.com
دایرکتوری وب گوگل. در این قسمت گوگل وب را بر اساس موضوعات مختلف دسته بندی کرده است که این کار شما را برای پیدا کردن مطلب مورد نظرتان بسیار کمک میکند!
http://news.google.com
اخبار گوگل. نمایش و جستجو در یک منبع خبری با تعداد 4500 پست که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و به روز رسانی می گردد.
http://froogle.google.com
حراج گوگل. پیدا کردن کالاهایی که برای فروش یا حراج گذاشته شده است از طریق اینترنت.
http://answers.google.com
پاسخ های گوگل. یک انجمن آزاد که در آن گوگل با دریافت مبلغی پاسخ سوالات شما را میدهد.
http://catalogs.google.com
کاتالوگ های گوگل. جستجو و نمایش کاتالوگ های اینترنتی که از طریق ایمیل رد و بدل میشوند. بخش خیلی جذابی هست.
http://groups.google.com
گروه های گوگل. فرستادن و خواندن مطالب در انجمن های کاربردی گوگل.
http://www.google.com/translate_t
مترجم متن و سایت گوگل. یکی از کاربردی ترین امکانات این سایت برای تبدیل متون از زبانهای مختلف به زبانهای دیگر. متاسفانه این بخش هنوز زبان فارسی را ساپورت نمی کند . شما با این مترجم قادرید آدرس سایت خود را که مثلا به زبان فرانسه است را به مترجم داده و سایت را بصورت کاملا ترجمه شده به زبان انگلیسی ببینید. نتیجه کار یک ترجمه ماشینی است که البته بسیار هوشمندانه طراحی شده
http://labs.google.com
آزمایشگاه های گوگل. پروژه های انجام شده توسط گوگل که عبارت است از : Google Viewer - Google Web Quotes - Google Glossary - Google Sets - Voice Search - Keyboard Shortcuts. با توجه به عملکرد گوگل این بخش دائم در حال تحول است.
www.google.com/options/universities.html
سیستم جستجوی دانشگاه گوگل. با استفاده از این قسمت می توانید جستجوی خود را به وب سایت های مدارس و دانشگاه ها محدود کنید.
http://www.google.com/options/wireless.html
گوگل بی سیم. با استفاده از این قسمت شما می توانید با دستگاه ها (کامپیوتر های) دستی خود به موتور جستجوی طراحی شده برای این دستگاه ها دسترسی پیدا کنید.
https://gmail.google.com
جی میل. دو گیگابایت ایمیل مجانی از گوگل با پشتیبانی کامل از زبان فارسی.
https://upload.video.google.com
آپلود فایلهای ویدیویی در گوگل. شما میتوانید از این سرویس برای آپلود فایلهای تصویری خود استفاده نمایید. این تصاویر در جستجوهای گوگل مد نظر قرار خواهند گرفت و این سیستم برای آپلود تصاویر شخصی مناسب نیست. از قوانین استفاده از این سرویس قرار ندادن فیلمهای مستهجن و خلاف عرف در این سرویس است.
http://maps.google.com
سیستم دیدبان ماهواره ای گوگل. دیدن کره زمین با ماهواره. این سیستم که با خرید یک شرکت معتبر در همین زمینه توسط گوگل آغاز شده تصاویر ماهواره با وضوح بالا را در اختیار شما قرار میدهد. در وهله اول این سیستم فقط امریکا را پشتیبانی میکند ولی به مرور زمان این سیستم کاملتر خواهد شد. در ضمن نقشه ها و عکسهای ارائه شده توسط این سیستم به دلایل امنیتی مربوط به یک سال پیش است و شما تا یک میزان معین قادر به بزرگ نمایی تصاویر دارید .
www.google.com/language_tools
مترجم گوگل. با استفاده از این قسمت شما میتوانید محتوای صفحات , به صورت متن یا کلمه را ترجمه کنید.
https://services.google.com/tc/Welcome.html
بخش فارسی سازی گوگل ... به کمک کاربران. در این بخش شما میتوانید به فرایند فارسی سازی گوگل کمک نمائید و بدین وسیله هر چه زودتر شاهد فارسی سازی قسمتهای مختلف گوگل به زبان فارسی باشیم.
https://www.orkut.com/Login.aspx
اورکات. سایتی که توسط یکی از کارمندان گوگل راه اندازی شده و در کل یک اجتماع مجازی از کاربران کشورهای مختلف دنیا است. مکانی برای دوستیابی و تبادل نظر و عقاید و ... متاسفانه این سیستم بسیار جذاب و کارآمد در ایران و برخی دیگر از کشورهای دنیا ***** شده و کاربران امکان استفاده مستقیم از این سیستم رو ندارن.



امین دایمی مدیریت روزانه ۸۶ چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:45 ق.ظ

۱.دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

۴.گوگل. به علت داشتن پایگاه داده های عظیمتر

۶.پیش بینی آیده اینترنت با توجه به سرعت رشد بالای آن مشکل است .ماهانه ۱۰٪ به کاربران آن افزوده میشودودر آینده شاهدتحولات شگرفی در اینترنت وتاثیر آن بر زندگی انسن خواهیم بود.

زهره فکری- عاطفه صادقی مدیریت روزان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:45 ق.ظ

سوال ۶

اینترنت به طرف شکوفایی پیش می رود و تعداد استفاده کنندگان از اینترنت و دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه و با سرعتی بالا گسترش می یابد و کنترل لوازم منزل از طریق این شبکه نیز بهبود می یابد."
طراحان اینترنت با افتخار می گویند این شبکه به گسترش مبادلات تجاری کمک کرده است ، در از بین بردن بی سوادی و گسترش اموزش و نزدیکی بین مردم جهان نیز موثر بوده است.

سیرف می گوید تا کنون در طول تاریخ این میزان از اطلاعاتی که به این سرعت و به این اسانی دسترسی به ان فراهم باشد مقدور نبوده است. برنرز لی و کایلو در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه با همکاری محققانی از مرکز اروپایی « سرن » شبکه اینترنت را تاسیس کردند تا هزاران دانشمند دیگر بتوانند اطلاعاتشان را در اختیار یکدیگر قرار دهند.

http://www.asriran.com/fa/pages/?cid=70505

رشد روز افزون اینترنت و ساده تر شدن استفاده از ان همچنان ادامه دارد هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکتهای سازنده و برنامه های اینترنت بیشتر میشود . وقتی که میبینیم اینترنت در این مدت کوتاهی به چنین رشدی نائل امده مطمعنا دشوار خواهد بود که اینده ان را پیشبینی کنیم. به طو ر قطع در سالهای اینده تحولات شگرفی در زمینه ی شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود

هدایی - دشتی- زاده احمد-سلیمی مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:45 ق.ظ

جواب ۶ :


به طور قطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه ی شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود . به وسیله ی اینترنت انسان به راه های جدید دست پیدا کرد . به علاوه می توان گفت خطراتی در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت . شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سر تا سر گیتی است . با این تصور که اطلاعات موجود به راحتی با یگدیگر مبادله کنند این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم که در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد .

آینده اینترنت
صدها کارشناس و متخصصی که در زمینه اینترنت و راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی فعالیت دارند، دور هم جمع شدند و با بررسی‌های خود روی 742 نفر که از کشورهای مختلف جمع شده بودند،‌سعی کردند تا تاثیر اینترنت را در زندگی اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی جوامع در سال 2020 پیش‌بینی کنند. این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام شده بود و هر کدام از این بخش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای را به‌دنبال داشت که در زیر آن‌ها را مرور می‌کنیم:

• توسعه شبکه جهانی: بسیاری از مردم معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی به‌راحتی می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک از خطوط پرسرعت اینترنت استفاده کنند. این ابزار به همه کمک خواهد کرد تا رقابت‌های بین‌المللی خود را با موفقیت به پایان برسانند و بتوانند با ایجاد فرصت‌های فراوان برای خود، سود اقتصادی بیشتری را به‌دست آورند. تعداد کمی از افراد همچنان با تردید به آینده اینترنت نگاه می‌کنند و معتقدند که سیاست‌گذاری‌های کلان ممکن است نتایج خوبی را در توسعه همه‌جانبه اینترنت برجای نگذارد و باعث شود منافعی که آن‌ها هم‌اکنون از اینترنت به‌دست می‌آورند به‌خطر بیفتد.

• کنترل آینده فناوری به‌وسیله انسان‌ها: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 میلادی کنترل فناوری همچنان در دستان توانمند انسان‌ها باقی خواهد ماند. در این میان برخی نگران آن هستند که پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی ممکن است منجر به ساخت ماشین‌هایی شود که دیگر انسان نتواند آن‌ها را کنترل کند. در این میان برخی افراد هم می‌گویند، کسانی که کنترل و هدایت فناوری را به عهده دارند ممکن است این کار را به‌صورت نادرست انجام دهند و باعث بروز خسارات فراوانی شوند.

• شفافیت‌سازی و پنهان‌کاری: امروزه مشخص شده که افراد با اعلام اطلاعات بیشتر در مورد خود مزایای فراوانی را به‌دست می‌آورند و به همین خاطر سعی می‌کنند که کمتر به پنهان‌کاری یا انتشار اطلاعات نادرست دست بزنند. آن دسته از افرادی که در این مطالعات شرکت کرده بودند نظرات خود را تاثیر اینترنت برای بهبود وضعیت زندگی در جهان تا سال 2020 اعلام کردند و در پایان مشخص شد، 46 درصد مردم معتقدند که شفاف‌سازی اطلاعات از سوی مردم، سازمان‌ها و مراکز مسؤول می‌تواند نتایج بهتری را برای ارتقای سطح کیفی زندگی تا سال 2020 برجای بگذارد که البته 49 درصد هم با این گفته‌ها مخالف بوده‌اند.

• تاثیر اینترنت در بروز جنگ و خشونت: اگرچه مسؤولان می‌کوشند تا اینترنت و مزایای آن را به‌صورت عادلانه بین همه مردم تقسیم کنند، تعداد قابل توجهی از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 همچنان بخش زیادی از مردم به شبکه جهانی اینترنت دسترسی نخواهند داشت که مهم‌ترین عامل به‌وجود آورنده این امر مشکلات اقتصادی است. گفته می‌شود،‌وجود تفاوت‌های فرهنگی، عدم تطابق برخی جوامع با ساختارهای مدرن زندگی و ادامه یافتن جرم و جنایت در بعضی کشورهای دنیا باعث می‌شود تا همه مردم نتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که اینترنت و فضاهای مجازی موجبات جنایات و خشونت‌ها را بیشتر می‌کند،‌برخی دیگر می‌گویند که اختلافات بین مذهب‌ها، مشکلات اقتصادی و سیاسی مهم‌ترین عواملی هستند که درگیری‌ها و نزاع‌های سال 2020 را باعث می‌شوند.

• معتادان اینترنتی: بسیاری از کسانی که امکان اتصال به اینترنت برای آن‌ها وجود دارد، تا سال 2020 زمان بیشتری را به استفاده از اینترنت اختصاص می‌دهند تا از این طریق بتوانند به کسب مهارت و حرفه به‌خصوصی بپردازند. این امر که علاوه بر افزایش ارتباطات میان‌فردی میزان تولید محصولات مختلف را بالا می‌برد، باعث خواهد شد معتادان اینترنتی هم به‌وجود آیند و مشکلات فراوانی را ایجاد کنند.

• کاربران همچنان معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی زبان انگلیسی باید زبان رسمی اینترنت محسوب شود تا مردم با هر زبان و فرهنگی که هستند به‌سادگی بتوانند با این جامعه مجازی ارتباط برقرار کنند. بسیاری از مردم بر این باورند که تفاوت میان زبان‌ها در آینده مشکلاتی را برای اینترنت به‌وجود نخواهد آورد و این در حالی است که بیشتر کاربران جهانی برای تطابق خود با دنیای اینترنت می‌کوشند تا زبان انگلیسی را بیاموزند.

موسوی-مظلوم حسینی-آقائی -بیات-مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:44 ق.ظ

وقتی که میبینم درمدت کوتاهی اینترنت به رشدعظیمی نایل آمده است مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم طبق نظر کارشناسان ماهانه ۱۰درصد به تعداد کاربران انینترنت افزوده میشود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده میکنند مشخص نیست به طور قطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در بار ه شبکه اینترنتی شاهد خواهیم بود بوسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد در کنار این شانس جدید توسط اینترنت باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم بدنبال خواهد داشت .شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سراسر دنیا است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با هم مبادله کننند این تصوری بود که آقای باران از انیترنت داشت که امیدواریم در آینده تکامل اینترنت در این مسیر باشد.

مرضیه آطاهریان -مدیریت ۸۶ چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:40 ق.ظ

۴-گوگل چون دارای ایگاه دادهی خیلی وسیعی است و مبتکر نظامی منحصر به فرد یعنی تجزیه و تحلیل یوند های فرامتنی برای رتبه بندی نتایج کاوش است.ذخیره ی تصویر از صفحات یا سایت ها این امکان را به کاربران می دهد که همزمان با روبات نمایه کننده صفحات مشاهده کنند.
گوگل امکان ترجمه صفحات به ۱۲ زبان مختلف را دارد و معیار رتبه بندی سایت ها بر اساس تعداد صفحات یوند داده شده است.
دارای برنامه غلط یاب می باشد و بازیابی اطلاعات سرعت بالایی دارد.
قابلیت جستجوی تصویر و اخبار جهان و امکان دسترسی به صفحات مشابه و امکان جستجوی فایل و دارای واسط جستجوی ساده و بدون تبلیغات و امکان تغییر واسط جستجو به ۸۱ زبان از جمله ی دیگر امکانات گوگل می باشد.

کویک،آزاد گویان،نساجی،احمدزاده مد چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:38 ق.ظ

4.در نگاه اول هر دو سایت نتایج مشابه ای را به نمایش می می آورند اما اگر دقیق تر شویم متوجه می شویم که گوگل نتایج بهتر و بهینه تری نسبت به یاهو ارائه می دهد. خیلی ساده است. یک عبارت را جستجو کail با وجود تازه بودن ولی خیلی سریع گسترش یافت. در ابتدا برای عضویت در آن باید با دعوت نامه ثبت نام می کردی و اکنون ثبت نام آن برای همه علاقه مندان آزاد و مجانی است.البته یاهو چون قدیمی تر است خیلی ها هنوز آنرا به عنوان صندوق پست الکترونیکی مجانی برتر می شناسند.سرعت گوگل برای باز کردن پیغام ها بالاتر است ولی برای باز شدن برای اولین بار نیاز به سرعت مناسبی است و بعضا کاربر ایرانی مجبور به باز کردن فرمت ساده آن است.چندی است یاهو سیستم beta خود را ارائه داده است با همان سیستم گوگل ولی با ویژگی و ابزارهای بیشتر اما پیچیده تر برای کاربران مورد علاقه ارائه داده است.از برتری گوگل قابلیت استفاده از pop3 برای نرم افزارهای پیغام الکترونیکی خوان مانند outlook به کاربران داده شده است. همچنین شما می توانید یک کپی از ایمیل خود را برای ایمیل دیگری ارسال کنید. اما یاهو این ویژگی ها فقط به کاربرانی که هزینه اضافی پرداخت می کنند ارائه داده است.ابزار دفترچه یادداشت و ایجاد پوشه و نظم دادن به پیغام ها در یاهو خیلی بهتر از گوگل است.چند ویژگی دیگر مانند ثبت نام آدس های الکترونیکی دیگر در هر دو موجود است.تبلیغات گوگل و یاهو
سایت یاهو بیشتر در تبلیغات در سایت های بزرگ و پربیننده سرمایه گذاری کرد و کد به ازای هر کلیک (per click) را برای این سایت ها سرمایه گذاری کرد.اما سایت گوگل به همه سایت ها و حتی وب لاگ ها اجازه داد تا از کد گوگل در این زمینه استفاده کنند. با این کار گوگل در این زمینه از یاهو جلو زد.هر دو سایت هم در جستجوهای خود در ارائه تبلیغات و بالا آورده سایت هایی که برای نمایش شان هزینه پرداخت کردند مشغول می باشند.امکانات مهم و قدرتمند دیگری هم وجود دارند که تعدادی از آنها در ادامه نام برده شده است؛نید و نتایج را با هم مقایسه کنیدبرای گوگل می توان به سرویس های؛ کتاب آنلاین - گوگل کد - مدارک و اسناد دانشگاهی گوگل - خبرخوان - igoogle - گوگل خوان که سیستمی شبیه blogroll است - و اخیرا مرورگر گوگل! - خبرخوان از دیگر سایت ها - google map - یوتیوب - orkut -برای یاهو می توان به سرویس های؛ اخبار یاهو - صفحه تجاری یاهو - صفحه زنان - بازی های یاهو - کتاب زرد - my yahoo. - صفحه ورزشی - سلامت - یاهو فیلم - یاهو ویدیواین طور که بنظر می رسد، یاهو برای خانواده ها مورد توجه تر است. اما گوگل مورد توجه قشر جوان است. مخصوصا امکانات قوی آن برای وب لاگ ها. نکته جالب تر اینکه این قشر جوان بهمراه گوگل بزرگ و بزرگ تر می شوند . با این حساب یاهو کم کم از دور خارج خواهد شد. در گزارش ها آمده است که با این سرعت گسترش و عمومیت یافتن گوگل، چندی نخواهد گذشت که بتواند تمام دنیا را چه از نظر سیاسی چه از نظر فرهنگی و چه از نظر عقده ای کنترل کند.یک مثال ساده که متوجه قدرت گوگل شوید؛شما بدنبال مقاله خواصی هستید. گوگل را باز می کنید و لغات کلیدی مقاله را وارد می کنید. گوگل لغات را بررسی و بعد از گذراندن از فیلتر ها خود، مقالات مورد تاییدش را نمایش و آنهایی را که دوست ندارد، حذف و یا در صفحات بعدتر قرار می دهد. حالا روزانه چند میلیون نفر در این فیلتر گوگل می افتند یک تهدید بزرگ به حساب می آید

زرندی و رحیمی-مدیریت-روزانه چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:34 ق.ظ

جواب سئوال ۴:
گوگل سرعت بهتر و دقیقتر
کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17
گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.
http://images.google.com
تصویر یاب گوگل. یکی از پر استفاده ترین موتور های جستجوگر تصویر در اینترنت . این سیستم نیز فارسی شده است و زبان فارسی را ساپورت میکند.
http://video.google.com
جستجوگر فایلهای ویدیویی گوگل (جستجوی برنامه های TV ) و همچنین فیلمهای سینمایی.این سرویس هم به تازگی فارسی شده
http://scholar.google.com
جستجوگر مقالات علمی گوگل . نسخه بتا ... برای جستجوی مقالات علمی میتوانید از این جستجوگر استفاده و سریعتر به نتیجه مورد نظر خود برسید. این جستجوگر قابلیتهای بسیار زیادی دارد .
www.google.com/options/specialsearches.html
جستجوی ویژه گوگل. با استفاده از این قسمت میتوانید جستجوی خود را به موضوعاتی از قبیل : BSD, Appleو Microsoft محدود کنید.
http://directory.google.com
دایرکتوری وب گوگل. در این قسمت گوگل وب را بر اساس موضوعات مختلف دسته بندی کرده است که این کار شما را برای پیدا کردن مطلب مورد نظرتان بسیار کمک میکند!
http://news.google.com
اخبار گوگل. نمایش و جستجو در یک منبع خبری با تعداد 4500 پست که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و به روز رسانی می گردد.
http://froogle.google.com
حراج گوگل. پیدا کردن کالاهایی که برای فروش یا حراج گذاشته شده است از طریق اینترنت.
http://answers.google.com
پاسخ های گوگل. یک انجمن آزاد که در آن گوگل با دریافت مبلغی پاسخ سوالات شما را میدهد.
http://catalogs.google.com
کاتالوگ های گوگل. جستجو و نمایش کاتالوگ های اینترنتی که از طریق ایمیل رد و بدل میشوند. بخش خیلی جذابی هست.
http://groups.google.com
گروه های گوگل. فرستادن و خواندن مطالب در انجمن های کاربردی گوگل.
http://www.google.com/translate_t
مترجم متن و سایت گوگل. یکی از کاربردی ترین امکانات این سایت برای تبدیل متون از زبانهای مختلف به زبانهای دیگر. متاسفانه این بخش هنوز زبان فارسی را ساپورت نمی کند . شما با این مترجم قادرید آدرس سایت خود را که مثلا به زبان فرانسه است را به مترجم داده و سایت را بصورت کاملا ترجمه شده به زبان انگلیسی ببینید. نتیجه کار یک ترجمه ماشینی است که البته بسیار هوشمندانه طراحی شده
http://labs.google.com
آزمایشگاه های گوگل. پروژه های انجام شده توسط گوگل که عبارت است از : Google Viewer - Google Web Quotes - Google Glossary - Google Sets - Voice Search - Keyboard Shortcuts. با توجه به عملکرد گوگل این بخش دائم در حال تحول است.
www.google.com/options/universities.html
سیستم جستجوی دانشگاه گوگل. با استفاده از این قسمت می توانید جستجوی خود را به وب سایت های مدارس و دانشگاه ها محدود کنید.
http://www.google.com/options/wireless.html
گوگل بی سیم. با استفاده از این قسمت شما می توانید با دستگاه ها (کامپیوتر های) دستی خود به موتور جستجوی طراحی شده برای این دستگاه ها دسترسی پیدا کنید.
https://gmail.google.com
جی میل. دو گیگابایت ایمیل مجانی از گوگل با پشتیبانی کامل از زبان فارسی.
https://upload.video.google.com
آپلود فایلهای ویدیویی در گوگل. شما میتوانید از این سرویس برای آپلود فایلهای تصویری خود استفاده نمایید. این تصاویر در جستجوهای گوگل مد نظر قرار خواهند گرفت و این سیستم برای آپلود تصاویر شخصی مناسب نیست. از قوانین استفاده از این سرویس قرار ندادن فیلمهای مستهجن و خلاف عرف در این سرویس است.
http://maps.google.com
سیستم دیدبان ماهواره ای گوگل. دیدن کره زمین با ماهواره. این سیستم که با خرید یک شرکت معتبر در همین زمینه توسط گوگل آغاز شده تصاویر ماهواره با وضوح بالا را در اختیار شما قرار میدهد. در وهله اول این سیستم فقط امریکا را پشتیبانی میکند ولی به مرور زمان این سیستم کاملتر خواهد شد. در ضمن نقشه ها و عکسهای ارائه شده توسط این سیستم به دلایل امنیتی مربوط به یک سال پیش است و شما تا یک میزان معین قادر به بزرگ نمایی تصاویر دارید .
www.google.com/language_tools
مترجم گوگل. با استفاده از این قسمت شما میتوانید محتوای صفحات , به صورت متن یا کلمه را ترجمه کنید.
https://services.google.com/tc/Welcome.html
بخش فارسی سازی گوگل ... به کمک کاربران. در این بخش شما میتوانید به فرایند فارسی سازی گوگل کمک نمائید و بدین وسیله هر چه زودتر شاهد فارسی سازی قسمتهای مختلف گوگل به زبان فارسی باشیم.
https://www.orkut.com/Login.aspx
اورکات. سایتی که توسط یکی از کارمندان گوگل راه اندازی شده و در کل یک اجتماع مجازی از کاربران کشورهای مختلف دنیا است. مکانی برای دوستیابی و تبادل نظر و عقاید و ... متاسفانه این سیستم بسیار جذاب و کارآمد در ایران و برخی دیگر از کشورهای دنیا ***** شده و کاربران امکان استفاده مستقیم از این سیستم رو ندارن.

(احتمال داره یک اسپیس اضافه شده باشه به آخر ادرس ها حذفش کنید)

سرویسهای یاهو
.
http://mail.yahoo.com
سرویس ایمیل یاهو. ارائه یک گیگابایت فضا مجانی برای ایجاد ایمیل توسط کاربران.
ttp://get.games.yahoo.com/home
قسمت گیم سایت یاهو. دانلود گیمهای مجانی و دمو
http://myweb.search.yahoo.com
آرشیو جستجو در یاهو . اطلاعات جستجوهای شما در وب. به این وسیله میتوانید تمامی نتایج جستجوی خودتان را در اینترنت آرشیو کنید.
http://beta.news.yahoo.com
بخش خبری یاهو. (نسخه بتا )
http://search.yahoo.com/cc
جستجوگر مقالات و نو آوری های درون اینترنت
http://tv.yahoo.com
مرورگر برنامه های تلویزیونی یاهو
http://video.search.yahoo.com
موتور جستجوگر فیلم یاهو
http://360.yahoo.com
سیستم دوستیابی یاهو. ( تا حدودی شبیه اورکات گوگل ) با امکاناتی همچون ایجاد وبلاگ و ایجاد آلبوم عکس و فرستادن مسیج برای دوستان و ...
http://www.flickr.com
فیلکر. سایتی برای ساخت فتوبلاگ مجانی با امکاناتی فوق العاده و بی نظیر.
http://messenger.yahoo.com
نرم افزار یاهو مسنجر .
http://toolbar.yahoo.com
نوار ابزار یاهو. برای درسترسی سریعتر و آسانتر به سایت یاهو و ...
http://photomail.mail.yahoo.com
فتو میل. برنامه ای برای الصاق راحتر عکسها به ایمیل و اضافه کردن توضیحات به هر عکس. روش کار این برنامه به این صورت است که شما را قادر میسازد تا حدود 300 فایل تصویری را در آلبوم شخصی، در صندوق پستی خودتان در یاهو آپلود کنید و بعد آنها را برای هر کس که مایلید ایمیل کنید.


در نگاه اول هر دو سایت نتایج مشابه ای را به نمایش می می آورند اما اگر دقیق تر شویم متوجه می شویم که گوگل نتایج بهتر و بهینه تری نسبت به یاهو ارائه می دهد. خیلی ساده است. یک عبارت را جستجو کail با وجود تازه بودن ولی خیلی سریع گسترش یافت. در ابتدا برای عضویت در آن باید با دعوت نامه ثبت نام می کردی و اکنون ثبت نام آن برای همه علاقه مندان آزاد و مجانی است.البته یاهو چون قدیمی تر است خیلی ها هنوز آنرا به عنوان صندوق پست الکترونیکی مجانی برتر می شناسند.سرعت گوگل برای باز کردن پیغام ها بالاتر است ولی برای باز شدن برای اولین بار نیاز به سرعت مناسبی است و بعضا کاربر ایرانی مجبور به باز کردن فرمت ساده آن است.چندی است یاهو سیستم beta خود را ارائه داده است با همان سیستم گوگل ولی با ویژگی و ابزارهای بیشتر اما پیچیده تر برای کاربران مورد علاقه ارائه داده است.از برتری گوگل قابلیت استفاده از pop3 برای نرم افزارهای پیغام الکترونیکی خوان مانند outlook به کاربران داده شده است. همچنین شما می توانید یک کپی از ایمیل خود را برای ایمیل دیگری ارسال کنید. اما یاهو این ویژگی ها فقط به کاربرانی که هزینه اضافی پرداخت می کنند ارائه داده است.ابزار دفترچه یادداشت و ایجاد پوشه و نظم دادن به پیغام ها در یاهو خیلی بهتر از گوگل است.چند ویژگی دیگر مانند ثبت نام آدس های الکترونیکی دیگر در هر دو موجود است.تبلیغات گوگل و یاهو
سایت یاهو بیشتر در تبلیغات در سایت های بزرگ و پربیننده سرمایه گذاری کرد و کد به ازای هر کلیک (per click) را برای این سایت ها سرمایه گذاری کرد.اما سایت گوگل به همه سایت ها و حتی وب لاگ ها اجازه داد تا از کد گوگل در این زمینه استفاده کنند. با این کار گوگل در این زمینه از یاهو جلو زد.هر دو سایت هم در جستجوهای خود در ارائه تبلیغات و بالا آورده سایت هایی که برای نمایش شان هزینه پرداخت کردند مشغول می باشند.امکانات مهم و قدرتمند دیگری هم وجود دارند که تعدادی از آنها در ادامه نام برده شده است؛نید و نتایج را با هم مقایسه کنیدبرای گوگل می توان به سرویس های؛ کتاب آنلاین - گوگل کد - مدارک و اسناد دانشگاهی گوگل - خبرخوان - igoogle - گوگل خوان که سیستمی شبیه blogroll است - و اخیرا مرورگر گوگل! - خبرخوان از دیگر سایت ها - google map - یوتیوب - orkut -برای یاهو می توان به سرویس های؛ اخبار یاهو - صفحه تجاری یاهو - صفحه زنان - بازی های یاهو - کتاب زرد - my yahoo. - صفحه ورزشی - سلامت - یاهو فیلم - یاهو ویدیواین طور که بنظر می رسد، یاهو برای خانواده ها مورد توجه تر است. اما گوگل مورد توجه قشر جوان است. مخصوصا امکانات قوی آن برای وب لاگ ها. نکته جالب تر اینکه این قشر جوان بهمراه گوگل بزرگ و بزرگ تر می شوند . با این حساب یاهو کم کم از دور خارج خواهد شد. در گزارش ها آمده است که با این سرعت گسترش و عمومیت یافتن گوگل، چندی نخواهد گذشت که بتواند تمام دنیا را چه از نظر سیاسی چه از نظر فرهنگی و چه از نظر عقده ای کنترل کند.یک مثال ساده که متوجه قدرت گوگل شوید؛شما بدنبال مقاله خواصی هستید. گوگل را باز می کنید و لغات کلیدی مقاله را وارد می کنید. گوگل لغات را بررسی و بعد از گذراندن از فیلتر ها خود، مقالات مورد تاییدش را نمایش و آنهایی را که دوست ندارد، حذف و یا در صفحات بعدتر قرار می دهد. حالا روزانه چند میلیون نفر در این فیلتر گوگل می افتند یک تهدید بزرگ به حساب می آید.

فایزه ازادی ندا توکلی شبنم قاسمیان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:33 ق.ظ

۶-وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



هدایی - دشتی- زاده احمد-سلیمی مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:33 ق.ظ

جواب ۴ :
کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17

گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.

آرش شیردل -همایونی -مجید حیدری مدیر چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:33 ق.ظ

جواب۴:کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17
گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.
در نگاه اول هر دو سایت نتایج مشابه ای را به نمایش می می آورند اما اگر دقیق تر شویم متوجه می شویم که گوگل نتایج بهتر و بهینه تری نسبت به یاهو ارائه می دهد. خیلی ساده است. یک عبارت را جستجو کail با وجود تازه بودن ولی خیلی سریع گسترش یافت. در ابتدا برای عضویت در آن باید با دعوت نامه ثبت نام می کردی و اکنون ثبت نام آن برای همه علاقه مندان آزاد و مجانی است.البته یاهو چون قدیمی تر است خیلی ها هنوز آنرا به عنوان صندوق پست الکترونیکی مجانی برتر می شناسند.سرعت گوگل برای باز کردن پیغام ها بالاتر است ولی برای باز شدن برای اولین بار نیاز به سرعت مناسبی است و بعضا کاربر ایرانی مجبور به باز کردن فرمت ساده آن است.چندی است یاهو سیستم beta خود را ارائه داده است با همان سیستم گوگل ولی با ویژگی و ابزارهای بیشتر اما پیچیده تر برای کاربران مورد علاقه ارائه داده است.از برتری گوگل قابلیت استفاده از pop3 برای نرم افزارهای پیغام الکترونیکی خوان مانند outlook به کاربران داده شده است. همچنین شما می توانید یک کپی از ایمیل خود را برای ایمیل دیگری ارسال کنید. اما یاهو این ویژگی ها فقط به کاربرانی که هزینه اضافی پرداخت می کنند ارائه داده است.ابزار دفترچه یادداشت و ایجاد پوشه و نظم دادن به پیغام ها در یاهو خیلی بهتر از گوگل است.چند ویژگی دیگر مانند ثبت نام آدس های الکترونیکی دیگر در هر دو موجود است.تبلیغات گوگل و یاهو
سایت یاهو بیشتر در تبلیغات در سایت های بزرگ و پربیننده سرمایه گذاری کرد و کد به ازای هر کلیک (per click) را برای این سایت ها سرمایه گذاری کرد.اما سایت گوگل به همه سایت ها و حتی وب لاگ ها اجازه داد تا از کد گوگل در این زمینه استفاده کنند. با این کار گوگل در این زمینه از یاهو جلو زد.هر دو سایت هم در جستجوهای خود در ارائه تبلیغات و بالا آورده سایت هایی که برای نمایش شان هزینه پرداخت کردند مشغول می باشند.امکانات مهم و قدرتمند دیگری هم وجود دارند که تعدادی از آنها در ادامه نام برده شده است؛نید و نتایج را با هم مقایسه کنیدبرای گوگل می توان به سرویس های؛ کتاب آنلاین - گوگل کد - مدارک و اسناد دانشگاهی گوگل - خبرخوان - igoogle - گوگل خوان که سیستمی شبیه blogroll است - و اخیرا مرورگر گوگل! - خبرخوان از دیگر سایت ها - google map - یوتیوب - orkut -برای یاهو می توان به سرویس های؛ اخبار یاهو - صفحه تجاری یاهو - صفحه زنان - بازی های یاهو - کتاب زرد - my yahoo. - صفحه ورزشی - سلامت - یاهو فیلم - یاهو ویدیواین طور که بنظر می رسد، یاهو برای خانواده ها مورد توجه تر است. اما گوگل مورد توجه قشر جوان است. مخصوصا امکانات قوی آن برای وب لاگ ها. نکته جالب تر اینکه این قشر جوان بهمراه گوگل بزرگ و بزرگ تر می شوند . با این حساب یاهو کم کم از دور خارج خواهد شد. در گزارش ها آمده است که با این سرعت گسترش و عمومیت یافتن گوگل، چندی نخواهد گذشت که بتواند تمام دنیا را چه از نظر سیاسی چه از نظر فرهنگی و چه از نظر عقده ای کنترل کند.یک مثال ساده که متوجه قدرت گوگل شوید؛شما بدنبال مقاله خواصی هستید. گوگل را باز می کنید و لغات کلیدی مقاله را وارد می کنید. گوگل لغات را بررسی و بعد از گذراندن از فیلتر ها خود، مقالات مورد تاییدش را نمایش و آنهایی را که دوست ندارد، حذف و یا در صفحات بعدتر قرار می دهد. حالا روزانه چند میلیون نفر در این فیلتر گوگل می افتند یک تهدید بزرگ به حساب می آید

موسوی-مظلوم حسینی-آقائی-بیات-مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:32 ق.ظ

۴-گوگل-در رقابتی فشرده با موتو ر کاوش fast saerch توانست بعنوان بزرگترین موتور کاوش منفرد را در محیط وب را به خود اختصاص دهد .بدلیل واسطه جستجوی ساده و بدون گرافیک و نیز استفاده از برنامه بازیابی اطلاعات مناسب این موتور از سرعت بازیابی بالایی برخوردار است.
نقاط قوت:بزرگترین ابزار کاوش منفرد ازلحاظ حجم پایگاه اطلاعاتی.
کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17
گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.
در نگاه اول هر دو سایت نتایج مشابه ای را به نمایش می می آورند اما اگر دقیق تر شویم متوجه می شویم که گوگل نتایج بهتر و بهینه تری نسبت به یاهو ارائه می دهد. خیلی ساده است. یک عبارت را جستجو کail با وجود تازه بودن ولی خیلی سریع گسترش یافت. در ابتدا برای عضویت در آن باید با دعوت نامه ثبت نام می کردی و اکنون ثبت نام آن برای همه علاقه مندان آزاد و مجانی است.البته یاهو چون قدیمی تر است خیلی ها هنوز آنرا به عنوان صندوق پست الکترونیکی مجانی برتر می شناسند.سرعت گوگل برای باز کردن پیغام ها بالاتر است ولی برای باز شدن برای اولین بار نیاز به سرعت مناسبی است و بعضا کاربر ایرانی مجبور به باز کردن فرمت ساده آن است.چندی است یاهو سیستم beta خود را ارائه داده است با همان سیستم گوگل ولی با ویژگی و ابزارهای بیشتر اما پیچیده تر برای کاربران مورد علاقه ارائه داده است.از برتری گوگل قابلیت استفاده از pop3 برای نرم افزارهای پیغام الکترونیکی خوان مانند outlook به کاربران داده شده است. همچنین شما می توانید یک کپی از ایمیل خود را برای ایمیل دیگری ارسال کنید. اما یاهو این ویژگی ها فقط به کاربرانی که هزینه اضافی پرداخت می کنند ارائه داده است.ابزار دفترچه یادداشت و ایجاد پوشه و نظم دادن به پیغام ها در یاهو خیلی بهتر از گوگل است.چند ویژگی دیگر مانند ثبت نام آدس های الکترونیکی دیگر در هر دو موجود است.تبلیغات گوگل و یاهو
سایت یاهو بیشتر در تبلیغات در سایت های بزرگ و پربیننده سرمایه گذاری کرد و کد به ازای هر کلیک (per click) را برای این سایت ها سرمایه گذاری کرد.اما سایت گوگل به همه سایت ها و حتی وب لاگ ها اجازه داد تا از کد گوگل در این زمینه استفاده کنند. با این کار گوگل در این زمینه از یاهو جلو زد.هر دو سایت هم در جستجوهای خود در ارائه تبلیغات و بالا آورده سایت هایی که برای نمایش شان هزینه پرداخت کردند مشغول می باشند.امکانات مهم و قدرتمند دیگری هم وجود دارند که تعدادی از آنها در ادامه نام برده شده است؛نید و نتایج را با هم مقایسه کنیدبرای گوگل می توان به سرویس های؛ کتاب آنلاین - گوگل کد - مدارک و اسناد دانشگاهی گوگل - خبرخوان - igoogle - گوگل خوان که سیستمی شبیه blogroll است - و اخیرا مرورگر گوگل! - خبرخوان از دیگر سایت ها - google map - یوتیوب - orkut -برای یاهو می توان به سرویس های؛ اخبار یاهو - صفحه تجاری یاهو - صفحه زنان - بازی های یاهو - کتاب زرد - my yahoo. - صفحه ورزشی - سلامت - یاهو فیلم - یاهو ویدیواین طور که بنظر می رسد، یاهو برای خانواده ها مورد توجه تر است. اما گوگل مورد توجه قشر جوان است. مخصوصا امکانات قوی آن برای وب لاگ ها. نکته جالب تر اینکه این قشر جوان بهمراه گوگل بزرگ و بزرگ تر می شوند . با این حساب یاهو کم کم از دور خارج خواهد شد. در گزارش ها آمده است که با این سرعت گسترش و عمومیت یافتن گوگل، چندی نخواهد گذشت که بتواند تمام دنیا را چه از نظر سیاسی چه از نظر فرهنگی و چه از نظر عقده ای کنترل کند.یک مثال ساده که متوجه قدرت گوگل شوید؛شما بدنبال مقاله خواصی هستید. گوگل را باز می کنید و لغات کلیدی مقاله را وارد می کنید. گوگل لغات را بررسی و بعد از گذراندن از فیلتر ها خود، مقالات مورد تاییدش را نمایش و آنهایی را که دوست ندارد، حذف و یا در صفحات بعدتر قرار می دهد. حالا روزانه چند میلیون نفر در این فیلتر گوگل می افتند یک تهدید بزرگ به حساب می آید

زهره فکری-عاطفه صادقی-مدیریت-روزان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:30 ق.ظ

سوال ۴

کاربرد گوگل بیشتر است.چون نسبت به یاهو سریعتر است.میتوان آن را به صورت فارسی درآورد.دامنه سرچ آن از یاهو گسترده تر است به طوری که اگر یک مطلب را سرچ کنیم اطلاعات بیشتری نسبت به یاهو به ما میدهد.gmailآن نیز از یاهو سریعتر و بهتر است.آمار نیز بیانگر کاربرد بیشتر گوگل است.گوگل %7/57کاربر دارد اما یاهو
9% / 17
گوگل ُزیرا از امکانات این دو میتوان این موارد را نام برد : بخش سفارشی سازی صفحه اصلی گوگل. شما قادرید که آخرین اطلاعات آب و هوا ... خبرهای مهم سایتهای خبری مثل بی بی سی و همچنین از آخرین تحولات صندوق پستی خودتون (جیمیل) با اطلاع شوید. توجه داشته باشید که کاربران قادرند به انتخاب خود هر بخش را که مایلند به صفحه خود اضافه یا حذف کنند.
http://images.google.com
تصویر یاب گوگل. یکی از پر استفاده ترین موتور های جستجوگر تصویر در اینترنت . این سیستم نیز فارسی شده است و زبان فارسی را ساپورت میکند.
http://video.google.com
جستجوگر فایلهای ویدیویی گوگل (جستجوی برنامه های TV ) و همچنین فیلمهای سینمایی.این سرویس هم به تازگی فارسی شده
http://scholar.google.com
جستجوگر مقالات علمی گوگل . نسخه بتا ... برای جستجوی مقالات علمی میتوانید از این جستجوگر استفاده و سریعتر به نتیجه مورد نظر خود برسید. این جستجوگر قابلیتهای بسیار زیادی دارد .
www.google.com/options/specialsearches.html
جستجوی ویژه گوگل. با استفاده از این قسمت میتوانید جستجوی خود را به موضوعاتی از قبیل : BSD, Appleو Microsoft محدود کنید.
http://directory.google.com
دایرکتوری وب گوگل. در این قسمت گوگل وب را بر اساس موضوعات مختلف دسته بندی کرده است که این کار شما را برای پیدا کردن مطلب مورد نظرتان بسیار کمک میکند!
http://news.google.com
اخبار گوگل. نمایش و جستجو در یک منبع خبری با تعداد 4500 پست که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود و به روز رسانی می گردد.
http://froogle.google.com
حراج گوگل. پیدا کردن کالاهایی که برای فروش یا حراج گذاشته شده است از طریق اینترنت.
http://answers.google.com
پاسخ های گوگل. یک انجمن آزاد که در آن گوگل با دریافت مبلغی پاسخ سوالات شما را میدهد.
http://catalogs.google.com
کاتالوگ های گوگل. جستجو و نمایش کاتالوگ های اینترنتی که از طریق ایمیل رد و بدل میشوند. بخش خیلی جذابی هست.
http://groups.google.com
گروه های گوگل. فرستادن و خواندن مطالب در انجمن های کاربردی گوگل.
http://www.google.com/translate_t
مترجم متن و سایت گوگل. یکی از کاربردی ترین امکانات این سایت برای تبدیل متون از زبانهای مختلف به زبانهای دیگر. متاسفانه این بخش هنوز زبان فارسی را ساپورت نمی کند . شما با این مترجم قادرید آدرس سایت خود را که مثلا به زبان فرانسه است را به مترجم داده و سایت را بصورت کاملا ترجمه شده به زبان انگلیسی ببینید. نتیجه کار یک ترجمه ماشینی است که البته بسیار هوشمندانه طراحی شده
http://labs.google.com
آزمایشگاه های گوگل. پروژه های انجام شده توسط گوگل که عبارت است از : Google Viewer - Google Web Quotes - Google Glossary - Google Sets - Voice Search - Keyboard Shortcuts. با توجه به عملکرد گوگل این بخش دائم در حال تحول است.
www.google.com/options/universities.html
سیستم جستجوی دانشگاه گوگل. با استفاده از این قسمت می توانید جستجوی خود را به وب سایت های مدارس و دانشگاه ها محدود کنید.
http://www.google.com/options/wireless.html
گوگل بی سیم. با استفاده از این قسمت شما می توانید با دستگاه ها (کامپیوتر های) دستی خود به موتور جستجوی طراحی شده برای این دستگاه ها دسترسی پیدا کنید.
https://gmail.google.com
جی میل. دو گیگابایت ایمیل مجانی از گوگل با پشتیبانی کامل از زبان فارسی.
https://upload.video.google.com
آپلود فایلهای ویدیویی در گوگل. شما میتوانید از این سرویس برای آپلود فایلهای تصویری خود استفاده نمایید. این تصاویر در جستجوهای گوگل مد نظر قرار خواهند گرفت و این سیستم برای آپلود تصاویر شخصی مناسب نیست. از قوانین استفاده از این سرویس قرار ندادن فیلمهای مستهجن و خلاف عرف در این سرویس است.
http://maps.google.com
سیستم دیدبان ماهواره ای گوگل. دیدن کره زمین با ماهواره. این سیستم که با خرید یک شرکت معتبر در همین زمینه توسط گوگل آغاز شده تصاویر ماهواره با وضوح بالا را در اختیار شما قرار میدهد. در وهله اول این سیستم فقط امریکا را پشتیبانی میکند ولی به مرور زمان این سیستم کاملتر خواهد شد. در ضمن نقشه ها و عکسهای ارائه شده توسط این سیستم به دلایل امنیتی مربوط به یک سال پیش است و شما تا یک میزان معین قادر به بزرگ نمایی تصاویر دارید .
www.google.com/language_tools
مترجم گوگل. با استفاده از این قسمت شما میتوانید محتوای صفحات , به صورت متن یا کلمه را ترجمه کنید.
https://services.google.com/tc/Welcome.html
بخش فارسی سازی گوگل ... به کمک کاربران. در این بخش شما میتوانید به فرایند فارسی سازی گوگل کمک نمائید و بدین وسیله هر چه زودتر شاهد فارسی سازی قسمتهای مختلف گوگل به زبان فارسی باشیم.
https://www.orkut.com/Login.aspx
اورکات. سایتی که توسط یکی از کارمندان گوگل راه اندازی شده و در کل یک اجتماع مجازی از کاربران کشورهای مختلف دنیا است. مکانی برای دوستیابی و تبادل نظر و عقاید و ... متاسفانه این سیستم بسیار جذاب و کارآمد در ایران و برخی دیگر از کشورهای دنیا ***** شده و کاربران امکان استفاده مستقیم از این سیستم رو ندارن.

(احتمال داره یک اسپیس اضافه شده باشه به آخر ادرس ها حذفش کنید)

سرویسهای یاهو
.
http://mail.yahoo.com
سرویس ایمیل یاهو. ارائه یک گیگابایت فضا مجانی برای ایجاد ایمیل توسط کاربران.
ttp://get.games.yahoo.com/home
قسمت گیم سایت یاهو. دانلود گیمهای مجانی و دمو
http://myweb.search.yahoo.com
آرشیو جستجو در یاهو . اطلاعات جستجوهای شما در وب. به این وسیله میتوانید تمامی نتایج جستجوی خودتان را در اینترنت آرشیو کنید.
http://beta.news.yahoo.com
بخش خبری یاهو. (نسخه بتا )
http://search.yahoo.com/cc
جستجوگر مقالات و نو آوری های درون اینترنت
http://tv.yahoo.com
مرورگر برنامه های تلویزیونی یاهو
http://video.search.yahoo.com
موتور جستجوگر فیلم یاهو
http://360.yahoo.com
سیستم دوستیابی یاهو. ( تا حدودی شبیه اورکات گوگل ) با امکاناتی همچون ایجاد وبلاگ و ایجاد آلبوم عکس و فرستادن مسیج برای دوستان و ...
http://www.flickr.com
فیلکر. سایتی برای ساخت فتوبلاگ مجانی با امکاناتی فوق العاده و بی نظیر.
http://messenger.yahoo.com
نرم افزار یاهو مسنجر .
http://toolbar.yahoo.com
نوار ابزار یاهو. برای درسترسی سریعتر و آسانتر به سایت یاهو و ...
http://photomail.mail.yahoo.com
فتو میل. برنامه ای برای الصاق راحتر عکسها به ایمیل و اضافه کردن توضیحات به هر عکس. روش کار این برنامه به این صورت است که شما را قادر میسازد تا حدود 300 فایل تصویری را در آلبوم شخصی، در صندوق پستی خودتان در یاهو آپلود کنید و بعد آنها را برای هر کس که مایلید ایمیل کنید.

فایزه ازادی ندا توکلی شبنم قاسمیان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:30 ق.ظ

۴-دانیل سولیوان، دبیر خبرنامه صنعتی آنلاین، گوگل را در صدر بهترین موتورهای جست‌وجو قرار داده است، پس از گوگل، یاهو (yahoo)، اسک (ASK) و MSN مایکروسافت در رتبه‌های دوم تا چهارم قرار دارند. تعداد بازدیدکننده‌های گوگل به‌طور نسبی هر ماه نسبت به سال گذشته در همان ماه افزایش پیدا می‌کنند.گوگل نه تنها باید معنی تک تک کلمات جستجو شده را درک کند، که ارتباط بین این کلمات با دیگر کلمات و ویژگی آن کلمات را به عنوان یک شیئ در صفحه های وب نیز باید برای گوگل روشن شود. برای نمونه صفحه هایی که عبارت جستجو را به صورت پررنگ (bold) یا در گوشه بالا سمت راست نشان می‌دهند در لیست نتایج گوگل بالاتر از صفحه هایی قرار خواهند گرفت که به آن اندازه ، کلمه کلیدی را نمایان نکرده است.امروزه موتورهای جستجوی زیادی بر روی شبکه وب فعال هستند که هر یک الگوریتم جستجوی خاص خود را دارند و به نحوی به جستجوی سایتهای موردنظر شما می پردازند. اما یکی از پرکاربردترین و مفیدترین موتورهای جستجو گوگل به آدرس http://www.google.com است. جستجوگری که با پشتیبانی از زبانهای متنوع دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. شاید پشتیبانی از زبان فارسی است که در میان ایرانیان نیز از اقبال خوبی برخوردار شده است
بزرگترین ابزار کاوش منفرد از لحاظ حجم پایگاه اطلاعاتی
معیار رتبه بندی سایت ها بر اساس تعداد صفحات پیوند داده شده
امکان مشاهده سایت های بازیابی شده در زمان نمایه شدن
امکان جسجوی مختلف فایل به ویژه فایلهای مایکروسافت افیس
امکان ترجمه صفحات وب به ۱۲ زبان مختلف
دارای برنامه غلط یاب خودکار برای تصحیح املای کلمات انگلیسی
امکان تغییر واسط جستجو به ۸۱ زبان مختلف ز جمله فارسی
دارای واسط جستجوی ساذه و بدون تبلیغات
سرعت بالای بازیابی اطلاعات




سحر گودرزی ـ نگار شاهدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:30 ق.ظ

۱-دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



سحر گودرزی- نگار شاهدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:29 ق.ظ

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



آرش شیردل -همایونی -مجید حیدری مدیر چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:25 ق.ظ

جواب ۱:دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



کویک،آزاد گویان،نساجی،احمدزاده مد چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:24 ق.ظ

1.دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد

هدایی - دشتی- زاده احمد-سلیمی مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:24 ق.ظ

جواب ۱ : دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



علی اصغر حیدری-ساره محمدی-مدیریت-رو چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:24 ق.ظ

۱/دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند

مرضیه آطاهریان -مدیریت ۸۶ چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:24 ق.ظ

۱-دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

زرندی و رحیمی-مدیریت-روزانه چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:24 ق.ظ

جواب سئوال ۱:
تاریخچه اینترنت

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.

موسوی-مظلوم حسینی-آقائی-بیات/مدیری چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:23 ق.ظ

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



زهره فکری- عاطفه صادقی-مدیریت-روزان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:23 ق.ظ

سوال۱


دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.

فایزه ازادی ندا توکلی شبنم قاسمیان چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:19 ق.ظ

۱-دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در

علی اصغر حیدری-ساره محمدی چهارشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:17 ق.ظ

۱

معصومه زارع / کارشناسی هوشبری روزان دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 05:28 ب.ظ

جواب سوال 1) اتحاد جماهیر شوروی موشکی به نام اسپاتنیک را به فضا فرستاد که نشان داد دارای قدرتی است که میتواند شبکه های ارتباطی آمریکا را از بین ببرد . آمریکایی ها در پاسخ به این اقدام روس ها آرپا را به وجود آوردند تا در واقع شبکه ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتماتیک بین مبدا و مقصد منتقل شود و همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیر های مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشند و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار باز ماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط برقرار کنند که این ماجرا بخشی از حقایق به وجود آمدن اینترنت را بیان میکند.
جواب سوال 2) موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن عبارتی مختصر کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو می کند که به موضوع مورد علاقه ی او مرتبط است و در واقع اطلاعات را بایگانی کرده در زمان مورد نیاز و به سرعت در اختیار کاربران قرار می دهد . موتور های جسنجو گر در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو میپردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود اطلاعات مورد نیاز را قبلا جمع آوری و تجزیه وتحلیل می کند آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد.
جواب سوال 3) برای یافتن اطلاعات در وب 2 روش وجود دارد . 1) در صورتی که ما آدرس سایت مورد نظر را داشته باشیم به طور مستقیم به سراغ سایت برویم و اطلاعات مورد نیاز خود را از آن سایت به دست آوریم . 2) به دنبال سایت مورد نظر بگردیم یا به اصطلاح آن را جستجو کنیم از طریق فهرست ها یا موتور های جستجو گر یا فرمهای تعاملی . با افزایش روز افزون موتورهای جستجوگر گوناگون لازم شد خود موتورهای جستجو نیز دسته بندی خاصی یافته و توسط سایت های دیگر موسوم به موتورهای فراجستجو اطلاعات آنها ارائه گردد.مزایای استفاده از موتورهای فرا جستجو : افزایش جامعیت در بازیابی اطلاعات , صرفه جویی در زمان جستجو , حذف نتایج تکراری .
جواب سوال 4 ) بدون شک یاهو شناخته شده ترین , پر مراجعه ترین و عامه پسندترین ابزار کاوش اینترنت است. ابتکار طراحان یاهو در جهت شناسایی و تقسیم بندی موضوعی سایت های اینترنت توسط انسان باعث شد تا هم اینک روزانه دهها میلیون نفر در سراسر جهان به آن مراجعه کنند و دارای خدمات جانبی عامه پسند برای عموم مردم است.
جواب سوال ۵ )کوکی عبارت است از یک پیغام که سرور به مرورگر ( Browser ) شما می فرستد. مرورگر شما این پیغام را در یک فایل متنی ( Text ) ذخیره می کند.تقریبا تمام سایت هایی که بازدید می کنید اطلاعاتی را در قالب یک فایل کوچک متنی (Text) بر روی کامپیوتر شما ذخیره می کنند به این فایل کوکی می گویند .
جواب سوال ۶ ) سرعت توسعه و بهبود در وب گسترده جهانی همچنان به رشد ادامه خواهد داد و آینده وب نامحدود است.دنیای مجازی اینترنت فرصت‌های بیشتری را نسبت به دنیای حقیقی برای افزایش تولید و بهره‌وری ایجاد خواهد کرد.
جواب سوال ۷ )The book is on the table

راضیه محمد خانی زهرا قربانی مدیریت دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:32 ب.ظ

کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.

راضیه محمد خانی زهرا قربانی مدیریت دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:32 ب.ظ

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند

شایان-خرد-غلامی-مدیریت شبانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:30 ب.ظ

۱-دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.
۲-موتور جستجو چگونه کار می کند؟

وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده

Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی
موتور جستجو چیست؟

دنیای وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روزبه‌روز برحجم آن افزوده می‌شود. در حال حاضر میلیاردها صفحه که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در بر دارند، بر روی سرورهای مختلف جا خوش کرده اند. این در حالیست که تولد سایت های جدید و گسترش سایت های موجود نیز به طور فزاینده ای به این حجم اطلاعات می افزاید. نرخ رشد اطلاعات تا بدانجاست که امروزه مشکل دسترسی به اطلاعات جدی تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده اکثر کاربران دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان تعداد عظیم صفحه های موجود، کدام صفحه نیاز او را برآورده می کند؟

اگر سایتی باشد که به کاربران در یافتن اطلاعات کمک کند، قطعا مورد توجه خواهد بود. خوشبختانه چنین سایتی وجود دارد و ما آنرا با نام موتور جستجوگر می شناسیم.

بیشتر مردم به ابزارهایی علاقمندند که اطلاعات را در شبکه برایشان پیدا کند. اصولاً دو نوع سرویس جستجو در وب وجود دارد: موتورها ( Engines ) دایرکتوریها ( Directories ).

موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر طراحی شده است. موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو می‌کند که به موضوع مورد علاقه او مرتبط می‌باشند.

آمارها نشان می دهند که افراد بسیاری سفر در دنیای وب را با موتورهای جستجوگر آغاز می‌کنند و مراجعه به موتورهای جستجوگر چنان عادی شده است که جستجو کردن و کار با موتورهای جستجوگر، دومین فعالیت عمده کاربران در دنیای وب (بعد از ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی)، محسوب می شود.

هر چه بر محبوبیت وب افزوده می گردد، نیاز به بایگانی کردن اطلاعات آن نیز بیشتر می‌شود؛ موتور جستجوگر نیز در واقع این اطلاعات را بایگانی کرده، در زمان مورد نیاز و به سرعت در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بدون موتور جستجوگر، وب تنها به بخش کوچکی از موفقیت امروز خود دست می‌یافت؛ زیرا موتور جستجوگر، اینترنت را به رسانه‌ای قابل استفاده برای همه مبدل ساخته است زیرااز هیچ کس توقع نمی‌رود تعداد زیادی از آدرس های وب را به یاد داشته باشد.

آن چه که موتورهای جستجوگر انجام می دهند- با درجات متفاوتی از موفقیت- فراهم کردن یک وسیله جستجوی ساده است. وقتی یک کاربر وب عبارتی را جستجو می‌کند، موتور جستجوگر لیستی از سایت‌ ها را ارائه می‌کند که تعداد آنها از چند صد مورد تا چند میلیون متغیر می‌باشد.

سایت هایی که موتور جستجوگر به عنوان نتایج جستجویش ارایه می‌کند، بر حسب میزان ارتباط با عبارت جستجو شده به ترتیب نزولی لیست می‌شوند. به عبارت دیگر سایتی که به عنوان اولین سایت در نتایج جستجو معرفی شده است، مرتبط ترین سایت با عبارت جستجو شده از دید آن موتور جستجوگر بوده است.

دقت در ارایه نتایج جستجو چیزیست که کاربران وب همواره از موتورهای جستجوگر می خواهند. هر چه نتایج جستجوی یک موتور جستجوگر دقیق تر و مرتبط تر باشد، محبوب تر خواهد بود و کاربران بیشتری بدان مراجعه خواهند کرد.

اگر عبارت یکسانی در تمام موتورهای جستجوگر، جستجو شود هیچ کدام از آنها نتایج یکسانی را ارائه نمی‌دهند و با نتایج کاملا متفاوتی روبرو می‌شویم. تفاوت در ارائه نتایج جستجو در موتورهای جستجوگر از تفاوت آنها در الگوریتم (سیستم رتبه بندی) و بایگانی داده‌شان ناشی می‌شود. حتی اگر همه آنها از بایگانی داده یکسانی نیز استفاده کنند، بازهم نتایج جستجویشان متفاوت خواهد بود. موتور جستجوگر برای رده‌بندی صفحه های وب از الگوریتم خاصی استفاده می‌کند که فوق‌العاده محرمانه می‌باشد. الگوریتم نیز مجموعه ای از دستورالعمل ها است که موتور جستجوگر به کمک آن تصمیم می‌گیرد که سایت ها را چگونه در خروجی‌اش مرتب کند.

برای اینکه سایت ها با هم مقایسه شوند و بر حسب میزان ارتباط با موضوع جستجو شده، مرتب شوند، موتور جستجوگر، الگوریتم را بر مجموعه‌ای از پارامترها اعمال می‌کند. پارامترهای مورد توجه موتور جستجوگر نیز همانند الگوریتم آن ها ناشناخته می‌باشد و این ناشناخته ها جذابیت دنیای موتورهای جستجوگر را دوچندان می‌کنند.
۵-کوکی ها چطور کار می کنند؟
کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.
کوکی در حقیقت یک قطعه متن است که سرور وب می تواند روی هارد دیسک ذخیره کند. کوکی ها ، سایت وب را قادر می سازد که اطلاعاتی را روی دستگاه کاربر ذخیره و بعدها آن را ذخیره کند.این قطعه های اطلاعات ، به شکل زوج های اسم – مقدار ذخیره می شوند.
برای مثال ، سایت وب می تواند یک ID منحصر بفرد برای هر کسی که از آن سایت بازدید می کند ایجاد کند و این ID را درون یک فایل کوکی ، روی کامپیوتر آن فرد نگه دارد.
اگر از مرورگر INTERNET EXPLORER مایکروسافت استفاده می کنید می توانید تمام کوکیهایی را که در دستگاهتان ذخیره شده بیبینید. این کوکی ها معمولا در شاخه C:\WINDOWS\COOKIES نگه داشته می شوند و گاهی تعدادشان به صدها فایل می رسد. این فایلها که از نوع متنی هستند محتوی زوج های اسم – مقدار است و از هر سایتی که کوکی در کامپیوتر شما قرار می دهد یک فایل می توانید بیابید.
همانطور که در این شاخه می توانید بینید این فایلها فایلهای متنی معمولی و ساده ای بیش نیستند. با نگاه کردن به اسم این فایلها می توان فهمید که به کدام وب سایتها تعلق دارند و با کلیک کردن بر روی آنها می توانید آنها را باز کنید و محتوای آنها را ببینید.
برای مثال، من از سایت GOTO.COM بازدید کرده ام و این سایت یک کوکی در دستگاه من قرار داده است. فایل کوکی این سایت محتوی اطلاعات زیر است.
USER ID A9A3BECE0563982D WWW.GOTO.COM/
سایت GOTO.COM یک زوج اسم – مقدار روی ماشین من ذخیره کرده است.
اسم همان USER ID است. نخستین باری که از این سایت بازدید کرده ام وب سایت یک ID یگانه به من داده است که مشخص است.
اغلب سایت ها فقط یک یک اطلاعات روی دستگاه شما ذخیره می کنند که آنهم USER ID است اما یک وب سایت می تواند بسیاری از این زوج های اسم – مقدار را در فایا کوکی شما ذخیره کند.بعنوان مثال می تواند یک USER ID اصلی و یک ID برای هر جلسه که شامل تاریخ و ساعت ورود به سایت است در فایل کوکی ذخیره کند.
این زوج اسم – مقدار صرفا یک قطعه داده است و به هیچ وجه برنامه نیست و نمی تواند هیچ کاری انجام دهد. وب سایتها تنها می تواند اطلاعاتی را که در این فایل ذخیره کرده بازیابی کند و نمی تواند به اطلاعات کوکی های دیگر و نیز به هر نوع دیگری از اطلاعات که در کامپیوتر شما وجود دارد دست یابد.
زوج های اسم – مقدار درون فایل کوکی به شکل زیر جابجا می شوند.
مثال وقتی که یک URL خاص را در مرورگر خود وارد می کنیم ، مرورگر یک درخواست برای دریافت آن به صفحه به سایت می فرستد. در هنگام این کار ، مرورگر به دنبال فایل کوکی که مرتبط با URL خواسته شده می گردد. اگر کوکی ورد نظر را پیدا کرد زوج های اسم –مقدار درون فایل را به همراه URL به سرور وب سایت مورد نظر ارسال می کند. اگر هم فایل کوکی را نیافت داده ای نمی فرستد.
سرور وب سایت داده های کوکی را به همراه درخواست صفحه دریافت می کند و استفاده لازم را از آنها می برد.
اگر سرور وب سایت مورد نظر هیچ زوج اسم - مقدار دریافت نکند ، می فهمد که قبلا از سایت بازدید نشده است. بنابراین یک ID ‌جدید در پایگاه داده خود برای شما ایجاد می کند و سپس زوج های اسم – مقدار را در HEADER صفحه وبی که درخواست کرده اید می فرستد. ماشین شما هم این زوج ها را در هارد دیسک ذخیره می کند.
هربار که از سایتی بازدید کنید و یا صفحه ای از آن درخواست کنید سرور وب می تواند زوج های اسم – مقدار ذخیره شده را تغییر دهد و یا زوج های تازه به آن بیفزاید.
گاهی سرور اطلاعات دیگری هم با زوج اسم – مقدار می فرستد. یکی از این اطلاعات تاریخ انقضا است. یکی دیگر از این اطلاعات ‌، مسیر است. بنابراین سایت می تواند مقادیر متفاوتی را برای بخش های گوناگون سایت در نظر بگیرد.
شما می توانید بر این فرآیند نظارت داشته باشید. می توانید مرورگر خود را به گونه ای تنظیم کنید که در موقع دریافت زوج های اسم – مقدار از شما کسب تکلیف کند.
کوکی ها برای این بوجود آمدند که مشکل بزرگی را از جلوی پای سازندگان وب سایتها بردارند بدین صورت که کوکی نوعی اطلاعات وضعیت درباره کامپیوتر شما ذخیره می کند. با این اطلاعات وب سایت وضعیت مرورگر شما را به یاد می آورد. یک بخش از اطلاعات وضعیت ، ID شماست.
اگر ID روی کامپیوتر شمل موجود باشد سایت می فهمد که قبلا از آن بازدید کرده اید و ID شما را از بازدید قبلی می داند.
وب سایتها به شکلهای مختلفی از کوکی ها استفاده می کنند که به شرح آنها می پردازیم.
سایت می تواند به دقت تعداد بازدیدکنندگان سایت را بشمارد. به علت وجود پروکسی سرورها ، CACHING و متمرکز کننده ها تنها راهی که یک سایت می تواند بازدید کنندگانش را بشمارد ، ایجاد یک کوکی با یک ID منحصر بفرد برای هر یک از بازدید کنندگانش است.
وب سایتها با استفاده از کوکی ها می توانند کارهای زیر را انجام دهند.
تعداد بازدید کنندگان را بشمارند.
بدانند که چه تعداد از بازدید کنندگان جدید و چه تعدادی قدیمی هستند.
بدانند که هر کس چند بار از سایت دیدن کرده است.
سایت ها از طریق پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی خود این کارها را انجام می دهند.با اولین بازدید فرد ، سایت یک ID جدید در بانک اطلاعاتی خود برای وی ایجاد می کند و آن را به شکل کوکی به کامپیوتر وی می فرستد.دفعه بعد که کاربر از سایت بازدید کرد ، سایت می تواند به شمارشگر مربوط به آن ID در بانک اطلاعاتی خود یکی اضافه کند.
سایت ها همچنین می توانند سلایق و ترجیحات بازدید کنندگان را نیز ذخیره کنند. به نحوی که سایت برای هر فردی به نحوه دلخواه وی نمایش داده شود.
برای مثال در وب سایت MSN امکان تغییر محتوا ، آرایش صفحه ، رنگ پیش بینی شده است.
همچنین با وارد کردن کد پستی خود می توانید اخبار و اطلاعات هواشناسی را دریافت کنید.
برای این کار وقتی که کد پستی خود را وارد می کنید وب سایت یک زوج اسم – مقدار به کوکی MSN کامپیوتر شما اضافه می کند.
البته اغلب سایتها اطلاعات مربوط به سلایق کاربران را در سایت خود ذخیره می کنند و جز ID چیزی در کوکی کامپیوتر کاربر ذخیره نمی کنند.ولی این روش نیز قابل استفاده می باشد.
سایت های تجاری نیز می توانند از کوکی ها استفاده جالبی نمایند. بدین صورت که می تواندد چیزهایی چون سبد خرید و گزینه هایی چون QUICK CHECKOUT را به کمک کوکی ها کار گذاری کنند.کوکی ها حاوی یک ID هستند و سایت را قادر می سازد که در موقع افزودن کالا به سبد خریدها ، فعالیت شما را دنبال کند.هر قلم جنسی که خریداری می شود در پایگاه داده وب سایت به همراه ID ثبت می شود.وقتی گزینه ها را انتخاب یا علامت گذاری می کنید سایت با استخراج اطلاعات شما از پایگاه داده می فهمد که چه چیزهایی درون سبد خرید شماست.
کوکی ها هم کامل و خالی از عیب نیستند. اما مطمئنا کارهایی را انجام می دهند که در صورت عدم وجود آنها غیر ممکن می بود.در زیر چندین مورد را که از نقاط ضعف کوکی ها به حساب می آید را بر می شماریم.
مردم غالبا ار کامپیوترها به صورت مشترک استفاده می کنند:
هر دستگاهی که در مکان های عمومی استفاده می شود (کتابخانه ها و ادارات و…) به صورت مشترک استفاده می شود. حال اگر از چنین کامپیوتری برای خرید استفاده شود سایت فروشگاه یک کوکی بر روی کامپیوتر ایجاد می کند و مدتی بعد شخص دیگری از همان ACCOUNT برای خرید استفاده می کند.
البته در ماشین هایی که به سیستم عاملی چون یونیکس و یا ویندوز NT مجهزند و از ACCOUNT ها به صورت درست استفاده می کنند چنین مشکلی رخ نمی دهد.زیرا ACCOUNT ها کوکی های تمام کاربران از هم جدا هستند اما در مابقی سیستم عاملها این مشکل وجود دارد.
کوکی ها را می توان پاک کرد :
در مواقعی که مرورگر به مشکل برمی خورد اولین کاری که ممکن است هر کاربر انجام دهد ، پاک کردن تمام فایلهای موقت است که در این صورت تمام فایلهای کوکی روی سیستم نیز پاک می شود. حال اگر مجدد به سایتی که قبلا به آن مراجعه ای داشته اید ، آن سایت شما را به عنوان یک کاربر جدید خواهد شناخت و یک ID جدید به کاربر اختصاص می دهد و دوباره تنظیم وب سایت بر اساس سلایق کاربر کمی زمانگیر خواهد بود.
بدلیل وجود این مشکل است که سایت ها معمولا از کاربران خود می خواهند که رجیستر شوند.
اگر در یک وب سایت ثبت نام کنید و نام کاربر و رمز عبوری را دریافت نمائید می توانید در آن سایت LOGIN ‌نمائید.(حتی اگر تمام فایلهای کوکی نیز از سیستم پاک شوند در این صورت تمامی انتخابها دست نخورده باقی خواهد ماند. به همین دلیل است که اکثر سایتها کاربران را رجیستر می کنند و اطلاعات آنها را در یک پایگاده داده در وب سایت نگهداری می کنند و تنها ID کاربر را برمی گردانند.
تعداد کامپیوترهای مورد استفاده هر فرد :
مردم غالبا در روز با بیش از یک کامپیوتر برای کارهایشان استفاده می کنند ، پس به طور طبیعی هر فرد ممکن است چندین کوکی مختلف و همچنین ID متفاوت از یک وب سایت داشته باشد و وب سایت یک نفر را در حکم 3 نفر می داند. با رجیستر کردن نام کاربر این مشکل نیز حل خواهد شد.
واکنش منفی مردم در قبال کوکی ها
دو عامل سبب شده که مردم واکنش تندی در قبال کوکی ها داشته باشند.
فرض کنید که کاربر کالایی را با استفاده از یک کاتالوگ پستی معمولی خریده باشد.شرکت مزبور اسم و آدرس و شماره تلفن شما و اقلامی را که کاربر خریداری نمویده است را در اختیار دارد و می تواند این اطلاعات را به کسان دیگری که کالاهای مشابهی را عرضه نموده اند بفروشد. وب سایتها از این طریق می توانند نه تنها از خرید کاربر بلکه تبلیغاتی را که در صفحه کلیک کرده اید و اطلاعات آنها را ارزیابی کرده اید مطلع شوند.البته برخی سایت ها اطلاعات شخصی کاربران خود را در اختیار سایت های دیگر قرار نمی دهند مگر اینکه خود کاربر درخواست نماید.
دومین عامل مختص اینترنت است.بسیاری از شرکت های عرضه کننده زیر ساختهای اینترنتی می توانند کوکی هایی ایجاد کنند که در چند سایت مختلف قابل مشاهده باشد.مانند شرکت DOUBLE CLICK.
بسیاری از شرکتها از DOUBLE CLICK برای گذاشتن تابلوهای تبلیغاتی در سایت خود استفاده می کنند. DOUBLE CLICK می تواند فایل های GIF کوچکی را در سایت قرار دهد با استفاده از آنها کوکی هایی را روی کامپیوتر کاربران بسازد. سپس می تواند حرکات کاربر را در سایت های مختلف دنبال نماید. حتی کلمه ای را که نیز در موتور جستجو وارد نموده اید. چون بدین طریق به اطلاعات زیادی راجع به هر فرد از چندین سایت مختلف دست یافت. DOUBLE CLICK می تواند اطلاعات ارزشمندی در رابطه با هر کاربر ارائه نماید. شرکتهایی مانند DOUBLE CLICK که خدمات زیر ساختی اینترنتی انجام می دهند قابلیت انجام این کار را دارند ولی سایت های منفرد که از تابلوهای تبلیغاتی استفاده نمی نمایند از این قائده مستثنی هستند زیرا کوکی های هر سایت ، مختص خود آن سایت است.

۶-با برسی جستجوگرهای گوناگون متوجه میشویم با افزایش میلیاردی سایتهای گوناگون موتورهای جستوجو متفاوت ومتانوعی بئجود میاید که به نام search ingines supra meta خوانده میشود .
روند زیر اینده را به خوبی ترسیم میکند1:انواع سایتهای اطلاعاتی2: انواع موتورهای جستوجوگرو فهرستها3:موتورهای فرا جستوجوگر4:ابرموتورهای فرا جستوجوگر5:اینده


مریم اینانلو مدیریت شبانه ۸۶ و مریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:26 ب.ظ

اینتر نت با ورود خود به جهان الکترونیک تغییر عظیمی در دنیای کامپیوتر به وجود اورد در اینده نیز در ایران تمام شهروندان می توانند از این سیستم به اسانی استفاده کنند حتی کودکان که اکنون در حال گذراندن دروس کامپوتر در مدرسه های خود هستند می توانند از اینترنت نیز استفاده کنند اما اعمال محدودیت سنی برای استفاده از اینترنت از ان جا که مشکل می باشد ساختن سیستمی که در اینده بتواند مطالب را مناسب هر سنی رده بندی کند استفاده از اینترنت را در ایران سودمندتر خواهد کرد.

راضیه محمد خانی زهرا قربانی مدیریت دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:26 ب.ظ

کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.
کوکی در حقیقت یک قطعه متن است که سرور وب می تواند روی هارد دیسک ذخیره کند. کوکی ها ، سایت وب را قادر می سازد که اطلاعاتی را روی دستگاه کاربر ذخیره و بعدها آن را ذخیره کند.این قطعه های اطلاعات ، به شکل زوج های اسم – مقدار ذخیره می شوند

کشاورزی نزاد.ترابی-مدیریت-شبانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:25 ب.ظ

۵.کوکی ها چطور کار می کنند؟
کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.
کوکی در حقیقت یک قطعه متن است که سرور وب می تواند روی هارد دیسک ذخیره کند. کوکی ها ، سایت وب را قادر می سازد که اطلاعاتی را روی دستگاه کاربر ذخیره و بعدها آن را ذخیره کند.این قطعه های اطلاعات ، به شکل زوج های اسم – مقدار ذخیره می شوند.
برای مثال ، سایت وب می تواند یک ID منحصر بفرد برای هر کسی که از آن سایت بازدید می کند ایجاد کند و این ID را درون یک فایل کوکی ، روی کامپیوتر آن فرد نگه دارد.
اگر از مرورگر INTERNET EXPLORER مایکروسافت استفاده می کنید می توانید تمام کوکیهایی را که در دستگاهتان ذخیره شده بیبینید. این کوکی ها معمولا در شاخه C:\WINDOWS\COOKIES نگه داشته می شوند و گاهی تعدادشان به صدها فایل می رسد. این فایلها که از نوع متنی هستند محتوی زوج های اسم – مقدار است و از هر سایتی که کوکی در کامپیوتر شما قرار می دهد یک فایل می توانید بیابید.
همانطور که در این شاخه می توانید بینید این فایلها فایلهای متنی معمولی و ساده ای بیش نیستند. با نگاه کردن به اسم این فایلها می توان فهمید که به کدام وب سایتها تعلق دارند و با کلیک کردن بر روی آنها می توانید آنها را باز کنید و محتوای آنها را ببینید.
برای مثال، من از سایت GOTO.COM بازدید کرده ام و این سایت یک کوکی در دستگاه من قرار داده است. فایل کوکی این سایت محتوی اطلاعات زیر است.
USER ID A9A3BECE0563982D WWW.GOTO.COM/
سایت GOTO.COM یک زوج اسم – مقدار روی ماشین من ذخیره کرده است.
اسم همان USER ID است. نخستین باری که از این سایت بازدید کرده ام وب سایت یک ID یگانه به من داده است که مشخص است.
اغلب سایت ها فقط یک یک اطلاعات روی دستگاه شما ذخیره می کنند که آنهم USER ID است اما یک وب سایت می تواند بسیاری از این زوج های اسم – مقدار را در فایا کوکی شما ذخیره کند.بعنوان مثال می تواند یک USER ID اصلی و یک ID برای هر جلسه که شامل تاریخ و ساعت ورود به سایت است در فایل کوکی ذخیره کند.
این زوج اسم – مقدار صرفا یک قطعه داده است و به هیچ وجه برنامه نیست و نمی تواند هیچ کاری انجام دهد. وب سایتها تنها می تواند اطلاعاتی را که در این فایل ذخیره کرده بازیابی کند و نمی تواند به اطلاعات کوکی های دیگر و نیز به هر نوع دیگری از اطلاعات که در کامپیوتر شما وجود دارد دست یابد.
زوج های اسم – مقدار درون فایل کوکی به شکل زیر جابجا می شوند.
مثال وقتی که یک URL خاص را در مرورگر خود وارد می کنیم ، مرورگر یک درخواست برای دریافت آن به صفحه به سایت می فرستد. در هنگام این کار ، مرورگر به دنبال فایل کوکی که مرتبط با URL خواسته شده می گردد. اگر کوکی ورد نظر را پیدا کرد زوج های اسم –مقدار درون فایل را به همراه URL به سرور وب سایت مورد نظر ارسال می کند. اگر هم فایل کوکی را نیافت داده ای نمی فرستد.
سرور وب سایت داده های کوکی را به همراه درخواست صفحه دریافت می کند و استفاده لازم را از آنها می برد.
اگر سرور وب سایت مورد نظر هیچ زوج اسم - مقدار دریافت نکند ، می فهمد که قبلا از سایت بازدید نشده است. بنابراین یک ID ‌جدید در پایگاه داده خود برای شما ایجاد می کند و سپس زوج های اسم – مقدار را در HEADER صفحه وبی که درخواست کرده اید می فرستد. ماشین شما هم این زوج ها را در هارد دیسک ذخیره می کند.
هربار که از سایتی بازدید کنید و یا صفحه ای از آن درخواست کنید سرور وب می تواند زوج های اسم – مقدار ذخیره شده را تغییر دهد و یا زوج های تازه به آن بیفزاید.
گاهی سرور اطلاعات دیگری هم با زوج اسم – مقدار می فرستد. یکی از این اطلاعات تاریخ انقضا است. یکی دیگر از این اطلاعات ‌، مسیر است. بنابراین سایت می تواند مقادیر متفاوتی را برای بخش های گوناگون سایت در نظر بگیرد.
شما می توانید بر این فرآیند نظارت داشته باشید. می توانید مرورگر خود را به گونه ای تنظیم کنید که در موقع دریافت زوج های اسم – مقدار از شما کسب تکلیف کند.
کوکی ها برای این بوجود آمدند که مشکل بزرگی را از جلوی پای سازندگان وب سایتها بردارند بدین صورت که کوکی نوعی اطلاعات وضعیت درباره کامپیوتر شما ذخیره می کند. با این اطلاعات وب سایت وضعیت مرورگر شما را به یاد می آورد. یک بخش از اطلاعات وضعیت ، ID شماست.
اگر ID روی کامپیوتر شمل موجود باشد سایت می فهمد که قبلا از آن بازدید کرده اید و ID شما را از بازدید قبلی می داند.
وب سایتها به شکلهای مختلفی از کوکی ها استفاده می کنند که به شرح آنها می پردازیم.
سایت می تواند به دقت تعداد بازدیدکنندگان سایت را بشمارد. به علت وجود پروکسی سرورها ، CACHING و متمرکز کننده ها تنها راهی که یک سایت می تواند بازدید کنندگانش را بشمارد ، ایجاد یک کوکی با یک ID منحصر بفرد برای هر یک از بازدید کنندگانش است.
وب سایتها با استفاده از کوکی ها می توانند کارهای زیر را انجام دهند.
تعداد بازدید کنندگان را بشمارند.
بدانند که چه تعداد از بازدید کنندگان جدید و چه تعدادی قدیمی هستند.
بدانند که هر کس چند بار از سایت دیدن کرده است.
سایت ها از طریق پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی خود این کارها را انجام می دهند.با اولین بازدید فرد ، سایت یک ID جدید در بانک اطلاعاتی خود برای وی ایجاد می کند و آن را به شکل کوکی به کامپیوتر وی می فرستد.دفعه بعد که کاربر از سایت بازدید کرد ، سایت می تواند به شمارشگر مربوط به آن ID در بانک اطلاعاتی خود یکی اضافه کند.
سایت ها همچنین می توانند سلایق و ترجیحات بازدید کنندگان را نیز ذخیره کنند. به نحوی که سایت برای هر فردی به نحوه دلخواه وی نمایش داده شود.
برای مثال در وب سایت MSN امکان تغییر محتوا ، آرایش صفحه ، رنگ پیش بینی شده است.
همچنین با وارد کردن کد پستی خود می توانید اخبار و اطلاعات هواشناسی را دریافت کنید.
برای این کار وقتی که کد پستی خود را وارد می کنید وب سایت یک زوج اسم – مقدار به کوکی MSN کامپیوتر شما اضافه می کند.
البته اغلب سایتها اطلاعات مربوط به سلایق کاربران را در سایت خود ذخیره می کنند و جز ID چیزی در کوکی کامپیوتر کاربر ذخیره نمی کنند.ولی این روش نیز قابل استفاده می باشد.
سایت های تجاری نیز می توانند از کوکی ها استفاده جالبی نمایند. بدین صورت که می تواندد چیزهایی چون سبد خرید و گزینه هایی چون QUICK CHECKOUT را به کمک کوکی ها کار گذاری کنند.کوکی ها حاوی یک ID هستند و سایت را قادر می سازد که در موقع افزودن کالا به سبد خریدها ، فعالیت شما را دنبال کند.هر قلم جنسی که خریداری می شود در پایگاه داده وب سایت به همراه ID ثبت می شود.وقتی گزینه ها را انتخاب یا علامت گذاری می کنید سایت با استخراج اطلاعات شما از پایگاه داده می فهمد که چه چیزهایی درون سبد خرید شماست.
کوکی ها هم کامل و خالی از عیب نیستند. اما مطمئنا کارهایی را انجام می دهند که در صورت عدم وجود آنها غیر ممکن می بود.در زیر چندین مورد را که از نقاط ضعف کوکی ها به حساب می آید را بر می شماریم.
مردم غالبا ار کامپیوترها به صورت مشترک استفاده می کنند:
هر دستگاهی که در مکان های عمومی استفاده می شود (کتابخانه ها و ادارات و…) به صورت مشترک استفاده می شود. حال اگر از چنین کامپیوتری برای خرید استفاده شود سایت فروشگاه یک کوکی بر روی کامپیوتر ایجاد می کند و مدتی بعد شخص دیگری از همان ACCOUNT برای خرید استفاده می کند.
البته در ماشین هایی که به سیستم عاملی چون یونیکس و یا ویندوز NT مجهزند و از ACCOUNT ها به صورت درست استفاده می کنند چنین مشکلی رخ نمی دهد.زیرا ACCOUNT ها کوکی های تمام کاربران از هم جدا هستند اما در مابقی سیستم عاملها این مشکل وجود دارد.
کوکی ها را می توان پاک کرد :
در مواقعی که مرورگر به مشکل برمی خورد اولین کاری که ممکن است هر کاربر انجام دهد ، پاک کردن تمام فایلهای موقت است که در این صورت تمام فایلهای کوکی روی سیستم نیز پاک می شود. حال اگر مجدد به سایتی که قبلا به آن مراجعه ای داشته اید ، آن سایت شما را به عنوان یک کاربر جدید خواهد شناخت و یک ID جدید به کاربر اختصاص می دهد و دوباره تنظیم وب سایت بر اساس سلایق کاربر کمی زمانگیر خواهد بود.
بدلیل وجود این مشکل است که سایت ها معمولا از کاربران خود می خواهند که رجیستر شوند.
اگر در یک وب سایت ثبت نام کنید و نام کاربر و رمز عبوری را دریافت نمائید می توانید در آن سایت LOGIN ‌نمائید.(حتی اگر تمام فایلهای کوکی نیز از سیستم پاک شوند در این صورت تمامی انتخابها دست نخورده باقی خواهد ماند. به همین دلیل است که اکثر سایتها کاربران را رجیستر می کنند و اطلاعات آنها را در یک پایگاده داده در وب سایت نگهداری می کنند و تنها ID کاربر را برمی گردانند.
تعداد کامپیوترهای مورد استفاده هر فرد :
مردم غالبا در روز با بیش از یک کامپیوتر برای کارهایشان استفاده می کنند ، پس به طور طبیعی هر فرد ممکن است چندین کوکی مختلف و همچنین ID متفاوت از یک وب سایت داشته باشد و وب سایت یک نفر را در حکم 3 نفر می داند. با رجیستر کردن نام کاربر این مشکل نیز حل خواهد شد.

راضیه محمد خانی زهرا قربانی مدیریت دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:23 ب.ظ

ر حال حاضر تعداد زیادی سایت جستجوگر مانند، AltaVista, Mama, Yahoo, Google داریم که هر کدام از اینها توسط برنامه های گردشگر بنام spider, web crawler, robot مرتب در وب بدنبال صفحات جدید و یا تغییریافته میگردند و به محض پیدا کردن آنها، اطلاعات مورد نظر را در پایگاه داده ایDatabase خود، لیست میکنند تا در موقع لزوم و بهنگام جستجو در اختیار کاربران قرار دهند. زمانیکه شما بدنبال یک کلمه کلیدیkeyword در آن سایتها می گردید، اطلاعات پایگاه داده ای آنها را جستجو میکنید و سپس نزدیکترین مطالب به کلمه کلیدی را برای شما نمایان میکنند که هر چه آن کلمه دقیق تر باشد، شما به مطلب مورد نظر زودتر و راحت تر دسترسی پیدا میکنید.

پریوش دمیریان-زینت جعفرقلی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:23 ب.ظ

۶ با پیشرفت روزافزون چالشهای نوینی در زمینه اطلاع یابی پدید خواهد امد و امکان دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات از طریق اینترنت فراهم خواهدشد.

کشاورزی نزاد.ترابی-مدیریت-شبانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:23 ب.ظ

در سالهای اینده تحولات شگرفی رادرزمینه اینترنتوانسان باان به راه جدیدی دست میابد.البته خطراتی نیزدررابطه باسیاست واقتصادوعلم به دنبال خواهدداشت.

ثمینه مرتضی قلی و سمیه بیضایی/مدیری دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:22 ب.ظ

در 10 سال آینده در حدود 70 درصد از مردم جهان از طریق وسایل الکترونیک ثابت یا سیار به اینترنت دسترسی خواهند داشت ... وینت سرف همچنین معتقد است تا 10 سال آینده متوسط سرعت اتصال به اینترنت از چند مگابیت در ثانیه فعلی به چند گیگابیت در ثانیه خواهد رسید ... به گفته وی با توجه به افزایش وسایل الکترونیک قابل اتصال به شبکه های رایانه ای و اینترنت مهاجرت به نسل جدید آدرس های اینترنتی موسوم به ipv6 ضرورت دارد و کشورهای مختلف جهان باید در این زمینه فعال تر عمل کنند


سوال ۶

فصیحی ـمدیریت ـ شبانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:21 ب.ظ

جواب ۱ )دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



جواب ۲ )دنیای وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روزبه‌روز برحجم آن افزوده می‌شود. در حال حاضر میلیاردها صفحه که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در بر دارند، بر روی سرورهای مختلف جا خوش کرده اند. این در حالیست که تولد سایت های جدید و گسترش سایت های موجود نیز به طور فزاینده ای به این حجم اطلاعات می افزاید. نرخ رشد اطلاعات تا بدانجاست که امروزه مشکل دسترسی به اطلاعات جدی تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده اکثر کاربران دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان تعداد عظیم صفحه های موجود، کدام صفحه نیاز او را برآورده می کند؟

اگر سایتی باشد که به کاربران در یافتن اطلاعات کمک کند، قطعا مورد توجه خواهد بود. خوشبختانه چنین سایتی وجود دارد و ما آنرا با نام موتور جستجوگر می شناسیم.

بیشتر مردم به ابزارهایی علاقمندند که اطلاعات را در شبکه برایشان پیدا کند. اصولاً دو نوع سرویس جستجو در وب وجود دارد: موتورها ( Engines ) دایرکتوریها ( Directories ).

موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر طراحی شده است. موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو می‌کند که به موضوع مورد علاقه او مرتبط می‌باشند.

آمارها نشان می دهند که افراد بسیاری سفر در دنیای وب را با موتورهای جستجوگر آغاز می‌کنند و مراجعه به موتورهای جستجوگر چنان عادی شده است که جستجو کردن و کار با موتورهای جستجوگر، دومین فعالیت عمده کاربران در دنیای وب (بعد از ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی)، محسوب می شود.

هر چه بر محبوبیت وب افزوده می گردد، نیاز به بایگانی کردن اطلاعات آن نیز بیشتر می‌شود؛ موتور جستجوگر نیز در واقع این اطلاعات را بایگانی کرده، در زمان مورد نیاز و به سرعت در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بدون موتور جستجوگر، وب تنها به بخش کوچکی از موفقیت امروز خود دست می‌یافت؛ زیرا موتور جستجوگر، اینترنت را به رسانه‌ای قابل استفاده برای همه مبدل ساخته است زیرااز هیچ کس توقع نمی‌رود تعداد زیادی از آدرس های وب را به یاد داشته باشد.

آن چه که موتورهای جستجوگر انجام می دهند- با درجات متفاوتی از موفقیت- فراهم کردن یک وسیله جستجوی ساده است. وقتی یک کاربر وب عبارتی را جستجو می‌کند، موتور جستجوگر لیستی از سایت‌ ها را ارائه می‌کند که تعداد آنها از چند صد مورد تا چند میلیون متغیر می‌باشد.

سایت هایی که موتور جستجوگر به عنوان نتایج جستجویش ارایه می‌کند، بر حسب میزان ارتباط با عبارت جستجو شده به ترتیب نزولی لیست می‌شوند. به عبارت دیگر سایتی که به عنوان اولین سایت در نتایج جستجو معرفی شده است، مرتبط ترین سایت با عبارت جستجو شده از دید آن موتور جستجوگر بوده است.

دقت در ارایه نتایج جستجو چیزیست که کاربران وب همواره از موتورهای جستجوگر می خواهند. هر چه نتایج جستجوی یک موتور جستجوگر دقیق تر و مرتبط تر باشد، محبوب تر خواهد بود و کاربران بیشتری بدان مراجعه خواهند کرد.

اگر عبارت یکسانی در تمام موتورهای جستجوگر، جستجو شود هیچ کدام از آنها نتایج یکسانی را ارائه نمی‌دهند و با نتایج کاملا متفاوتی روبرو می‌شویم. تفاوت در ارائه نتایج جستجو در موتورهای جستجوگر از تفاوت آنها در الگوریتم (سیستم رتبه بندی) و بایگانی داده‌شان ناشی می‌شود. حتی اگر همه آنها از بایگانی داده یکسانی نیز استفاده کنند، بازهم نتایج جستجویشان متفاوت خواهد بود. موتور جستجوگر برای رده‌بندی صفحه های وب از الگوریتم خاصی استفاده می‌کند که فوق‌العاده محرمانه می‌باشد. الگوریتم نیز مجموعه ای از دستورالعمل ها است که موتور جستجوگر به کمک آن تصمیم می‌گیرد که سایت ها را چگونه در خروجی‌اش مرتب کند.

برای اینکه سایت ها با هم مقایسه شوند و بر حسب میزان ارتباط با موضوع جستجو شده، مرتب شوند، موتور جستجوگر، الگوریتم را بر مجموعه‌ای از پارامترها اعمال می‌کند. پارامترهای مورد توجه موتور جستجوگر نیز همانند الگوریتم آن ها ناشناخته می‌باشد و این ناشناخته ها جذابیت دنیای موتورهای جستجوگر را دوچندان می‌کنند.

به اهمیت موتورهای جستجوگر از دیدگاه کاربران وب و جستجوکنندگان اطلاعات اشاره شد. آیا موتورهای جستجوگر از دیدگاه تجاری و دیدگاه یک مدیر سایت نیز مهم می باشند؟وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده

Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی

جواب ۵ )کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.
کوکی در حقیقت یک قطعه متن است که سرور وب می تواند روی هارد دیسک ذخیره کند. کوکی ها ، سایت وب را قادر می سازد که اطلاعاتی را روی دستگاه کاربر ذخیره و بعدها آن را ذخیره کند.این قطعه های اطلاعات ، به شکل زوج های اسم – مقدار ذخیره می شوند.
برای مثال ، سایت وب می تواند یک ID منحصر بفرد برای هر کسی که از آن سایت بازدید می کند ایجاد کند و این ID را درون یک فایل کوکی ، روی کامپیوتر آن فرد نگه دارد.
اگر از مرورگر INTERNET EXPLORER مایکروسافت استفاده می کنید می توانید تمام کوکیهایی را که در دستگاهتان ذخیره شده بیبینید. این کوکی ها معمولا در شاخه C:\WINDOWS\COOKIES نگه داشته می شوند و گاهی تعدادشان به صدها فایل می رسد. این فایلها که از نوع متنی هستند محتوی زوج های اسم – مقدار است و از هر سایتی که کوکی در کامپیوتر شما قرار می دهد یک فایل می توانید بیابید.
همانطور که در این شاخه می توانید بینید این فایلها فایلهای متنی معمولی و ساده ای بیش نیستند. با نگاه کردن به اسم این فایلها می توان فهمید که به کدام وب سایتها تعلق دارند و با کلیک کردن بر روی آنها می توانید آنها را باز کنید و محتوای آنها را ببینید.
برای مثال، من از سایت GOTO.COM بازدید کرده ام و این سایت یک کوکی در دستگاه من قرار داده است. فایل کوکی این سایت محتوی اطلاعات زیر است.
USER ID A9A3BECE0563982D WWW.GOTO.COM/
سایت GOTO.COM یک زوج اسم – مقدار روی ماشین من ذخیره کرده است.
اسم همان USER ID است. نخستین باری که از این سایت بازدید کرده ام وب سایت یک ID یگانه به من داده است که مشخص است.
اغلب سایت ها فقط یک یک اطلاعات روی دستگاه شما ذخیره می کنند که آنهم USER ID است اما یک وب سایت می تواند بسیاری از این زوج های اسم – مقدار را در فایا کوکی شما ذخیره کند.بعنوان مثال می تواند یک USER ID اصلی و یک ID برای هر جلسه که شامل تاریخ و ساعت ورود به سایت است در فایل کوکی ذخیره کند.
این زوج اسم – مقدار صرفا یک قطعه داده است و به هیچ وجه برنامه نیست و نمی تواند هیچ کاری انجام دهد. وب سایتها تنها می تواند اطلاعاتی را که در این فایل ذخیره کرده بازیابی کند و نمی تواند به اطلاعات کوکی های دیگر و نیز به هر نوع دیگری از اطلاعات که در کامپیوتر شما وجود دارد دست یابد.
زوج های اسم – مقدار درون فایل کوکی به شکل زیر جابجا می شوند.
مثال وقتی که یک URL خاص را در مرورگر خود وارد می کنیم ، مرورگر یک درخواست برای دریافت آن به صفحه به سایت می فرستد. در هنگام این کار ، مرورگر به دنبال فایل کوکی که مرتبط با URL خواسته شده می گردد. اگر کوکی ورد نظر را پیدا کرد زوج های اسم –مقدار درون فایل را به همراه URL به سرور وب سایت مورد نظر ارسال می کند. اگر هم فایل کوکی را نیافت داده ای نمی فرستد.
سرور وب سایت داده های کوکی را به همراه درخواست صفحه دریافت می کند و استفاده لازم را از آنها می برد.
اگر سرور وب سایت مورد نظر هیچ زوج اسم - مقدار دریافت نکند ، می فهمد که قبلا از سایت بازدید نشده است. بنابراین یک ID ‌جدید در پایگاه داده خود برای شما ایجاد می کند و سپس زوج های اسم – مقدار را در HEADER صفحه وبی که درخواست کرده اید می فرستد. ماشین شما هم این زوج ها را در هارد دیسک ذخیره می کند.
هربار که از سایتی بازدید کنید و یا صفحه ای از آن درخواست کنید سرور وب می تواند زوج های اسم – مقدار ذخیره شده را تغییر دهد و یا زوج های تازه به آن بیفزاید.
گاهی سرور اطلاعات دیگری هم با زوج اسم – مقدار می فرستد. یکی از این اطلاعات تاریخ انقضا است. یکی دیگر از این اطلاعات ‌، مسیر است. بنابراین سایت می تواند مقادیر متفاوتی را برای بخش های گوناگون سایت در نظر بگیرد.
شما می توانید بر این فرآیند نظارت داشته باشید. می توانید مرورگر خود را به گونه ای تنظیم کنید که در موقع دریافت زوج های اسم – مقدار از شما کسب تکلیف کند.
کوکی ها برای این بوجود آمدند که مشکل بزرگی را از جلوی پای سازندگان وب سایتها بردارند بدین صورت که کوکی نوعی اطلاعات وضعیت درباره کامپیوتر شما ذخیره می کند. با این اطلاعات وب سایت وضعیت مرورگر شما را به یاد می آورد. یک بخش از اطلاعات وضعیت ، ID شماست.
اگر ID روی کامپیوتر شمل موجود باشد سایت می فهمد که قبلا از آن بازدید کرده اید و ID شما را از بازدید قبلی می داند.
وب سایتها به شکلهای مختلفی از کوکی ها استفاده می کنند که به شرح آنها می پردازیم.
سایت می تواند به دقت تعداد بازدیدکنندگان سایت را بشمارد. به علت وجود پروکسی سرورها ، CACHING و متمرکز کننده ها تنها راهی که یک سایت می تواند بازدید کنندگانش را بشمارد ، ایجاد یک کوکی با یک ID منحصر بفرد برای هر یک از بازدید کنندگانش است.
وب سایتها با استفاده از کوکی ها می توانند کارهای زیر را انجام دهند.
تعداد بازدید کنندگان را بشمارند.
بدانند که چه تعداد از بازدید کنندگان جدید و چه تعدادی قدیمی هستند.
بدانند که هر کس چند بار از سایت دیدن کرده است.
سایت ها از طریق پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی خود این کارها را انجام می دهند.با اولین بازدید فرد ، سایت یک ID جدید در بانک اطلاعاتی خود برای وی ایجاد می کند و آن را به شکل کوکی به کامپیوتر وی می فرستد.دفعه بعد که کاربر از سایت بازدید کرد ، سایت می تواند به شمارشگر مربوط به آن ID در بانک اطلاعاتی خود یکی اضافه کند.
سایت ها همچنین می توانند سلایق و ترجیحات بازدید کنندگان را نیز ذخیره کنند. به نحوی که سایت برای هر فردی به نحوه دلخواه وی نمایش داده شود.
برای مثال در وب سایت MSN امکان تغییر محتوا ، آرایش صفحه ، رنگ پیش بینی شده است.
همچنین با وارد کردن کد پستی خود می توانید اخبار و اطلاعات هواشناسی را دریافت کنید.
برای این کار وقتی که کد پستی خود را وارد می کنید وب سایت یک زوج اسم – مقدار به کوکی MSN کامپیوتر شما اضافه می کند.
البته اغلب سایتها اطلاعات مربوط به سلایق کاربران را در سایت خود ذخیره می کنند و جز ID چیزی در کوکی کامپیوتر کاربر ذخیره نمی کنند.ولی این روش نیز قابل استفاده می باشد.
سایت های تجاری نیز می توانند از کوکی ها استفاده جالبی نمایند. بدین صورت که می تواندد چیزهایی چون سبد خرید و گزینه هایی چون QUICK CHECKOUT را به کمک کوکی ها کار گذاری کنند.کوکی ها حاوی یک ID هستند و سایت را قادر می سازد که در موقع افزودن کالا به سبد خریدها ، فعالیت شما را دنبال کند.هر قلم جنسی که خریداری می شود در پایگاه داده وب سایت به همراه ID ثبت می شود.وقتی گزینه ها را انتخاب یا علامت گذاری می کنید سایت با استخراج اطلاعات شما از پایگاه داده می فهمد که چه چیزهایی درون سبد خرید شماست.
کوکی ها هم کامل و خالی از عیب نیستند. اما مطمئنا کارهایی را انجام می دهند که در صورت عدم وجود آنها غیر ممکن می بود.در زیر چندین مورد را که از نقاط ضعف کوکی ها به حساب می آید را بر می شماریم.
مردم غالبا ار کامپیوترها به صورت مشترک استفاده می کنند:
هر دستگاهی که در مکان های عمومی استفاده می شود (کتابخانه ها و ادارات و…) به صورت مشترک استفاده می شود. حال اگر از چنین کامپیوتری برای خرید استفاده شود سایت فروشگاه یک کوکی بر روی کامپیوتر ایجاد می کند و مدتی بعد شخص دیگری از همان ACCOUNT برای خرید استفاده می کند.
البته در ماشین هایی که به سیستم عاملی چون یونیکس و یا ویندوز NT مجهزند و از ACCOUNT ها به صورت درست استفاده می کنند چنین مشکلی رخ نمی دهد.زیرا ACCOUNT ها کوکی های تمام کاربران از هم جدا هستند اما در مابقی سیستم عاملها این مشکل وجود دارد.
کوکی ها را می توان پاک کرد :
در مواقعی که مرورگر به مشکل برمی خورد اولین کاری که ممکن است هر کاربر انجام دهد ، پاک کردن تمام فایلهای موقت است که در این صورت تمام فایلهای کوکی روی سیستم نیز پاک می شود. حال اگر مجدد به سایتی که قبلا به آن مراجعه ای داشته اید ، آن سایت شما را به عنوان یک کاربر جدید خواهد شناخت و یک ID جدید به کاربر اختصاص می دهد و دوباره تنظیم وب سایت بر اساس سلایق کاربر کمی زمانگیر خواهد بود.
بدلیل وجود این مشکل است که سایت ها معمولا از کاربران خود می خواهند که رجیستر شوند.
اگر در یک وب سایت ثبت نام کنید و نام کاربر و رمز عبوری را دریافت نمائید می توانید در آن سایت LOGIN ‌نمائید.(حتی اگر تمام فایلهای کوکی نیز از سیستم پاک شوند در این صورت تمامی انتخابها دست نخورده باقی خواهد ماند. به همین دلیل است که اکثر سایتها کاربران را رجیستر می کنند و اطلاعات آنها را در یک پایگاده داده در وب سایت نگهداری می کنند و تنها ID کاربر را برمی گردانند.
تعداد کامپیوترهای مورد استفاده هر فرد :
مردم غالبا در روز با بیش از یک کامپیوتر برای کارهایشان استفاده می کنند ، پس به طور طبیعی هر فرد ممکن است چندین کوکی مختلف و همچنین ID متفاوت از یک وب سایت داشته باشد و وب سایت یک نفر را در حکم 3 نفر می داند. با رجیستر کردن نام کاربر این مشکل نیز حل خواهد شد.
واکنش منفی مردم در قبال کوکی ها
دو عامل سبب شده که مردم واکنش تندی در قبال کوکی ها داشته باشند.
فرض کنید که کاربر کالایی را با استفاده از یک کاتالوگ پستی معمولی خریده باشد.شرکت مزبور اسم و آدرس و شماره تلفن شما و اقلامی را که کاربر خریداری نمویده است را در اختیار دارد و می تواند این اطلاعات را به کسان دیگری که کالاهای مشابهی را عرضه نموده اند بفروشد. وب سایتها از این طریق می توانند نه تنها از خرید کاربر بلکه تبلیغاتی را که در صفحه کلیک کرده اید و اطلاعات آنها را ارزیابی کرده اید مطلع شوند.البته برخی سایت ها اطلاعات شخصی کاربران خود را در اختیار سایت های دیگر قرار نمی دهند مگر اینکه خود کاربر درخواست نماید.
دومین عامل مختص اینترنت است.بسیاری از شرکت های عرضه کننده زیر ساختهای اینترنتی می توانند کوکی هایی ایجاد کنند که در چند سایت مختلف قابل مشاهده باشد.مانند شرکت DOUBLE CLICK.
بسیاری از شرکتها از DOUBLE CLICK برای گذاشتن تابلوهای تبلیغاتی در سایت خود استفاده می کنند. DOUBLE CLICK می تواند فایل های GIF کوچکی را در سایت قرار دهد با استفاده از آنها کوکی هایی را روی کامپیوتر کاربران بسازد. سپس می تواند حرکات کاربر را در سایت های مختلف دنبال نماید. حتی کلمه ای را که نیز در موتور جستجو وارد نموده اید. چون بدین طریق به اطلاعات زیادی راجع به هر فرد از چندین سایت مختلف دست یافت. DOUBLE CLICK می تواند اطلاعات ارزشمندی در رابطه با هر کاربر ارائه نماید. شرکتهایی مانند DOUBLE CLICK که خدمات زیر ساختی اینترنتی انجام می دهند قابلیت انجام این کار را دارند ولی سایت های منفرد که از تابلوهای تبلیغاتی استفاده نمی نمایند از این قائده مستثنی هستند زیرا کوکی های هر سایت ، مختص خود آن سایت است
جواب۶ ) در سال 2020 اینترنت به صورت فراگیر در خواهد آمد به طوری که در آن زمان میلیاردها دستگاه قابل حمل از این شبکه پر طرفدار و ارزان قیمت بهره مند خواهند بود.

سیده الهه حسینی ندا قویدل مدیریت شب دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:18 ب.ظ

۱.دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.
۲.وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده

Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی
موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر طراحی شده است. موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو می‌کند که به موضوع مورد علاقه او مرتبط می‌باشند.

۵.کوکی ها برنامه هایی هستند که سایت های وب آن را بر روی هارددیسک شما می گذارند. این برنامه ها در کامپیوتر شما می نشینند و اطلاعاتی راجع به شما و هر کاری که در اینترنت انجام می دهید ، گرد می آورند و هر گاه که آن سایت وب بخواهد ، می تواند تمام اطلاعاتی را که کوکی جمع آوری کرده ، دانلود کند.
مشکل تعاریفی از این قبیل این است که درست نیست. کوکی ها برنامه نیستند و نمی توان آنها را مثل برنامه اجرا کرد. بنابراین خودشان نمی توانند اطلاعات جمع کنند پس بنابراین نمی توانند هیچ نوع اطلاعات شخصی از کامپیوتر شما گردآورند.
کوکی در حقیقت یک قطعه متن است که سرور وب می تواند روی هارد دیسک ذخیره کند. کوکی ها ، سایت وب را قادر می سازد که اطلاعاتی را روی دستگاه کاربر ذخیره و بعدها آن را ذخیره کند.این قطعه های اطلاعات ، به شکل زوج های اسم – مقدار ذخیره می شوند.
برای مثال ، سایت وب می تواند یک ID منحصر بفرد برای هر کسی که از آن سایت بازدید می کند ایجاد کند و این ID را درون یک فایل کوکی ، روی کامپیوتر آن فرد نگه دارد.
۶.من دوست دارم ببینم که اینترنت به مناطق روستایی نیز می ر سد و به ارتقای کارآیی روستاییان کمک می کند ... می خواهم افراد بیشتری را ببینم که به اینترنت با استفاده از تجهیزات بزرگ و کوچک دسترسی پیدا می کنند و به طور ثابت و متحرک متصل به این شبکه می شوند ... من منتظر فناوری های صوتی بیشتری هستم مانند تجهیزاتی صوتی که در هنگام رانندگی قابل استفاده هستند و آخرین داده های صوتی را از اینترنت بارگذاری کرده و به گوش صاحب خودرو یا راننده می رسانند ... تداوم تولید محصولات ویدیویی نیز در اینترنت بازار تازه ای را برای دسترسی مستقیم به فیلم های مستقل و نیز کمک به موضوعات مرتبط با سواد اطلاعاتی ایجاد می کند ...دسترسی پر سرعت تر به وسیله فیبر نوری و رسانه های بی سیم به اینترنت حاصل خواهد شد ... 70 درصد از تمامی موبایل ها ظرف 10 سال آینده اینترنتی خواهند شد

۶.

مرتضی قلی و بیضایی/مدیریت شبانه ۸۶ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:18 ب.ظ

زمانی که در هنگام کار با کامپیوتر بدن بیش از حد به جلو خم شده باشد . شانه و عضلات گردن قادر به نگهداشتن وزن سر نیست و به یاد داشته باشید که بیشتر دردهای ناحیه گردن و پشت که هنگام کار با کامپیوتر عارض می شوند به دلیل قرار گیری نادرست بدن روی صندلی و پشت میز است . هنگام کار پشت خود را تا حد امکان صاف نگه دارید از خم شدن روی صفحه کلید بپرهیزید حتی می توانید یک یادداشت کوچک روی صفحه مانیتور کامپیوتر نصب کنید و هر بار با دیدن آن طرز نشستن خود را تنظیم کنید ( یک راه حل ساده برای عادت کردن به صاف نشستن نزدیک کردن بدن و صندلی به میز است ) با جابجا کردن مانیتور بر روی میز بهترین وضعیت را برای آن انتخاب نمایید که احتیاج نباشد برای کار با کامپیوتر بدن را در حالتی غیر از حالت صاف و عادی خود قرار دهیم البته در صورتی که میز کار شما طوریست که مجبورید مانیتور را در گوشه از آن قرار دهید می توانید هنگام کار با کامپیوتر با جابجایی صندلی به یک وضعیت مناسب دست یابید .

سوال۵

محمد رضا رضایی.مدیریت شبانه۸۶ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:15 ب.ظ

۵.کوکی عبارت است از یک پیغام که سرور به مرورگر ( Browser ) شما می فرستد. مرورگر شما این پیغام را در یک فایل متنی ( Text ) ذخیره می کند. پس از آن هر بار که که شما به آن سرور مراجعه می کنید ( یعنی یک صفحه از وب سایتی را که روی آن سرور قرار دارد باز می کنید. ) یا به عبارت دیگر هر بار که مرورگر شما (مثلاً اینترنت اکسپلورر ) در خواست یک صفحه از آن سرور می کند این پیغام را به آن سرور باز می گرداند.

هدف اصلی کوکی ها شناسایی کاربران است تا تنظیماتی را که کاربر بنا بر سلیقه خود دفعة قبل روی یک وب سایت مثلاً یاهو انجام داده اکنون هم بتواند صفحه را با همان تنظیمات دفعه قبل برایش باز کند. برای مثال فرض کنید در Hotmail یک ایمیل درست کرده اید و اکنون بعد از چند روز دوباره وارد سایت Hotmail می شوید تا با وارد کردن ID (یا شناسه ) و پسورد وارد ایمیل خود شوید و مشاهده می کنید که با باز شدن صفحه ID شما از قبل نوشته شده است یا حتی اگر از قبل این امکان را ایجاد کرده باشید پسورد شما هم وارد شده فقط کافیست اینتر را بزنید و وارد ایمیل خود شوید. و زمانیکه در گوگل زبان خود را انتخاب می کنید و دفعه بعد که وارد گوگل می شوید و زبان مورد نظر شما به طور اتوماتیک انتخاب شده است همه این کارها و بسیاری از کارهای دیگر اینچنینی بوسیله کوکی ها انجام می شود در حقیقت از طریق کوکی ها سرور وب صفحات را مطابق عادت و سلیقه شما باز می کند و به این طریق در وقت و حوصله شما صرفه جویی می شود.





۲. وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا” پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا” جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

*
Spider یا عنکبوت
*
Crawler یا خزنده
*
Indexer یا بایگانی کننده
*
Database یا پایگاه داده
*
Ranker یا سیستم رتبه بندی







۶.آینده اینترنت
صدها کارشناس و متخصصی که در زمینه اینترنت و راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی فعالیت دارند، دور هم جمع شدند و با بررسی‌های خود روی 742 نفر که از کشورهای مختلف جمع شده بودند،‌سعی کردند تا تاثیر اینترنت را در زندگی اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی جوامع در سال 2020 پیش‌بینی کنند. این مطالعات در زمینه‌های مختلف انجام شده بود و هر کدام از این بخش‌ها نتایج قابل ملاحظه‌ای را به‌دنبال داشت که در زیر آن‌ها را مرور می‌کنیم:

• توسعه شبکه جهانی: بسیاری از مردم معتقدند که تا پایان دهه دوم از هزاره سوم میلادی به‌راحتی می‌توانند با پرداخت هزینه‌ای بسیار اندک از خطوط پرسرعت اینترنت استفاده کنند. این ابزار به همه کمک خواهد کرد تا رقابت‌های بین‌المللی خود را با موفقیت به پایان برسانند و بتوانند با ایجاد فرصت‌های فراوان برای خود، سود اقتصادی بیشتری را به‌دست آورند. تعداد کمی از افراد همچنان با تردید به آینده اینترنت نگاه می‌کنند و معتقدند که سیاست‌گذاری‌های کلان ممکن است نتایج خوبی را در توسعه همه‌جانبه اینترنت برجای نگذارد و باعث شود منافعی که آن‌ها هم‌اکنون از اینترنت به‌دست می‌آورند به‌خطر بیفتد.

• کنترل آینده فناوری به‌وسیله انسان‌ها: بسیاری از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 میلادی کنترل فناوری همچنان در دستان توانمند انسان‌ها باقی خواهد ماند. در این میان برخی نگران آن هستند که پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی ممکن است منجر به ساخت ماشین‌هایی شود که دیگر انسان نتواند آن‌ها را کنترل کند. در این میان برخی افراد هم می‌گویند، کسانی که کنترل و هدایت فناوری را به عهده دارند ممکن است این کار را به‌صورت نادرست انجام دهند و باعث بروز خسارات فراوانی شوند.

• شفافیت‌سازی و پنهان‌کاری: امروزه مشخص شده که افراد با اعلام اطلاعات بیشتر در مورد خود مزایای فراوانی را به‌دست می‌آورند و به همین خاطر سعی می‌کنند که کمتر به پنهان‌کاری یا انتشار اطلاعات نادرست دست بزنند. آن دسته از افرادی که در این مطالعات شرکت کرده بودند نظرات خود را تاثیر اینترنت برای بهبود وضعیت زندگی در جهان تا سال 2020 اعلام کردند و در پایان مشخص شد، 46 درصد مردم معتقدند که شفاف‌سازی اطلاعات از سوی مردم، سازمان‌ها و مراکز مسؤول می‌تواند نتایج بهتری را برای ارتقای سطح کیفی زندگی تا سال 2020 برجای بگذارد که البته 49 درصد هم با این گفته‌ها مخالف بوده‌اند.

• تاثیر اینترنت در بروز جنگ و خشونت: اگرچه مسؤولان می‌کوشند تا اینترنت و مزایای آن را به‌صورت عادلانه بین همه مردم تقسیم کنند، تعداد قابل توجهی از شرکت‌کنندگان در این بررسی معتقدند که تا سال 2020 همچنان بخش زیادی از مردم به شبکه جهانی اینترنت دسترسی نخواهند داشت که مهم‌ترین عامل به‌وجود آورنده این امر مشکلات اقتصادی است. گفته می‌شود،‌وجود تفاوت‌های فرهنگی، عدم تطابق برخی جوامع با ساختارهای مدرن زندگی و ادامه یافتن جرم و جنایت در بعضی کشورهای دنیا باعث می‌شود تا همه مردم نتوانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که اینترنت و فضاهای مجازی موجبات جنایات و خشونت‌ها را بیشتر می‌کند،‌برخی دیگر می‌گویند که اختلافات بین مذهب‌ها، مشکلات اقتصادی و سیاسی مهم‌ترین عواملی هستند که درگیری‌ها و نزاع‌های سال 2020 را باعث می‌شوند.





DARPA was created as the Advanced Research Projects Agency (ARPA) in February 1958. Its creation was directly attributed to the launching of Sputnik and to U.S. realization that the Soviet Union had developed the capacity to rapidly exploit military technology. Additionally, the political and defense communities recognized the need for a high-level DoD organization to formulate and execute R&D projects that would expand the frontiers of technology beyond the immediate and specific requirements of the Military Services and their laboratories.

67%A Proud History x Internet x Stealth Fighter x M16 Assault Rifle x
The Soviet Union’s launch of Sputnik showed that a fundamental change was needed in America’s defense science and technology programs. DARPA was formed to meet this need and rejuvenated our defense technological capabilities.

»more

DARPA’s (or ARPA’s) involvement in the creation of the Internet began with an idea to link time-sharing computers into a national system.

»more

For even more information, see our bibliography on the history of the Internet and ARPANET.

Early efforts by DARPA led to the development of the Air Force F-117 tactical fighter (Stealth Fighter). It was so successful that in Operation Desert Storm, it penetrated air defenses and delivered 2,000 tons of ordnance to account for some 40% of all targets with an 80%-85% hit rate, without losing any fighters.

»more

The M16 is based on the Colt AR-15 and through Project AGILE, DARPA purchased 1,000 AR-15s and issued them to combat troops in Southeast Asia for field trials. The subsequent report, documenting AR-15’s lethality, was instrumental in its modified version’s adoption as the U.S. military’s individual weapon of choice.

»more

DARPA General Timeline
From 1958-1965, DARPA's emphasis centered on major national issues, including space, ballistic missile defense, and nuclear test detection.
In 1960, all of its civilian space programs were transferred to NASA and the military space programs to the individual Services. This action has allowed DARPA to concentrate its efforts on the DEFENDER (defense against ballistic missiles), VELA (nuclear test detection), and AGILE (counterinsurgency R&D) Programs, and to begin work on computer processing, behavioral sciences, and materials sciences.
In the late 1960s, with the transfer of these mature programs to the Services, ARPA redefined its role and concentrated on a diverse set of relatively small, essentially exploratory research programs.
In 1972, the Agency was renamed the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), and emphasized directed energy programs, information processing (the precursor to the Internet or ARPANET), research in artificial intelligence, speech recognition, signal processing and tactical technologies.
From 1976-1981, DARPA's major thrusts were dominated by air, land, sea, and space technology, such as command, control, and communications; tactical armor and anti-armor programs; infrared sensing for space-based surveillance; high-energy laser technology for space-based missile defense; antisubmarine warfare; advanced cruise missiles; advanced aircraft; defense applications of advanced computing; and stealth technology. Integrated circuit research, which resulted in submicron electronic technology and electron devices that evolved into the Very Large Scale Integration (VLSI) Program and the charged particle beam program were also started.
During the 1980s, the focus was centered on information processing and aircraft-related programs, including the National Aerospace Plane or Hypersonic Research Program. The Strategic Computing Program exploited advanced processing and networking technologies. In addition, DARPA began to pursue new concepts for small, lightweight satellites and directed new programs regarding defense manufacturing, submarine technology, and armor/anti-armor.
In the 1990s, the Agency developed revolutionary new technologies, both in products and processes. Starting with basic technologies such as electronics and materials processing, DARPA created new computers, sensors, and communications devices; developed new ways of manufacturing; and applied these creations using advanced technology demonstrators in operational environments to affect the total R&D process

مریم اینانلو مدیریت شبانه ۸۶ و مریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:15 ب.ظ

برداشت اول از کوکی ها :

کوکی چیست ؟
ذخیره میشوند.
بسیاری از سایت های معروف مثل یاهو از این سیستم برای نگهداری برخی از اطلاعات کاربر استفاده می کنند .
کوکی های قابلیت به رمز درآمدن را دارند و برای همین می توان امنیت آنها را تظمین کرد.
روش استفاده از کوکی ها :
برای استفاده از کوکی ها به کلاس HttpCookie نیاز داریم ، این کلاس در فضا نام system.web وجود دارد که به طور پیش فرض به صفحه کد نویسی ما اضافه شده است.
برای ساخت یک شی از این کلاس به شکل زیر عمل می کنیم :

Dim mycookie As New HttpCookie("login"
فرض کنید در حال ایجاد یک سیستم ورود و تشخیص هویت هستیم . می خواهیم اطلاعات کاربر رو پس از اینکه هویتش تایید شد داخل یک کوکی نگهداری کنیم . بدین منظور از کد فوق برای ساخت یک کوکی استفاده می کنیم.
برای مقدار دهی به این کوکی به روش زیر عمل می کنیم :

mycookie.Value= username.Text
کد فوق مقدار کوکی ساخته شده را برابر مقدار نوشته شده در تکس باکس username قرار می دهد.
در صورتی که اطلاعات ما بیش از یک مقدار باشد می توانید به شکل زیر عمل کنید :

mycookie.Values("username" = Uid.Text
mycookie.Values("password" = password.Text
در این روش به جای استفاده از متد Value از Values استفاده می کنیم که نام متغیر به صورت پارامتر به آن پاس می شود ( مانند username , password ) و بوسیله عملگر ‘=’ مقدار دهی می گردد.
پس الان ما یک کوکی به نام login ساختیم که دارای دو متغیر username , password هست که این دو متغیر مقدار دهی شدند.
به صورت پیش فرض زمان انقضای کوکی ها زمانی است که مرورگر شما بسته شود ، اما می توان برای کوکی های زمان انتضا تعریف کرد .
برای مثال فرض کنید در همین سیستم لوگین یک چک باکس قرار دادید که اگر کاربر آن را تیک زد دفعه بعد او را به خاطر پسپارد و دیگر از اون نام کاربری و پسوورد نخواهد.
برای این منظور در صورتی که کاربری چک باکس مربوطه (به نام rem)را تیک زده بود زمان انتقضای کوکی را به سال آینده موکول می کنیم :

If rem.Checked = True Then
mycookie.Expires = Date.Now.AddYears(1)
End If
خوب پس از اعمال فوق کافیست کوکی که ساخته شده به را به مجموعه کوکی های سرویس گیرنده بیافزایید بدین منظور داریم :

Response.Cookies.Add(mycookie)
برای خواندن کوکی میتوانید از متد Request استفاده کنید .
برای مثال در صفحه دیگری می خواهید چک کنید اگر کوکی مربوطه در کامپیوتر کاربر وجود دارد دیگر از اون نام کاربری و رمز نخواهید و مستقیما به او خوش آمد گویی کنید :

If Request.Cookies("login" Is Nothing Then
Response.Redirect("login.aspx"
Else
Label1.Text ="welcome "+Request.Cookies("login".Values("username"
End If
در قطعه کد فوق که در ساب روتین مربوط به رخداد لود صفحه نوشته شده است در صورت موجود بودن کوکی Login به کاربر خوش آمد می گوییم در غیر این صورت کابر را برای تشخصی هویت به صفحه login هدایت می نماییم.
برای حذف کوکی میتوان به صورت زیر عمل کرد :

Response.Cookies.Remove("login"
کنترل قلمرو کوکی ها :
به صورت پیش فرض تمام کوکی های مربوط به یک سایت همه باهم یکجا در کامپیوتر سرویس گیرنده ذخیره می شوند و با هر درخواست از آن سایت تمامی کوکی ها به سرویس دهنده ( server ) ارسال می گردند. به عبارت دیگر تمام صفحات در یک سایت تمام کوکی های مربوط به آن سایت را دریافت می کنند ، در صورتی که تعداد کوکی های یک سایت زیاد باشد این امر باعث کند شدن سایت و فشار به سرور می گردد.
بدین منظور قلمرو کوکی ها را به دو شکل زیر محدود می کنیم :
1. محدود کردن قلمرو کوکی ها توسط پوشه های داخل سرور) Folders ).
2. محدود کردن کوکی ها توسط زیر دامنه ها ( subdomains )
برای محدود کردن کوکی ها به پوشه های داخل سرور به صورت زیر عمل می کنیم :

mycookie.Path("/users"
کد فوق کوکی login را به پوشه users داخل سایت شما محدود می کند در صورت که هر درخواستی مبنی بر دریافت کوکی ها از سایر پوشه ها داده شود کوکی Login به همراه آن ها نخواهد بود .
به عنوان مثال :
در صورتی کوکی های صفحه http://www.yousite.com/users/default.aspx در خواست گردد کوکی login دریافت خواهد شد و در صورتی که کوکی های صفحه http://www.yoursite.com/manage/default.aspx در خواست شود کوکی Login وجود نخواهد داشت.
این عمل یعنی محدود کردن قلمرو کوکی ها توسط زیر دامنه ها نیز ممکن است :

mycookie.Domain = "users.how2learnasp.net"

مزگان صفری مریم بطحایی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:13 ب.ظ

هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

راضیه محمد خانی زهرا قربانی مدیریت دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:12 ب.ظ

اتحاد جماهیر شوروی موشکی به نام اسپاتنیک را به فضا فرستاد و آمریکاییها درپاسخد گویی به این اقدام موسسه ی آرپا را به وجو د آورد.هدف آرپا ایجاد یک شبکه ی اینترنتی نبود وفقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله ی موشک های شوروی بود شبکه ای که همانند یک تار عنکبوت است و هر کامپیوتر آن از مسیر های مختلف میتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد

کشاورزی نزاد.ترابی-مدیریت-شبانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:09 ب.ظ

۱.تاریخچه اینترنت

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد

ثمینه مرتضی قلی و سمیه بیضایی/مدیری دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:09 ب.ظ

در حال حاضر تعداد زیادی سایت جستجوگر مانند، AltaVista, Mama, Yahoo, Google داریم که هر کدام از اینها توسط برنامه های گردشگر بنام spider, web crawler, robot مرتب در وب بدنبال صفحات جدید و یا تغییریافته میگردند و به محض پیدا کردن آنها، اطلاعات مورد نظر را در پایگاه داده ایDatabase خود، لیست میکنند تا در موقع لزوم و بهنگام جستجو در اختیار کاربران قرار دهند. زمانیکه شما بدنبال یک کلمه کلیدیkeyword در آن سایتها می گردید، اطلاعات پایگاه داده ای آنها را جستجو میکنید و سپس نزدیکترین مطالب به کلمه کلیدی را برای شما نمایان میکنند که هر چه آن کلمه دقیق تر باشد، شما به مطلب مورد نظر زودتر و راحت تر دسترسی پیدا میکنید.


سوال ۲

پریوش دمیریان-زینت جعفرقلی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:05 ب.ظ

۲موتور جستجو چگونه کار می کند؟

وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده

Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی
مقدمه :موتور جستجو چیست؟

دنیای وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روزبه‌روز برحجم آن افزوده می‌شود. در حال حاضر میلیاردها صفحه که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در بر دارند، بر روی سرورهای مختلف جا خوش کرده اند. این در حالیست که تولد سایت های جدید و گسترش سایت های موجود نیز به طور فزاینده ای به این حجم اطلاعات می افزاید. نرخ رشد اطلاعات تا بدانجاست که امروزه مشکل دسترسی به اطلاعات جدی تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده اکثر کاربران دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان تعداد عظیم صفحه های موجود، کدام صفحه نیاز او را برآورده می کند؟

اگر سایتی باشد که به کاربران در یافتن اطلاعات کمک کند، قطعا مورد توجه خواهد بود. خوشبختانه چنین سایتی وجود دارد و ما آنرا با نام موتور جستجوگر می شناسیم.

بیشتر مردم به ابزارهایی علاقمندند که اطلاعات را در شبکه برایشان پیدا کند. اصولاً دو نوع سرویس جستجو در وب وجود دارد: موتورها ( Engines ) دایرکتوریها ( Directories ).

موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر طراحی شده است. موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو می‌کند که به موضوع مورد علاقه او مرتبط می‌باشند.

آمارها نشان می دهند که افراد بسیاری سفر در دنیای وب را با موتورهای جستجوگر آغاز می‌کنند و مراجعه به موتورهای جستجوگر چنان عادی شده است که جستجو کردن و کار با موتورهای جستجوگر، دومین فعالیت عمده کاربران در دنیای وب (بعد از ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی)، محسوب می شود.

هر چه بر محبوبیت وب افزوده می گردد، نیاز به بایگانی کردن اطلاعات آن نیز بیشتر می‌شود؛ موتور جستجوگر نیز در واقع این اطلاعات را بایگانی کرده، در زمان مورد نیاز و به سرعت در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بدون موتور جستجوگر، وب تنها به بخش کوچکی از موفقیت امروز خود دست می‌یافت؛ زیرا موتور جستجوگر، اینترنت را به رسانه‌ای قابل استفاده برای همه مبدل ساخته است زیرااز هیچ کس توقع نمی‌رود تعداد زیادی از آدرس های وب را به یاد داشته باشد.

آن چه که موتورهای جستجوگر انجام می دهند- با درجات متفاوتی از موفقیت- فراهم کردن یک وسیله جستجوی ساده است. وقتی یک کاربر وب عبارتی را جستجو می‌کند، موتور جستجوگر لیستی از سایت‌ ها را ارائه می‌کند که تعداد آنها از چند صد مورد تا چند میلیون متغیر می‌باشد.

سایت هایی که موتور جستجوگر به عنوان نتایج جستجویش ارایه می‌کند، بر حسب میزان ارتباط با عبارت جستجو شده به ترتیب نزولی لیست می‌شوند. به عبارت دیگر سایتی که به عنوان اولین سایت در نتایج جستجو معرفی شده است، مرتبط ترین سایت با عبارت جستجو شده از دید آن موتور جستجوگر بوده است.

دقت در ارایه نتایج جستجو چیزیست که کاربران وب همواره از موتورهای جستجوگر می خواهند. هر چه نتایج جستجوی یک موتور جستجوگر دقیق تر و مرتبط تر باشد، محبوب تر خواهد بود و کاربران بیشتری بدان مراجعه خواهند کرد.

اگر عبارت یکسانی در تمام موتورهای جستجوگر، جستجو شود هیچ کدام از آنها نتایج یکسانی را ارائه نمی‌دهند و با نتایج کاملا متفاوتی روبرو می‌شویم. تفاوت در ارائه نتایج جستجو در موتورهای جستجوگر از تفاوت آنها در الگوریتم (سیستم رتبه بندی) و بایگانی داده‌شان ناشی می‌شود. حتی اگر همه آنها از بایگانی داده یکسانی نیز استفاده کنند، بازهم نتایج جستجویشان متفاوت خواهد بود. موتور جستجوگر برای رده‌بندی صفحه های وب از الگوریتم خاصی استفاده می‌کند که فوق‌العاده محرمانه می‌باشد. الگوریتم نیز مجموعه ای از دستورالعمل ها است که موتور جستجوگر به کمک آن تصمیم می‌گیرد که سایت ها را چگونه در خروجی‌اش مرتب کند.

برای اینکه سایت ها با هم مقایسه شوند و بر حسب میزان ارتباط با موضوع جستجو شده، مرتب شوند، موتور جستجوگر، الگوریتم را بر مجموعه‌ای از پارامترها اعمال می‌کند. پارامترهای مورد توجه موتور جستجوگر نیز همانند الگوریتم آن ها ناشناخته می‌باشد و این ناشناخته ها جذابیت دنیای موتورهای جستجوگر را دوچندان می‌کنند.

به اهمیت موتورهای جستجوگر از دیدگاه کاربران وب و جستجوکنندگان اطلاعات اشاره شد. آیا موتورهای جستجوگر از دیدگاه تجاری و دیدگاه یک مدیر سایت نیز مهم می باشند؟

http://www.iranseo.com/articles/7/



نوشته شده توسط حجت ا.. سلیمانی در ساعت 12:54 PM | Professional Internet | چاپ مطلب | جواب ها؛نظرات[2]


http://www.iranseo.com/articles/6/

[ بدون نام ] دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:03 ب.ظ

۲موتور جستجو چگونه کار می کند؟

وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده

Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی


http://www.iranseo.com/articles/6/

ثمینه مرتضی قلی و سمیه بیضایی/مدیری دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:02 ب.ظ

اتحادیه جماهیر شوروی پرتاب کننده اولین ماهواره مصنوعی، اسپاتنیک 1، در سال 1957 بود. از آن زمان ایالات متحده و حدود 40 کشور دیگر سازنده و پرتاب کننده ماهواره به فضا بوده اند.

امریکاییها در پاسخ به این اقدام شوروی موسسه ی پروژه ی تحقیقی آرپا را به وجود اوردند.دانش امروزی ما از اینترنت به طور مستقیم از طرح آرپا نت گرفته شده است.

مریم اینانلو مدیریت شبانه ۸۶ و مریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:02 ب.ظ

وقتی جستجویی در یک موتور جستجوگر انجام و نتایج جستجو ارایه می شود، کاربران در واقع نتیجه کار بخش های متفاوت موتور جستجوگر را می بینند. موتور جستجوگر قبلا" پایگاه داده اش را آماده کرده است و این گونه نیست که درست در همان لحظه جستجو، تمام وب را بگردد. بسیاری از خود می پرسند که چگونه ممکن است گوگل در کمتر از یک ثانیه تمام سایت های وب را بگردد و میلیون ها صفحه را در نتایج جستجوی خود ارایه کند؟

گوگل و هیچ موتور جستجوگر دیگری توانایی انجام این کار را ندارند. همه آنها در زمان پاسخ گویی به جستجوهای کاربران، تنها در پایگاه داده ای که در اختیار دارند به جستجو می پردازند و نه در وب! موتور جستجوگر به کمک بخش های متفاوت خود، اطلاعات مورد نیاز را قبلا" جمع آوری، تجزیه و تحلیل می کند، آنرا در پایگاه داده اش ذخیره می نماید و به هنگام جستجوی کاربر تنها در همین پایگاه داده می گردد. بخش های مجزای یک موتور جستجوگر عبارتند از:

Spider یا عنکبوت

Crawler یا خزنده

Indexer یا نمایه کننده
1. موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر طراحی شده است.


Database یا پایگاه داده

Ranker یا سیستم رتبه بندی


http

پریوش دمیریان-زینت جعفرقلی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 03:59 ب.ظ

۱تاریخچه اینترنت در ایران و جهان
چهارشنبه 29 آبان ماه سال 1387
تاریخچه اینترنت

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موشواره) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحه های وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست آنها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش واره (Mouse) روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که هایپرلینک(Hyper Link)نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم آنجا بود که هایپرلینک ها می توانستند به صفحه هایی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحه های وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا Surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود صفحه های جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد. موزاییک و جانشینان آن مانند Navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم آوردند. طبق آخرین آمار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند. امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون آن و ساده تر شدن استفاده آن همچنان ادامه دارد. هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با آنکه بعضی از عاشقان اینترنت آن را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف آن پست الکترونیکی یا همان e-mail است که یکی از ابزار های ارتباطی کارآامد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن آنها را پیدا کند.

وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.



مریم اینانلو مدیریت شبانه ۸۶ و مریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 03:59 ب.ظ

دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند.

محمد رضا رضایی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 03:19 ب.ظ

محرابی علوم آزمایشگاهی شبانه*کریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:57 ق.ظ

۶)سرعت اطلاع یابی افزایش می یابد.اطلاغات روز آمد می شود.با داشتن دانش کافی در مورد اصول و مهارت های جستو جو می توان به کاوش بهتر در اینترنت پرداخت.دسترسی به مقدارزیادی از اطالاعات در زمان کوتاهتر وحجم کمتر امکان پذیر می شود .

سارا محمودی- فاطمه قدیمعلیلو-مرضیه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:55 ق.ظ

ظهور اینترنت و رشد و گسترش روز افزون شبکه ی جهانی وب فهرست ها و چالشهای نوین را در فرایند اطلاع یابی پدید آورد.در گذشته کاربران نیاز کمتری به فراگیری مهارت های جستجو داشتند اما امروزه باید بدون حضور یک واسط انسانی و داشتن دانش کافی درباره ی اصول و مهارتهای جستجو و بازیابی اطلاعات به کاوش در اینترنت پزداخت در آینده نیاز به اینترنت و جستجو و اطلاع یابی و به روز رسانی افزایش می یابد اما مشکلی که به وجود خواهد آمد فرایند اطلاع یابی نیست بلکه بازیابی بیش از حد اطلاعات است.

نجفی - رادیو تراپی ۸۷ روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:48 ق.ظ

جواب سوال ۶ - اینترنت امروزه بزرگترین شبکه ی ارتباطی و اطلاعاتی در جهان است.و به جرات می تونم بگم کمتر کسی است که با این شبکه ی جهانی اشنا باشه ولی از اون استفاده نکنه. اینترنت مسلما بخش عظیمی از اینده است و اینده بدون ان نا کامل.

مرضیه اخوندی رادیوتراپی روزانه ۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:48 ق.ظ

ظهور اینترنت و سپس رشد و گسترش روز افزون شبکه ی جهانی وب فهرست ها و چالش های نوینی را در فرایند اطلاع یابی پدید اورد امکان جستجو و دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات از طریق انترنت فعالیت های اموزشی و غیره را تحت تاثیر خود قرار داده است مشکل اساسی در فرایند اطلاع یابی در انترنت بازیابی حجم کمی از اطلاعات و منابع اطلاعاتی نیست بلکه مشکل جدیدی تحت عنوان بازیابی بیش از حد اطلاعات پدیده امده است.

[ بدون نام ] دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:46 ق.ظ

اینترنت امروزه بزرگترین شبکه ی ارتباطی و اطلاعاتی در جهان است.و به جرات می تونم بگم کمتر کسی است که با این شبکه ی جهانی اشنا باشه ولی از اون استفاده نکنه. اینترنت مسلما بخش عظیمی از اینده است و اینده بدون ان نا کامل.

صدیق-رادیوتراپی-روزانه۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:44 ق.ظ

جواب سوال ۶---اینده روشن در همه زمینه ها از جمله علمی-اقتصادی-حمل و نقل و...برای این اختراع بشر در راه است.موتورهای جدید جستجوگر با کیفیت وتوانایی های بالادر راه اندکه میتوانند زندگی بشر را دگرگون کنند.

پیرانی-رادیوتراپی-روزانه۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:44 ق.ظ

جواب سوال ۶---اینده روشن در همه زمینه ها از جمله علمی-اقتصادی-حمل و نقل و...برای این اختراع بشر در راه است.موتورهای جدید جستجوگر با کیفیت وتوانایی های بالادر راه اندکه میتوانند زندگی بشر را دگرگون کنند.

عارف خانی رادیوتراتی روزانه۶۶ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:42 ق.ظ

۶/نقش اینترنت در جهان آینده

دکتر علی اکبر جلالی

برگرفته از ویژه نامه شاهکوه نت نشریه اینترنتی روستای شاهکوه

خلاصه

امروزه ارتباطات، فناوری و اینترنت جزء لاینفک زندگی بشر در شروع قرن 21 و هزاره سوم شده‏ است. افزایش نمایی کاربران اینترنت، توسعه ارتباطات، شبکه های اطلاع رسانی، تنوع کاربردهای اینترنت، ایجاد شهرهای الکترونیکی و اینترنتی و طرح تحارت الکترونیکی از جمله شواهد موجود در تاثیر گذاری سریع این پدیده ارتباطی در جهان است. یکی از ویژگیهای اینترنت در مقایسه با سایر امکانات ارتباطی در آن است که بر خلاف روزنامه، سینما و رادیو و تلویزیون که اخبار و اطلاعات مورد نظر را یکسویه انتقال می دهند، اینترنت ابزاری دوسویه است و همه می توانند بدون تبعیض، اطلاعات آنرا استفاده کرده و یا در آن اطلاعات قرار دهند. نقش محوری اینترنت به عنوان ابزار اطلاع رسانی آنچنان مهم است که بدون در نظر گرفتن آن، امکان برنامه ریزی، توسعه و بهره‏وری در زمینه‏های فرهنگی، علمی، اقتصادی، آموزشی و ارتباطات در جهان آینده امکان پذیر نخواهد بود.

قبلا "دکارت" گفته بود: « من فکر می‏کنم، پس هستم.» امروزه گفته می‏شود: «من هستم چون به اینترنت متصل می باشم.» بنابراین اگر از اینترنت با شناخت و آموزش، درست استفاده کنیم، ما نیز می توانیم به جهان متصل شده و در دنیا اثر گذار باشیم و اگر بدون شناخت و آموزش، اینترنت وارد زندگی ما شود، نه تنها ممکن است اثرات مثبت نداشته باشد بلکه ممکن است تاثیر سایر فرهنگها را در جامعه ما تقویت نماید و نهایتاً شرایطی را فراهم کند که امکان اصلاح و هدایت جامعه را نداشته باشیم. بنابراین باید توجه داشت که اینترنت می تواند بر حسب مورد، تهدید و یا فرصت باشد و لذا باید آنرا کاملا شناخت تا راه مناسب بهره‏گیری و استفاده منطقی از آن را فراهم نمود.

مقاله کامل را

موسی زاده.کاظمی.بابالویی.علایی بخش. دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:42 ق.ظ

6.وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. شکل امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.

دباغان - رادیوتراپی ۸۷ روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:40 ق.ظ

جواب سوال ۶ - اینترنت در عصر حاضر بالاترین وسیله ی ارتباطی و اطلاعاتی جمعی است که روز به روز کاربران این دنیای مجازی بیشتر و بیشتر می شود . آینده از آن اینترنت است . امیدوارم در کشور ایران جنبه های استفاده از اینترنت بالا رود و ایرانیان حداکثر استفاده از این دایره المعارف بزرگ بین المللی را داشته باشند .

پور اصغر - رادیوتراپی ۸۷ روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:40 ق.ظ

جواب سوال ۶ - اینترنت در عصر حاضر بالاترین وسیله ی ارتباطی و اطلاعاتی جمعی است که روز به روز کاربران این دنیای مجازی بیشتر و بیشتر می شود . آینده از آن اینترنت است . امیدوارم در کشور ایران جنبه های استفاده از اینترنت بالا رود و ایرانیان حداکثر استفاده از این دایره المعارف بزرگ بین المللی را داشته باشند .

عارف خانی رادیوتراتی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:39 ق.ظ

4/به اول،‌همچنان از آن گوگل:

درحدود سه بیلیون جستجو (49.6 درصد) در وب در ماه اکتبر از طریق گوگل انجام گرفته است، درحالیکه یاهو رتبه دوم را با 23.9 درصد از جستجوها دارا می باشد. بنابراین در یکسال میزان جستجو در گوگل 23 درصد و در یاهو 30 درصد افزایش داشته است. علاوه برآن، MSN رتبه سوم، AOL چهارم و Ask.com نیز رتبه پنجم را کسب کرده است. رشد Ask.com به میزان 25درصد، AOL به میزان 1.9 درصد بوده و مایکروسافت هشت درصد کاهش داشته است.

دباغان - رادیوتراپی ۸۷ روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:39 ق.ظ

جواب سوال ۶ - اینترنت در عصر حاضر بالاترین وسیله ی ارتباطی و اطلاعاتی جمعی است که روز به روز کاربران این دنیای مجازی بیشتر و بیشتر می شود . آینده از آن اینترنت است . امیدوارم در کشور ایران جنبه های استفاده از اینترنت بالا رود و ایرانیان حداکثر استفاده از این دایره المعارف بزرگ بین المللی را داشته باشند .

مرضیه اخوندی رادیوتراپی ۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:39 ق.ظ

گوگل چون بزرگترین ابزار کاوش از لحاظ حجم پایگاه اطلاعاتی است معیار رتبه بندی سایتها براساس تعداد صفحات پیوند داده شده امکان مشاهده ی سایتهای بازیابی شده در زمان نمایه شدن امکان جستجوی مختلف فایل به ویژه فایل های microsaft office امکان ترجمه ی صفحات وب به 12 زبان مختلف دارای برنامه ی غلط یاب خودکار برای تصحیح املای کلمات انگلیسی امکان تغییر واسط جستجو به 81 زبان مختلف از جمله زبان فارسی دارای واسط جستجوی ساده و بدون تبلیغات سرعت بالای بازیابی اطلاعات امکان دسترسی به صفحات مشابه از طریق گزینه ی سمیلار پیج جواب 4

خلیل زاده پاشازاده امیرراشدی رادیو دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:39 ق.ظ


یک پژوهشگر در وبلاگ خود نوشت بررسی ترافیک ماه ژوئن 20 سایت یاهو نشان می دهد بیش تر بازدیدهای انجام گرفته از این سایت ها توسط جست وجوی گوگل و نه خود یاهو هدایت شده اند.
بر اساس این گزارش، تقریبا نیمی از ترافیک سایت yahoo answers از سوی گوگل و تنها 20 درصد توسط سرویس جست وجوی یاهو فراهم شده و از 20 سایت یاهو، بازدیدهای 14 سایت به کمک جست وجوی گوگل انجام گرفته است.
تنها موتور جستجوگر محبوب گوگل ، روزانه با بیش از 16 میلیارد کلیک ، میلیونها کاربر را به سوی سایتهاسرازیر می کند.

صدیق-رادیوتراپی-روزانه۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:38 ق.ظ

جواب سوال ۱...این موشک در اوایل دهه ۶۰ میلادی توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شدکه امریکا این موشک ها را تهدیدی علیه خود دانست و به فکر گسترش و نواوری در صنعت مخابرات خودARPAرا تاسیس کرد.

نفیسه حسومی رادیو تراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:38 ق.ظ

6-
ظهوراینترنت و سپس رشد و گسترش روز افزون وب فهرست هاوچالشهای گوناگونی را درفرایند اطلاع یابی پدید آورد .امکان جستجو ودسترسی به حجم زیادی از اطلاعات از طریق اینترنت وفعالیت های آموزش و تحقیقاتی تجاری و غیره را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت.

پیرانی-رادیوتراپی-روزانه۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:38 ق.ظ

جواب سوال ۱...این موشک در اوایل دهه ۶۰ میلادی توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شدکه امریکا این موشک ها را تهدیدی علیه خود دانست و به فکر گسترش و نواوری در صنعت مخابرات خودARPAرا تاسیس کرد.

مریم علی پور رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:37 ق.ظ

6-
ظهوراینترنت و سپس رشد و گسترش روز افزون وب فهرست هاوچالشهای گوناگونی را درفرایند اطلاع یابی پدید آورد .امکان جستجو ودسترسی به حجم زیادی از اطلاعات از طریق اینترنت وفعالیت های آموزش و تحقیقاتی تجاری و غیره را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت.

سمانه حامد رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:37 ق.ظ

6-
ظهوراینترنت و سپس رشد و گسترش روز افزون وب فهرست هاوچالشهای گوناگونی را درفرایند اطلاع یابی پدید آورد .امکان جستجو ودسترسی به حجم زیادی از اطلاعات از طریق اینترنت وفعالیت های آموزش و تحقیقاتی تجاری و غیره را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده آن را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست.

به طورقطع در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت.

موسی زاده.کاظمی.بابالویی.علایی بخش. دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:37 ق.ظ

1.در اوایل دهه 60 میلادی و در دوران جنگ سرد اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام اسپاتنیک را به فضا می فرستد و نشان می دهد که می تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک های بالستیک و دروبرد خود از بین ببرد. آمریکایی ها در پاسخگویی به این اقدام روس ها موسسه ی پروژه های تحقیقی پیشرفتهARPA را به وجود آوردند . هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند . این گونه بود که ساختار اولیه ی اینترنت شکل گرفت.

سالمی رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:36 ق.ظ

۶/اینترنت امروز، تاریخ ارزشمند آینده
شنبه, فروردین ۸م, ۱۳۸۸ | فن‌آوری اطلاعات
پدیده های مدرن، بویژه آنهایی که هنوز شناخت بشر از آنها به حد کافی نرسیده است و بررسی کامل آنها نیازمند گذشت زمان است معمولا علاوه بر ماهیت و کارکرد فعلی خویش شامل کارکردهای مهم دیگری هم هستند که مدتها بعد معلوم خواهند شد. شاید هنگامی که نخستین انسانهای غار نشین آثار و نوشته های خود را بر روی سنگها یا پوست جانداران هک می‌کردند هیچگاه فکر نمی‌کردند آن آثار علاوه بر کارکرد مخصوص به آن زمانشان، کارکرد و ارزش بیشتری در آینده پیدا کنند. اصولا در هر زمان دیگر هم وضع به همین شکل بوده است و آفرینش هر اثر یا سند معمولا به منظور استفاده در آن مقطع تاریخی بوده است. در خیلی از موارد ماندگاری یک سند یا اثر برای اینکه در همان ابتدا محو نگردد و سالها بماند و برای آیندگان، تاریخ گذشته را تشکیل دهد یک اتفاق ناخواسته بوده است.

مهمترین علت برای ماندگاری یک اثر خود اثر یا به عبارتی جنس رسانه تشکیل دهنده آن است. نگهداری طولانی مدت از آثار مکتوب و نوشته شده بر روی اجسام فیزیکی بسیار سخت و هزینه بر است. می‌توان گفت در مورد تمام آثار تاریخی حتی اشیاء و عمارتهای باقی مانده بدلیل ماهیت تمام فیزیکی آنها نیز شرایط به همین شکل است. علاوه بر این هیچ تضمینی وجود ندارد آثار فعلی که تاکنون هزینه زیادی برای نگهداری آنها صرف شده است در آینده از بین نرود یا تحریف نشود.

آثار تاریخی علاوه بر شکل ظاهریشان حاوی یک پیام یا اندیشه هستند که ویژگی های زمان خود را بازگو می‌کنند و حفظ و نگهداری صحیح آنها بر ارزش آنها می‌افزاید. پدیده مدرن اینترنت را می‌توان یک بستر اعجاز برانگیز برای ثبت آثار تاریخی نامید. هیچیک از بسترها یا به عبارتی رسانه ها ویژگی که اینترنت دارد و آیندگان از این ویژگی پنهان مانده کنونی آن به قدر کافی بهره مند خواهند شد را ندارد. احتمال ماندگاری روزنامه ها و نشریات غیر الکترونیکی، فیلم و صداهایی که بر روی نوار، CD یا حتی کامپیوتر شخصی وجود دارند بدلیل اینکه نیاز به ابزار ذخیره سازی فیزیکی دارند در مقایسه با اینترنت بسیار کم است. البته باید گفت اینترنت هم از ابزار فیزیکی برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می‌کند اما در واقع تفاوتش با سایر رسانه ها این است که خود ابزار در دست آفریننده اثر نیست تا احیانا بخواهد در نگهداری آن اهمال کند.

شما چند صد سال دیگر را تصور کنید که هیچ یک از ما نیستیم و هر اثری از ما و دیگران که در اینترنت انتشار یافته است به یک اثر تاریخی برای استفاده آیندگان تبدیل شده است. اصولا هر اثری (اعم از عکس، نوشته، صدا، فیلم و…) که به اینترنت راه پیدا کند احتمال ماندگاری فراوانی دارد. با افزایش فن آوری ارتباطات و تکنیک های فنی ذخیره سازی اطلاعات هیچگونه نگرانی از وجود محدودیت در حجم ذخیره سازی اطلاعات در اینترنت وجود ندارد. اینترنت می‌تواند هر چه را که قابل تبدیل شدن به یک سند دیجیتال دارد در خود جای دهد و تا مدتها از آن نگهداری کند.

در این میان یک نکته قابل توجه وجود دارد و آن این است که با وجود آنکه اینترنت در مقایسه با سایر رسانه ها به طور کلی می‌تواند مدت بیشتری از یک اثر محافظت کند اما این میزان در درون خود آن نیز متفاوت است. بر خلاف تصور همگانی و قابلیت هایی که در حال حاضر سایتهای اختصاصی غیر رایگان برای صاحبان آنها دارد احتمال ماندگاری اطلاعات در شبکه های اجتماعی رایگان که تعداد زیادی عضو دارند خیلی بیشتر از سایتهای اختصاصی است. این موضوع به آن دلیل است که نگهداری از سایتهای شخصی معمولا بر عهده صاحبان آنها است و با کنار رفتن صاحب اصلی آن، احتمال از بین رفتن سایت بسیار زیاد است. راه نگهداری اطلاعات در سایتهای شخصی آن است که یا شخص دیگری وظبفه نگهداری از سایت را در آینده بر عهده بگیرد یا اطلاعات سایت شخصی در سایتهای دیگر کپی شوند تا احتمال ماندگاری آنها بیشتر شود.

موضوعی که گفته شد در شبکه های رایگان که افراد عضو آن می‌شوند (مثل سرویسهای وبلاگ نویسی) وضعیت متفاوتی دارد. چنین سرویس هایی بدلیل آنکه همیشه افرادی برای هدایت، نگهداری و پشتیبانی از آن وجود دارد این امکان وجود دارد که اطلاعات و نوشته های افراد برای مدت بیشتری باقی بماند و با درصد کمتری از بین برود. در میان همین سرویس های رایگان هم می‌توان درجه بندی نمود و گفت احتمال باقی ماندن اطلاعات در سرویس های خارجی (مثل سرویس وبلاگ Blogspot) در مقابل مشابه های ایرانی آن (مثل سرویس Blogfa) بیشتر است. چرایی این موضوع نیز بر می‌گردد به تیم پشت صحنه برای نگهداری اطلاعات در سرویس های رایگان خارجی که معمولا فنی تر و اصولی تر تشکیل می‌گردند و بدلیل حمایت شرکتهای بزرگ و وجود امکانات و منابع مالی گسترده، اطلاعات در آنها برای همیشه باقی خواهد ماند.

علاوه بر تمام آنچه از استفاده آیندگان از آثار کنونی اینترنت ذکر شد باید گفت آثار موجود در اینترنت برای خود ما نیز در آینده نزدیک ارزشمند خواهد بود. اینترنت برای ما می‌تواند نقش یک دفترچه خاطره شخصی را بازی کند که می‌توانیم سالها بعد با مراجعه به آن، احوالات گذشته بر خودمان را بازخوانی کنیم. میکروبلاگها و سایتهایی مثل twitter که وظیفه اصلی شان ثبت لحظات کنونی هر کاربر آن است احتمالا در آینده ارزش فوق العاده جذابتری بیشتر از آنچه که امروز دارند پیدا خواهند کرد.

بدون شک اینترنت در آینده نزدیک، تاریخ را به یک علم کاربردی تبدیل خواهد کرد. شاید خوانده باشید که گوگل با همکاری دولت ایالات متحده، با استفاده از تحلیل جستجوهای اینترنتی مردم در مورد علایم و درمان‌های بیماری آنفلوآنزا، سرویسی به راه انداخته که همه‌گیری آنفلوآنزا را پیش‌بینی می‌کند. چنین کاربرد بدیعی در آینده، محدود به پیش‌بینی همه‌گیری آنفلوآنزا نخواهد ماند. در آینده که اینترنت مانند تلویزیون بسیار فراگیرتر از امروز می‌شود، دیگر لازم نیست سیاستمداران برای پی بردن به دغدغه‌های مردم باواسطه یا بی‌واسطه در بین مردم حضور یابند. کافی است وبلاگهایشان را مطالعه کنند، میکروبلاگ هایشان را تحلیل کنند و یا با بررسی محور غالب جستجوهای اینترنتی آنها به خواسته ها و انتقادات آنها در آن دوره زمانی یا چند دوره زمانی گذشته پی ببرند.

علم تاریخ در آینده جایی برای مخفی شدن باقی نخواهد گذاشت. فرض کنید که کسی الان دوره نوجوانی خود را طی می‌کند و فعالانه وبلاگ می‌نویسد، در انجمن های اینترنتی مشارکت می‌کند، با دوستانش در فیس‌بوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی تعامل می‌کند، اظهار نظرهای گاه تند و تیزی می‌کند و در مورد عادات و برداشت‌های لحظه‌ای‌اش می‌نویسد. آیا چنین اطلاعاتی چند دهه بعد که او به مقام مهمی رسیده است، نمی‌تواند اسلحه‌ای علیه خود او باشد؟! با همه گیر شدن اینترنت، دانش تاریخ آینده می‌تواند تمام زوایای زندگی یک فرد را مشخص کند و ارزیابی خود از شخصیت افراد را بصورت دقیق و کاربردی بیان کند.

پیش بینی می‌شود اطلاعاتی که در آینده با تحلیل اطلاعات اینترنت به دست خواهند آمد، کاربردی دوگانه ای بخود بگیرد. در عین حال که این اطلاعات می‌توانند با گوشزد کردن اشتباهات تاریخی، وسیله‌ای پیشگیری‌کننده برای عوام و خواص باشد و با وجود اینکه تاریخ‌نگاری را متحول خواهند کرد، می‌توانند اسلحه‌ای برای تضعیف اشخاص باشند.

جمله قصاری در مورد تاریخ هست که می‌گوید: «تاریخ به وسیله فاتحان نوشته می‌شود»، اما فناوری، نحوه نگاشته شدن تاریخ را سالهاست که تغییر داده است. تاریخ در حال حاضر به وسیله رایانه ها و کاربران عادی اینترنت نوشته می‌شود و هریک از آنها جزیی از تاریخ آینده محسوب می‌شوند. در نهایت باید گفت بی گمان اینترنت علاوه بر کارکردها و فواید امروزی اش به ابزار مجهزی برای تاریخ نویسان و تحلیل گران آینده تبدیل خواهد شد که با در دسترس قرار دادن انبوه اطلاعات طبقه بندی شده برای آنها روند تاریخ نویسی و تحلیلگری را مستند و متحول خواهد کرد.

پی نوشت: این مطلب در ویژه نامه نوروزی هفته نامه تابان هم به چاپ رسیده است.

۸ نظر برای اینترنت امروز، تاریخ ارزشمند آینده

پور اصغر - رادیوتراپی روزانه ۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:35 ق.ظ

جواب سوال ۴ - گوگل کاربران بیشتری دارد - گوگل اینک با کسب درآمدهای هنگفت میلیونی به یکه تاز ارائه دهنده سرویسهای اینترنتی تبدیل شده است.تبلیغات متنی گوگل ، یکی از پردرآمدترین منبع مالی گوگل ؛ غول اینترنت است. گوگل به دلیل داشتن home page ساده و بدون گرافیک بالا دارای سرعت بیشتری نسبت به yahoo در زمینه جستجوی اطلاعات است و دامنه ی اطلاعات گوگل گسترده تر از yahoo است
.

نجفی - رادیوتراپی ۸۷ روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:35 ق.ظ

جواب سوال ۴ - گوگل کاربران بیشتری دارد - گوگل اینک با کسب درآمدهای هنگفت میلیونی به یکه تاز ارائه دهنده سرویسهای اینترنتی تبدیل شده است.تبلیغات متنی گوگل ، یکی از پردرآمدترین منبع مالی گوگل ؛ غول اینترنت است. گوگل به دلیل داشتن home page ساده و بدون گرافیک بالا دارای سرعت بیشتری نسبت به yahoo در زمینه جستجوی اطلاعات است و دامنه ی اطلاعات گوگل گسترده تر از yahoo است
.

سارا محمودی- رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:35 ق.ظ

سوال ۱) دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailor) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که امروز نتیجه آن را همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از آنکه آازمایشها سودمندی آنرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاه های پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به آن اعلام کردند. ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها درآمد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود آمد. مدیران شبکه های محلی نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند. پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.
از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت. یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و Archie بوده است؛ اما اینها در سال 1991 تحت تاثیرwww[1] قرار گرفتند که به وسیله CERN[2] یا آزمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد. با آنکه اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد, بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک Mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود آمد.

دباغان - رادیوتراپی روزانه 87 دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:34 ق.ظ

جواب سوال ۴ - گوگل کاربران بیشتری دارد - گوگل اینک با کسب درآمدهای هنگفت میلیونی به یکه تاز ارائه دهنده سرویسهای اینترنتی تبدیل شده است.تبلیغات متنی گوگل ، یکی از پردرآمدترین منبع مالی گوگل ؛ غول اینترنت است. گوگل به دلیل داشتن home page ساده و بدون گرافیک بالا دارای سرعت بیشتری نسبت به yahoo در زمینه جستجوی اطلاعات است و دامنه ی اطلاعات گوگل گسترده تر از yahoo است
.

سالمی رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:33 ق.ظ

۴/گوگل، همچنان پرطرفدارترین موتور جستجورتبه اول،‌همچنان از آن گوگل:





درحدود سه بیلیون جستجو (49.6 درصد) در وب در ماه اکتبر از طریق گوگل انجام گرفته است، درحالیکه یاهو رتبه دوم را با 23.9 درصد از جستجوها دارا می باشد. بنابراین در یکسال میزان جستجو در گوگل 23 درصد و در یاهو 30 درصد افزایش داشته است. علاوه برآن، MSN رتبه سوم، AOL چهارم و Ask.com نیز رتبه پنجم را کسب کرده است. رشد Ask.com به میزان 25درصد، AOL به میزان 1.9 درصد بوده و مایکروسافت هشت درصد کاهش داشته است.


نوشته : مریم

محرابی علوم آزمایشگاهی شبانه*کریم دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:32 ق.ظ

۱)دراوایل دهه 60 میلادی ودردوران جنگ سرد،اتحاد جماهیر شوروی موشکی با نام «اسپوتنیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در واقع شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر آن از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط داشته باشد و اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین آنها از کار بازماند بقیه باز هم بتوانند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور می داد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, وی معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

مریم علی پور رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:32 ق.ظ

۲-google
چون با پشتیبانی از زبان های متنوع دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کردهمچنین به دلیل واسط جستجوی ساده و بدون گرافیک و نیز استفاده از برنامه بازیابی اطلاعلت مناسباین موتور کاوشاز سرعت بازیابی بالایی برخوردار است

نفیسه حسومی رادیو تراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:31 ق.ظ

۲-google
چون با پشتیبانی از زبان های متنوع دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کردهمچنین به دلیل واسط جستجوی ساده و بدون گرافیک و نیز استفاده از برنامه بازیابی اطلاعلت مناسباین موتور کاوشاز سرعت بازیابی بالایی برخوردار است

سمانه حامد رادیوتراپی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:31 ق.ظ

۲-google
چون با پشتیبانی از زبان های متنوع دنیا کاربران زیادی را به خود جذب کردهمچنین به دلیل واسط جستجوی ساده و بدون گرافیک و نیز استفاده از برنامه بازیابی اطلاعلت مناسباین موتور کاوشاز سرعت بازیابی بالایی برخوردار است

سالمی رادیوتراپی دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:30 ق.ظ

اینترنت

طرحی محاسباتی از بخش کوچکی از شکل شبکه اینترنت. نقطه‌ها در تصویر نشانگر آدرس‌های آی‌پی، و خطوط میان آن‌ها نشانگر خط ارتباط بین دو آی‌پی می‌‌باشد.تاریخچه اینترنت

اتحاد جماهیر شوروی آن زمان موشکی با نام «اسپونیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که بتوان از طریق خطوط تلفنی, کامپیوترها را به هم مرتبط نمود. به طوری که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در اصل شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر ان از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط دااشته باشد واگر اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین انها از کار بیافتاد بقیه باز هم بتوانستند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور دهد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, او معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailon) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: (ARPA) آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به

موسی زاده.کاظمی.بابالویی.علایی بخش. دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:29 ق.ظ

4.yahooزیرا ابتکار طراحان یاهو در جهت شناسایی و تقسیم بندی موضوعی سایتهای اینترنت توسط انسان باعث شد تا هم ا ینک روزانه دهها میلیون نفر در سراسر جهان به آن مراجعه کنند.

صدیق-رادیوتراپی-روزانه۸۷ دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:29 ق.ظ

جواب سوال ۴---بدون شک یاهو Yahoo! شناخته شده ترین، پر مراجعه ترین و عامه پسند ترین ابزار کاوش اینترنت است. هرچند که امروزه با ظهور راهنماهای موضوعی بزرگتر و قدرتمند تری نظیر DMOZ کمی از محبوبیت آن به ویژه در میان محققان و کاوشگران حرفه ای کاسته شده است. یاهو در اواخر سال 1994 در دسترس قرار گرفت و ابتکار طراحان آن در جهت شناسایی و تقسیم بندی موضوعی سایت های اینترنت توسط انسان باعث شد تا هم اینک روزانه دهها میلیون نفر در سراسر جهان به آن مراجع کنند. طبق آخرین آمار، حدود 1.8 میلیون سایت در پایگاه این راهنمای موضوعی نمایه شده است و بیش از 150 ویراستار به کار شناسایی یا توصیف سایت های اینترنت در آن مشغول فعالیت هستند.

یاهو یک ابزار کاوش کاملا تجاری است. به طوری که سایت های تجاری با پرداخت حدود 300 دلار میتوانند نسبت به ثبت سایت خود در آن اقدام کنند. پرداخت این هزینه به معنای وارد شدن در پایگاه یاهو نیست، بلکه این مبلغ به عنوان هزینه بررسی سایت دریافت میشود. تبلیغات و خدمات جانبی دیگر از پست الکترونیکی، چت، بازیهای کامپیوتری و موسیقی گرفته تا وضعیت آب و هوا، ورزش و خرید فروش اجناس و ... ماهیت اصلی یاهو را به عنوان یک راهنمای موضوعی سایت های وب در جهان تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار داده است. یاهو دارای امکانات جستجو و بازیابی نسبتا ضعیفی است.



نقاط قوت:

شناخته شده ترین و پر مراجعه ترین ابزار کاوش اینترنت؛

دارای خدمات جانبی عامه پسند برای عموم مردم.


نقاط ضعف:

عدم امکان استفاده از عملگرهای بولی؛

عدم استفاده از پرانتز برای انجام جستجوهای پیچیده؛

عدم حساسیت به بازیابی کلید واژه ها با حروف بزرگ و کوچک؛

عدم امکان محدود کردن کاوش از طریق زبان؛

دارای پایگاه اطلاعاتی کوچکی است؛

رویکرد کاملا تجاری نسبت به بررسی و گنجاندن سایت ها در پایگاه خود

عارف خانی رادیوتراتی روزانه دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:29 ق.ظ

اتحاد جماهیر شوروی آن زمان موشکی با نام «اسپونیک» (Spotnik) را به فضا می فرستد و نشان می دهد دارای قدرتی است که می‌تواند شبکه های ارتباطی آمریکا را توسط موشک‌های بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد. آمریکایی‌ها در پاسخگویی به این اقدام روس‌ها, موسسه پروژه های تحقیقی پیشرفته “ARPA” را به‌وجود آوردند. هدف از تاسیس چنین موسسه ای پژوهش و آزمایش برای پیدا کردن روشی بود که بتوان از طریق خطوط تلفنی, کامپیوترها را به هم مرتبط نمود. به طوری که چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند. در اصل شبکه‌ای بسازند که در آن داده ها به صورت اتوماتیک بین مبدا و مقصد حتی در صورت از بین رفتن بخشی از مسیرها جابه‌جا و منتقل شوند. در اصل هدف “ARPA” ایجاد یک شبکه اینترنتی نبود و فقط یک اقدام احتیاطی در مقابل حمله احتمالی موشک های اتمی دوربرد بود. هر چند اکثر دانش امروزی ما درباره شبکه به‌طور مستقیم از طرح آرپانت “ARPPA NET” گرفته شده است. شبکه ای که همچون یک تار عنکبوت باشد و هر کامپیوتر ان از مسیرهای مختلف بتواند با همتایان خود ارتباط دااشته باشد واگر اگر یک یا چند کامپیوتر روی شبکه یا پیوند بین انها از کار بیافتاد بقیه باز هم بتوانستند از مسیر های تخریب نشده با هم ارتباط بر قرار کنند.

این ماجرا با وجودی که بخشی از حقایق به‌وجود آمدن اینترنت را بیان می‌کند اما نمی‌تواند تمام واقعیات مربوط به آن را تشریح کند. باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشته اند آقای “Paul Baran” یکی از مهمترین آنهاست. آقای باران که در دوران جنگ سرد زندگی می‌کرد می‌دانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد. مثلا اگر رییس جمهور وقت آمریکا حمله اتمی متقابل را دستور دهد, باید از یک شبکه تلفنی استفاده می‌کرد که قبلا توسط روس‌ها منهدم شده بود. در نتیجه طرح یک سیستم مقاوم در مقابل حمله اتمی روس‌ها ریخته شد.آقای باران (Baran) تشکیل و تکامل اینترنت را به ساخت یک کلیسا تشبیه کرد و معتقد بود, طی سال های اخیر هر کس سنگی به پایه ها و سنگ های قبلی بنا اضافه می کند و انجام هر کاری وابسته به کارهای انجام شده قبلی است. بنابراین نمی توان گفت, کدام بخش از کار مهمترین بخش کار بوده است و در کل پیدایش اینترنت نتیجه کار و تلاش گروه کثیری از دانشمندان است. داستان پیدایش اینترنت با افسانه و واقعیت در هم آمیخته شده است.

در اوایل دهه 60 میلادی آقای باران طی مقالاتی پایه کار اینترنت امروزی را ریخت. اطلاعات و داده‌ها به صورت قطعات و بسته های کوچکتری تقسیم و هر بسته با آدرسی که به آن اختصاص داده می‌شود به مقصد خاص خود فرستاده می‌شود. به این ترتیب بسته‌ها مانند نامه‌های پستی می توانند از هر مسیری به مقصد برسند. زیرا آنها شامل آدرس فرستنده و گیرنده هستند و در مقصد بسته‌ها مجددا یکپارچه می‌شوند و به صورت یک اطلاعات کامل درمی‌آیند.

آقای باران (Baran) طی مقالاتی اینچنینی ساختمان و ساختار اینترنت را پیش‌گویی کرد. او از کار سلول های مغزی انسان به عنوان الگو استفاده کرد, او معتقد بود: وقتی سلول‌های مغزی از بین بروند, شبکه عصبی از آنها دیگر استفاده نمی کند و مسیر دیگری را در مغز انتخاب می‌کند. از دیدگاه وی این امکان وجود دارد که شبکه‌ای با تعداد زیادی اتصالات برای تکرار ایجاد شوند تا در صورت نابودی بخشی از آن, همچنان به صورت مجموعه ای به هم پیوسته کار کند. تا نیمه دهه 60 میلادی کسی به نظرات او توجه‌ای نکرد. تا اینکه در سال 1965 نیروی هوایی آمریکا و«آزمایشگاه های بل» به نظرات او علاقه‌مند شدند و پنتاگون با سرمایه‌گذاری در طراحی و ساخت شبکه ای براساس نظریات او موافقت کرد.

ولی آقای باران (Baran) بنابر دلایلی حاضر با همکاری با نیروی هوایی آمریکا نشد. در این میان دانشمندی با نام تیلور (Tailon) وارد موسسه آرپا (ARPA) شد. او مستقیما به آقای هرتسفلد رییس موسسه پیشنهاد کرد: (ARPA) آرپا هزینه ایجاد یک شبکه آزمایشی کوچک با حداقل چهار گره را تامین کند که بودجه آن بالغ بر یک میلیون دلار می‌شد. با این پیشنهاد تیلور تجربه ای را آغاز کرد که منجر به پیدایش اینترنت امروزی شد. او موفق شد در سال 1966, دو کامپیوتر را در شرق و غرب آمریکا به هم متصل کند. با این اتصال انقلابی در نحوه صدور اطلاعات در دنیای ارتباطات رخ داد که نتیجه آن را امروز همگی شاهد هستیم. این شبکه به بسته هایی (packet) از داده ها که به وسیله کامپیوتر های مختلف ارسال میشدند اتکا داشت. پس از انکه ازمایشها سودمندی انرا مشخص کردند سایر بخش های دولتی و دانشگاهها پژوهشی تمایل خود را به وصل شدن به ان اعلام کردند . ارتباطات الکترونیکی به صورت روشی موثر برای دانشمندان و دیگران به منظور استفاده مشترک از داده ها در امد. در همان زمان که ARPAnet در حال رشد بود تعدادی شبکه پوشش محلی (LAN) در نقاط مختلف امریکا به وجود امد. مدیران LAN ها نیز به وصل کردن کامپیوتر های شبکه های خود به شبکه های بزرگتر اقدام کردند . پروتوکل اینترنت ARPAnet IP زبان استاندارد حکمفرما برای برقراری ارتباط کامپیوتر های شبکه های مختلف به یکدیگر شد.تاریخ تولد اینترنت به طور رسمی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. زیرا که اولین “IMP” در دانشگاه “UCLA” واقع در سانتاباربارا در این تاریخ بارگذاری شده است.

از اوایل دهه 1990 رشد استفاده از اینترنت به صورت تصاعدی افزایش یافت . یکی از علل چنین استقبالی ابزار جستجویی مانند Gopher و archie بوده است اما اینها در سال 1991 تحت تاثیر word wide web قرار گرفتند که به وسیله CERN یا ازمایشگاه فیزیک هسته ای اروپا ساخته شد . با ان که اینترنت از ابتدا طوری بود که مبادله اطلاعات برای تازه واردان بسیار ساده باشد. بزرگترین جهش در وب در سال 1993 با عرضه نرم افزار موزاییک mosaic که نخستین برنامه مرورگر وب گرافیکی بود به وجود امد. برنامه موزاییک محصول تلاش دانشجویان و استادان بخش "مرکز ملی کاربردهای ابر کامپیوتر " در دانشگاه ایلینویز امریکا بود. برای نخستین بار موزاییک امکانات اشاره و کلیک (به وسیله موش) را فراهم کرد. کاربران می توانستند صفحات وب (web page) یا مجموعه ای از متن و گرافیک را کنار هم بگذارند تا هر کسی که میخواست انها را بتواند روی اینترنت ببیند. وقتی با موش روی کلمه ها یا تصاویر خاصی که hyper link نامیده میشد کلیک میکردند برنامه موزاییک به طور خود کار یک صفحه دیگر باز میکرد که به کلمه یا تصویر خاص و کلیک شده اختصاص داشت. بهترین بخش این سیستم انجا بود که hyper link ها میتوانستند به صفحاتی روی همان کامپیوتر یا هر کامپیوتر دیگر اینترنت با خدمات وب اشاره کنند. صفحات وب هر روز متولد میشدند و مفهوم موج سواری یا surfing روی وب متولد شد. اواسط سال 1994 سه میلیون کامپیوتر به اینترنت وصل شده بود و در ان هنگام اجرای عملیات اهسته نشده بود. صفحات جدید وب که شامل همه چیز از اسناد دولتی تا مدارک شرکت ها و مدل های جدید لباس بود در سراسر دنیا چندین برابر شد . موزاییک و جانشینان ان مانند navigator محصول شرکت " نت اسکیپ " اینترنت را از قلمرو علمی به میان مردم اوردند. طبق اخرین امار 51 درصد کاربران بعد از سال 1995 وارد این محیط شده اند. میلیون ها انسانی که از اینترنت استفاده میکنند نیازی ندارند که نکات فنی مانند TCP/IP را بدانند . امروزه شرکتهای خدمات دهنده اینترنت یا ISP این کار را به عهده دارند.رشد روز افزون ان و ساده تر شدن استفاده ان همچنان ادامه دارد . هر چه تعداد مردم بیشتری به اینترنت رجوع کنند تعداد شرکت های سازنده برنامه های اینترنت بیشتر میشود.با انکه بعضی از عاشقان اینترنت ان را نوعی شیوه زندگی میدانند. در نظر بیشتر کاربران منبع سرگرمی اطلاعات است ولی بیشترین مصرف ان پست الکترونیکی یا همان email است که یکی از ابزار های ارتباطی کار امد به شمار میرود. پیامها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر با سرعت پرواز میکنند و منتظر میمانند تا شخص فرصت خواندن انها را پیدا کند . وب امکانات خوبی برای کپی از نرم افزارهای مجاز از لحاظ کپی فراهم میسازد. وقتی که می بینیم که در مدت کوتاهی اینترنت به چنین رشدی نایل آمده است, مطمئنا دشوار خواهد بود که آینده او را پیش بینی کنیم. طبق نظر کارشناسان ماهانه 10 درصد به تعداد کاربران اینترنت افزوده می‌شود ولی تعداد دقیق کاربران که روزانه از آن استفاده می کنند مشخص نیست. هرچند که پاره ای از کارشناسان تعداد آنها را تا 900 میلیون نفر حدس می‌زنند. تعداد رسمی کاربران اینترنتی را در سال 2000 کارشناسان 500 میلیون نفر اعلام کرده بودند.

قطعا در سال های آینده تحولات شگرفی را در زمینه شبکه های اینترنتی شاهد خواهیم بود. به‌وسیله اینترنت انسان به راه های جدیدی دست پیدا کرد. در کنار این شانس جدید توسط اینترنت,‌ باید بگوییم خطراتی نیز در رابطه با سیاست و اقتصاد و علم به دنبال خواهد داشت. فرم امروزی اینترنت مدیون همکاری تمام کاربران اینترنت در سرتاسر گیتی است که با این تصور که اطلاعات موجود در سطح جهان را به راحتی با یکدیگر مبادله کنند. این تصوری بود که آقای باران(Baran) از اینترنت داشت و امیدواریم در آینده نیز تکامل اینترنت در این مسیر باشد.
ترسیمی از وب‌گاه‌هایی که تنها ۰.۰۰۰۱٪ از فضای WWWشبکه جهانی اینترنت را به خود اختصاص داده‌اند ولی اکثر ترافیک کل شبکه اینترنت را در خود جای داده‌اند.

تاریخچه اینترنت در ایرن

سال ۱۳۷۱: تعداد کمی از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان، توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل می‌شوند تا با دنیای خارج ایمیل رد و بدل کنند.

سال ۱۳۷۲ :در سال 1372 هجری شمسی ایران نیز به شبکه اینترنت پیوست. نخستین رایانه ای که در ایران به اینترنت متصل شد مرکز تحقیقات فیزیک نظری در ایران بود. در حال حاضر نیز این مرکز یکی از مرکزهای خدمات اینترنت در ایران است .مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات،‌ بعنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می‌شود. این قلمرو مشخّصه تعیین شده برای هویّت ایران در فضای اینترنت است.

سال ۱۳۷۳ : مؤسسه ندا رایانه تأسیس می‌شود. پس از راه‌اندازی اوّلین بولتن بورد (BBS)، در عرض یک سال نیز اوّلین وب سایت ایرانی داخل ایران را راه‌اندازی می‌کند. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر می‌کند، که این اوّلین روزنامه رسمی ایرانی در وب محسوب میشود. در همین سال بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادائی «کد ویژن» (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را بعنوان اوّلین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز می‌کند.

سال ۱۳۷۴ :مجلس ایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب می‌کند و مسؤلیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را بطور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار می‌دهد.

سال ۱۳۷۷ :پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنّی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز می‌شود. هدف پروژه اینست که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت) های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

[ویرایش] منابع

1. میثم مهدیپور
برگرفته از «http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE_%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA»
بازدیدها

* مقاله
* بحث
* این صفحه را ویرایش کنید
* تاریخچه

ابزارهای شخصی

* ورود به سیستم / ایجاد حساب کاربری

گشتن

* صفحهٔ اصلی
* رویدادهای کنونی
* درگاه کاربران
* تغییرات اخیر
* صفحهٔ تصادفی
* راهنما
* کمک مالی

جستجو

جعبه‌ابزار

* پیوندهای به این صفحه
* تغییرات مرتبط
* صفحه‌های ویژه
* نسخهٔ قابل چاپ
* پیوند دائمی
* یادکرد پیوند این مقاله
* بارگذاری

Powered by MediaWiki
Wikimedia Foundation

* این صفحه آخرین بار در ‏۱۱:۵۵، ‏۲۶ آوریل ۲۰۰۹ تغییر یافته‌است.
* همهٔ نوشته‌ها تحت مجوز مستندات آزاد گنو در دسترس است.
ویکی‌پدیا® یک علامت تجاری بنیاد ویکی‌مدیا است.
* سیاست حفظ اس

خلیل زاده پاشازاده امیرراشدی رادیو دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:29 ق.ظ


به عقیده خالق اینترنت، سرعت توسعه و بهبود در وب گسترده جهانی همچنان به رشد ادامه خواهد داد و آینده وب نامحدود است.

به گزارش ایسنا، سرتیم برنزلی در بیستمین سالگشت ایده‌اش برای ایجاد اینترنت اظهار کرد: تلفن‌های همراه آینده اینترنت را پیش خواهند برد.

تیم برنزلی در ماه مارس سال 1989 در مرکز پژوهش هسته‌ای سرن مشغول به کار بود که یک پایگاه داده هایپرتکس یا فرامتن برنامه‌ریزی کرد تا به دانشمندان در به اشتراک گذاردن اطلاعات کمک کند.

به عقیده ناظر وی، این ایده مبهم اما هیجان‌انگیز بود، برنزلی سال بعد نرم‌افزاری را ایجاد کرد که به کاربران امکان می‌داد داده ها را در اینترنت مشاهده کنند.

فن‌آوری WWW از سال 1991 و پس از این که سرن نتوانست توسعه آن را تضمین کند برای استفاده گسترده در اینترنت قابل دسترس شد و این سازمان دو سال بعد تصمیم گرفت حق امتیاز برای آن نگیرد.

برنزلی که اکنون محقق در موسسه فن‌آوری ماساچوست (MIT) در آمریکا و استاد علوم رایانه در دانشگاه ساوت همپتون در انگلیس است، همچنان سرپرستی کنسرسیوم وب گسترده جهانی (W3C) را برعهده دارد که توسعه وب را هدایت می‌کند.


امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.